Kulttuuri

Oulusta saadut eväät kantavat yhä näyttelijän työssä – Salatuissa Elämissä vietettyä aikaa Hanna Kinnunen sanoo elämänsä opet­ta­vai­sim­mak­si kokemukseksi

Yleisölle tutuksi Hanna Kinnunen tuli yli vuosikymmen sitten astellessaan Pihlajakadulle Salla Mattilan roolissa. Fanien yllätykseksi hahmo palasi takaisin sarjaan ennen kesätaukoa. Televisiotyön lisäksi Kinnusen kalenteria ovat täyttäneet työt toimittajana ja luottamustehtävät kunnanvaltuustossa. KUVA: Nelonen Media
Kulttuuri 23.7.2019 22:33
Kalle Kvick

Oulu on tärkeä osa Hanna Kinnusen elämää, koska hänen perheensä, isoäitinsä ja monet muut sukulaiset ja ystävät asuvat kaupungissa.

Jo nuorena Hanna Kinnunen innostui musiikista. Ei olekaan ihme, että hän kävi koulunsa Pohjankartanon yläasteella ja Madetojan musiikkilukiossa. 

– ­Perustimme The Mood -yhtyeen jo yläasteella kavereiden kanssa. Keikkailu jatkui aina lukion viimeiselle vuodelle asti. Lukion jälkeen innostuin teatterista, sillä siellä pystyi mukavasti yhdistelemään luovuutta ja musiikkia.

Suuren yleisön tietoisuuteen Kinnunen tuli yli 10 vuotta sitten astellessaan Pihlajakadulle Salla Mattilan roolissa. Vierailu Suomen ylivoimaisesti suosituimman draamasarjan pyörteissä kesti kaiken kaikkiaan neljä vuotta. Pihlajakadulla vietettyä aikaa Kinnunen kutsuu yhdeksi elämänsä opettavaisimmaksi kokemukseksi.

– Salatut elämät opetti minulle todella paljon kameratyöskentelystä ja suuren tv-tuotannon tekotavasta. Myös kollegat olivat mahtavia opettajia, koska toisilta ammattilaisilta oppi aina jotain uutta.

Fanien suureksi yllätykseksi Kinnusen roolihahmo palasi ennen kesätaukoa takaisin sarjaan. Vaikka tauosta oli vierähtänyt pitkä aika, eivät ihmiset olleet unohtaneet räiskyvää ja ajoittain temperamenttista roolihahmoa.

– Tauon aikana ihmiset tunnistivat minut roolihahmoni kautta ja kyselivät paluustani. Nyt siihen tuli mahdollisuus.

Lähes miljoona silmäparia keräävän sarjan julkisuuteen Kinnunen on suhtautunut nöyrästi. Hän kertookin ymmärtävänsä ihmisten kiinnostuksen ja reaktiot, jos sarjasta tutun henkilön näkee lähietäisyydeltä.

– Nykyään julkisuuteen osaa suhtautua paljon rennommin. Jos vaikka ryhmä nuoria supisee selän takana, voin jossain vaiheessa itse moikata heitä. Se keventää tunnelmaa.

”Aviomieheni on myös paras ystäväni, jonka kanssa mietimme yhdessä, mitä seuraavaksi elämässä keksimme.”

Hanna Kinnunen

Vaikka Salattujen elämien tekeminen on raskasta ja tarkasti aikataulutettua, niin Kinnusen tahtia se ei ole hidastanut. Kuvauspäivien lisäksi kalenterin sivuja ovat viime vuosien aikana täyttäneet työtehtävät radio- ja uutistuotannossa sekä luottamustehtävät Nurmijärven kunnanvaltuustossa.

– Radiotoimittajan työ on ollut aina yksi unelma-ammateistani. Olen saanut tehdä laajasti uutis- ja radiotoimittajan töitä niin Yleisradiolle kuin kaupallisille kanaville. Olen superkiitollinen siitä, miten monipuolisen työuran olen jo saanut tehdä. Esimerkiksi Radio Aallon Dynastia-porukan kanssa olemme kahden vuoden aikana hitsautuneet loistavaksi työtiimiksi.

Luottamustehtävät kunnallispolitiikassa ovat sen sijaan saaneet Kinnusen miettimään syvällisemmin yhteiskunnan ja politiikan rakenteita, joista jälkimmäisiä hän kertoo jopa hieman haastaneensa. Poliitikko-sanaa Kinnunen ei halua käytettävän nimensä edessä.

