Kulttuuri

Oulun teatterin ke­vä­toh­jel­mis­to pureutuu tyt­tö­ka­len­te­rin tekoon, muis­ti­sai­rau­teen ja nuorten elämään verk­ko­maa­il­mas­sa

Oulun teatterin suurella näyttämöllä nähdään ensi keväänä Kalenteritytöt. Kuvassa Riitta Toropainen, Tuula Väänänen, Anne Syysmaa, Annina Rokka, Annika Aapalahti ja Jaana Kahra. KUVA: Kati Leinonen
Kulttuuri 17.10.2019 6:00
Kaleva

Oulun teatteri on julkaissut kevään 2020 uutta ohjelmistoaan. Ensi-iltaan tulevia teatterin omia tuotantoja ovat Isä, Kalenteritytöt ja AMA – Ask Me Anything.

Ensimmäiseksi nähtävä AMA – Ask Me Anything on forum-teatterina toteutettu, nuorille ja nuorista kiinnostuneille suunnattu esitys. Se sukeltaa tietoverkkojen syövereihin itseään etsivän nuoren ja tästä otetta hakevan vanhemman perässä. Toiselle nettiyhteyden kautta avautuu rajattomien mahdollisuuksien maailma, toiselle saalistajia kuhiseva pimeä metsä.

Näytelmän ohjaa Jukka Heinänen, ja lavalla nähdään Saimi Räty, Joose Mikkonen, Merja Pietilä ja Annina Rokka. Ensiaamu on 10.1.

Florian Zellerin palkittu näytelmä Isä on kertomus muistisairaasta Andrésta ja tämän tyttärestä Annesta. Kaksikon roolit vaihtuvat, kun isästä tulee huoltajan sijasta huollettava.

Näytelmä kertoo tyttären voimattomuuden tunteesta väistämättömän edessä. Se kuvaa oivaltavasti ja lämpimällä huumorilla, kuinka absurdia arjesta voi tulla, kun jokainen päivä alkaa ihan alusta.

Mikko Korsulaisen ohjaaman näytelmän rooleissa ovat Timo Reinikka, Elina Korhonen, Mirjami Kukkola, Aki Pelkonen, Timo Pesonen ja Merja Pietilä. Ensi-ilta on pienellä näyttämöllä 28.2.

Päivää myöhemmin suurella näyttämöllä ensi-iltaan tuleva Kalenteritytöt on Tim Firthin tositapahtumiin perustuva ja samannimiseen elokuvaan pohjautuva näytelmä. Se kertoo yorkshirelaisen naisyhdistyksen naisista, jotka päättävät tehdä rohkean tyttökalenterin kerätäkseen rahaa sairaalan syöpäosaston kunnostukseen. Näytelmä on tulvillaan naisenergiaa, naurua ja liikutuksen kyyneleitä.

Kalenteritytöt ohjaa Taava Hakala. Lavalla nähdään muun muassa Annika Aapalahti, Annina Rokka, Anne Syysmaa, Riitta Toropainen, Tuula Väänänen ja Jaana Kahra.

Kevään ohjelmistoon kuuluu lisäksi jo aiemmin julkaistu, Tuomas Parkkisen ohjaama Beethoven-ooppera Fidelio.

Kevään esitysten lipunmyynti alkaa tänään torstaina 17.10. Vierailuohjelmisto julkaistaan ja avataan myyntiin marraskuussa.

MAINOS

Kommentoi

Ompa kiva nähdä, ohjaajana muitakin kun toivosta tai larivaaraa. Tai pääosissa. Myös kiva kun sivuroolien ja bändijäsenten sukunimissä ei näy toivosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun teatterin ohjelmatyöryhmän jäsen hoiti itsellensä ohjauskeikan. Hyvä Oulu. Ei mene rahat muualta tulleille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuukausipalkkainen näyttelijä tienaa työhön nähden muuten huikeita summia. Muutama esitys ja kesältäkin palkka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Että sitten harjoittelematta vedettäisiin? Koululaistenkaan turha käydä koulussa ja tehdä läksyjä, kävisivät vain kokeissa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinänsä oot oikeassa, että näyttelijöillä ei ole työaikaa, mutta se myös meinaa, että se kuukausi ennen ensi-iltaa kun harjoitellaan 10-12h päivässä, jää ylityölisät maksamatta. Tai ne 30 lauantai-iltaa vuodessa, menee ilman lauantailisiä jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisivat julkaista enmpi tuollaisia tilannekuvia, että voisi harkita kannattako mennä katsomaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole vielä olemassa kuin muutama kansikuva. Harjoitukset alkavat käsittääkseni vasta muutaman viikon päästä, joten kuvia tulee sitten aikanaan lisää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

189 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Aina on julkisuudessa puhuttu, että eläkkeisiin ei rahat riitä, se on vain kansan huijaamista, kyllä rahaa on. Lue lisää...
näin se on...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image