Kulttuuri

Parikymppiset avasivat oman gallerian Oulun ydin­kes­kus­taan

Salonkiartissa pitää tietysti olla salongin puoli, jossa on hienoista lähdön tunnelmaa. Taustalla on Myyrin maalaus Kaipasimme keltaista jaffaa (2012). KUVA: Jarmo Kontiainen
Kulttuuri 10.4.2012 6:17
Carita Forsman

Akateemikko Outi Heiskanen totesi 75-vuotisjuhlansa kynnyksellä, että ”taiteen renessanssi on tulossa jälleen”. Hän tarkoitti sitä, miten juuri nyt maassamme nousee esille  paljon nuoria, osaavia ja taitavia taiteilijoita.

Juuri tältä tuntuu, kun astuu sisään Salonkiart-galleriaan Kauppurienkatu 19:ssä Oulun keskustassa.

Salongin puolella istuvat Jaakko Myyri, 20, Konsta Koivisto, 21,  ja Loviisa Lassila, 20.

He ovat vastikään avanneet oman näyttelyn ikiomassa tilassaan.

”Kävelin tästä kerran ohi, ja kerroin ajatuksesta Loviisalle ja sitten Jaakolle. Siitä se lähti, innostuimme tosissamme”, kertoo Konsta Koivisto.

Lue lisää 10.04.2012 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Hieno homma. Oulussa onkin ollut puutetta galleriatiloille(hyville semmoisille),jonot ovat olleet pitkiä ja hinnat ovat olleet aika katossa. Toivottavasti Kulttuuribingon ja tämän kaltaiset paikat saa vähä kilpailua aikaiseksi,hintoja alas ja enemmän taidetta esille. Itse Oululaisena olen aika paljon hajonnut kaupungin teknologia-imagoon, joka on hallinnut oulun "kulttuuri"kuvaa aikalailla. Nyt vaan ihmiset tekemään enemmän sitä taidekakkaa oli sitten katkeroitunut "ammattilainen" maalari tai estoton amatööri. Ja Myyrin Jaakolle vielä propsit tyylista, still GOOOOD.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vielä kun katukuvassa näkyisi vapaa taiteilu ja pähkäily, maalari työssään, filosofi etsimässä vastauksia.
Spontaanisti pystytettyjä taukopaikkoja, ohikulkija voisi halutessaan ottaa kontaktia, kysyä mietteitä ja
päinvastoi. KADUILLE siis ! Kallioparkkipölyistä sivummalle on perustettava oma tori, Hollihaka? Pikisaari?
Kuusisaari? Tornikahvilan piha? Kaupungintalon edusta, Lentävän eteen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtavaa! Juuri kulttuurielämän yllätyksettömyys saa haikailemaan Helsinkiin. Lisää tällaisia ihmisiä ja ilimiöitä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täsmälleen. Ei pidä välittää happamankatkerista kommenteista, ne ovat täällä vanhasta tottumuksesta, muuten ei juttutupia syntyisi. Onnittelut nuorille ja luoville!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan hieno hommahan tuo, mutta näin "ammattitaiteilijana" ja kokeneena konkarina lapsosten touhu vaikuttaa hieman tekotaiteelliseslta pyrkyryydeltä.. En väitä ettei kukaan olisi luonnonlahjakkuus ilman taideopintoja, mutta vaikuttavat juuri siltä että ovat käyneet yläasteella ja lukiossa kuvisluokkaa, sekä kaikenmaailman ohjattuja kerhoja ja nyt ollaan niin taiteilijoita, että huh..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihminen ei siis voi tituleerata itseään taiteilijaksi, jos ei ole "kokenut konkari" tai "ammattitaiteilija"? Hieman vaikea ansaita itselleen statusta "ammattitaiteilija", jos ei saa maalauksiaan esim. isompiin gallerioihin näytille, kun arvon Maalarin kaltaiset vanhat pönöttäjät, joilta löytyy jo rahaa ja nimeä, vievät tilaa nuorilta taiteilijoilta. Näillä tyypeillä on oikea meininki. Ja mikä vika kuvisluokassa tai ohjatuissa kerhoissa? Yliopistossaki sitä pitäisi opetella luovaksi? Vai kenties kaivaa Dali haudastaan ja pyytää, jos herra vaikka opettaisi maalaamaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käyhän Maalari ensin katsomassa näyttely, ennenkuin kritisoit. Ikävää kun vahvistat vanhaa stereotyyppistä kuvaa vanhasta taiteilijasta, joka purkaa menestymättömyyttään nuorempiin, joilla vielä riittää virtaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näyttelyssä oli oivaltavia ja taidokkaitakin töitä. Käyhän katsomassa ennen kuin tuomitset!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa! Oulussa tapahtuu muutenkin liian vähän ja nyt uuden sukupolven noustessa vois toivoa että tulis myös uutta elämää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä sitä ollaan niin taitelijoita kun avataan itselle galleria kun työt ei muualle kelpaa ja ilmeisesti avattu ihan omilla rahoilla :)))

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä vikaa on ruohonjuuritason aktiivisuudessa? Ei kaikkeen tarvita komiteoita ja apurahoja ja muuta teennäistä. Parhaimmillaan taide ja alakulttuuri rahoittaa itse itsensä. Mielelläni näkisin Oulussa enemmänkin tällaista, varsinkin kun nykynuoria usein syytetään passiivisuudesta ja laiskuudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

NÄMÄ taiteilijat ovat verottajan näkökulmasta YRITTÄJIÄ..... mikä voisi sopia myös sinulle HOH HOIJAA oikein hyvin...........he EIVÄT saa apurahoja veronmaksajilta vaan maksavat itse omat näyttelykulunsa ja ottavat riskin.....jos myy töitä... saa maksettua vuokran......muuten menee persnetolle! Veronmaksajana kannatan taiteilijoiden omaa aktiivisuutta maksavana kansalaisena EIKÄ apuraha-automaattina. Hohhoijaa haluaa ilmeisesti, että yhteiskunnan pitää rahoittaa jotain outoa OIKEAA taidetta...........ymmärsinkö oikein???? En voi ymmärtää, miksi taiteilija ei ole vastuussa omasta tuotteestaan kuten esim. leipuri??????????
MITÄ HOH HOHJOIAA HALUAA??????? enemmän yhteiskunnan rahoittamaa taidetta???????
Loistavaa, että taiteilijat ottavat itse riskin siitä, että kiinnostaako heidän tekemänsa taide suurta yleisöä vai ei !! Nämä nuoret pistävät itsensä peliin....... ostavat maalaustarvikkeita, jos on rahaa....... ruokaa syödään, jos on jäänyt muutama euro maalaustarvikkeiden oston jälkeen......

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21.8.
Kerrostaloasunnossa tulipalo Rovaniemellä – ei henkilövahinkoja
21.8.
Syyttäjä: Omakotitaloista vietiin yli 50 000 euron edestä tavaraa – Kohteisiin päästiin löytämällä vara-avaimet
21.8.
Lippo löi itsensä pääsarjan portille – Ulvilan kentästä peräti 24 juoksua
21.8.
Sulava Arktis houkuttelee rahakkaita turisteja: Suomessa rakennettu alus matkaa parhaillaan Koillisväylän läpi, ja lipun hinta oli lähes 40 000 euroa
21.8.
"Hallituspuolueilla on myös palkansaajanäkökulmaa" – SAK:n Eloranta kehuu joitain kokoomuksen työllisyyshuomioita, mutta kritisoi leikkauksia
21.8.
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
21.8.
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image