– Olen huomannut, että en ole poliitikko, eikä toimittajan roolista ole aina helppoa vaihtaa roolia. Olen tekijä ja osallistun lähiympäristöä koskevien asioiden kehittämiseen mielelläni. Olen miettinyt, voisiko päätöksenteko pohjautua lähidemokratiaan eli äänestettyihin päätöksiin ilman poliittista agendaa ja puolueiden arvomaailmaan liittyvää vallanjakoa.

Kinnusen työhistoria on varsin värikäs ja monipuolinen. Hän kiittääkin perhettään ja ystäviään, jotka ovat kulkeneet hänen rinnallaan.

Lasten myötä Kinnunen kertoo muuttuneensa entistä maanläheisemmäksi ihmiseksi.

– Vanhempani ja pikkuveljeni ovat olleet aina korvaamattomia tukipilareitani elämässäni. Samoin rohkeat ja viisaat ystävät, jotka ovat tiukoissakin paikoissa kannustaneet minua eteenpäin. Aviomieheni on myös paras ystäväni, jonka kanssa mietimme yhdessä, mitä seuraavaksi elämässä keksimme.

Näyttelijän tai media-alan töistä haaveilevia Kinnunen rohkaisee tutustumaan uusiin ihmisiin avoimin mielin sekä opiskelemaan ahkerasti.

– Pitää olla kiinnostunut maailman menosta. Hyvä yleissivistys on olennainen osa varsinkin toimittajan työtä. Kuuntelemisen taito on tärkein niin media-alalla kuin elämässä yleensäkin. Sillä pääsee pitkälle.

Hanna Kinnunen

Omaa sukua Karjalainen.

Syntynyt 8. heinäkuuta 1980 Oulussa.

Tuli

tunnetuksi

elokuvasta

29

Levottomat 3, johon hän pääsi voitettuaan Haluatko filmitähdeksi -ohjelman. Lisäksi näytellyt sivuosaa elokuvassa Rölli ja metsänhenki sekä Salla Mattilaa Salatut elämät -saippuasarjassa.

Esiintynyt ja levyttänyt myös musiikkia artistinimellä

29

Hanna B.

Juontanut Radio Aallon Dynastia-ohjelmaa.

Kirjoittanut kehopositiivisuudesta kertovan kirjan (Valtavan ihanaa – Havaintoja naisen kehosta ja kiloista) yhdessä Aino-

29

Kuutamo Uusitorpan kanssa.

MAINOS

Kommentoi

"Oulusta saadut eväät kantavat..."
ja ohjelman nimi oli:
"Salatut elämät".
Hahahahaha...aahhh..oohh.
Oulun Salat!
...julkinen maanvaiva!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

27.1.
Jokunen republikaani äänestää Trumpia vastaan, uskoo puolueen senaattori – Trumpin oikeudenkäynti jatkuu, uusi vuoto asetti puolustuksen tukalaan asemaan
27.1.
Ettan vire kestää lentopalloliigassa, nyt kotisalissa talttui Hurmos: "Onneksi pelaajat pystyvät repimään ratkaisevan eron, kun valmentaja ei saa mitään aikaan"
27.1.
Analyysi: Oulun valtuusto kokoustaa kuin sillit purkissa – auttaako tiivis tunnelma päättämään isoista säästöistä? Tilaajille
27.1.
Turun synagogaa töhrittiin maalilla holokaustin muistopäivänä – presidentti Sauli Niinistö pitää töhrimistä huolestuttavana
27.1.
Päävalmentaja Jukka Jalonen Ruotsin EHT-turnauksen lähtökohdista: "Sopivan haastavaa itsellekkin"
27.1.
Helsingin poliisin ylikomisario teki rikosilmoituksen kansanedustaja Ano Turtiaisesta – taustalla kansanedustajan tviitti
27.1.
Yhdysvaltain sotilaskone putosi Afganistanissa – Taliban väittää ampuneensa koneen alas, USA kiistää Talibanin osallisuuden

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on tai muuttuu huonoksi seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Kolari, Muonio ja Enontekiö pöllyävän lumen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

186 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Oulu oyn aikaan sinne pääsivät kaikki kun tehtaalle ei kukaan halunnut. Oli valtion laitos. Sitten se laitettiin kuntoon... Lue lisää...
Miksi et aikanaan me...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image