Kulttuuri

Oulun teatterin ke­vä­toh­jel­mis­to pureutuu tyt­tö­ka­len­te­rin tekoon, muis­ti­sai­rau­teen ja nuorten elämään verk­ko­maa­il­mas­sa

Oulun teatterin suurella näyttämöllä nähdään ensi keväänä Kalenteritytöt. Kuvassa Riitta Toropainen, Tuula Väänänen, Anne Syysmaa, Annina Rokka, Annika Aapalahti ja Jaana Kahra. KUVA: Kati Leinonen
Kulttuuri 17.10.2019 6:00
Kaleva

Oulun teatteri on julkaissut kevään 2020 uutta ohjelmistoaan. Ensi-iltaan tulevia teatterin omia tuotantoja ovat Isä, Kalenteritytöt ja AMA – Ask Me Anything.

Ensimmäiseksi nähtävä AMA – Ask Me Anything on forum-teatterina toteutettu, nuorille ja nuorista kiinnostuneille suunnattu esitys. Se sukeltaa tietoverkkojen syövereihin itseään etsivän nuoren ja tästä otetta hakevan vanhemman perässä. Toiselle nettiyhteyden kautta avautuu rajattomien mahdollisuuksien maailma, toiselle saalistajia kuhiseva pimeä metsä.

Näytelmän ohjaa Jukka Heinänen, ja lavalla nähdään Saimi Räty, Joose Mikkonen, Merja Pietilä ja Annina Rokka. Ensiaamu on 10.1.

Florian Zellerin palkittu näytelmä Isä on kertomus muistisairaasta Andrésta ja tämän tyttärestä Annesta. Kaksikon roolit vaihtuvat, kun isästä tulee huoltajan sijasta huollettava.

Näytelmä kertoo tyttären voimattomuuden tunteesta väistämättömän edessä. Se kuvaa oivaltavasti ja lämpimällä huumorilla, kuinka absurdia arjesta voi tulla, kun jokainen päivä alkaa ihan alusta.

Mikko Korsulaisen ohjaaman näytelmän rooleissa ovat Timo Reinikka, Elina Korhonen, Mirjami Kukkola, Aki Pelkonen, Timo Pesonen ja Merja Pietilä. Ensi-ilta on pienellä näyttämöllä 28.2.

Päivää myöhemmin suurella näyttämöllä ensi-iltaan tuleva Kalenteritytöt on Tim Firthin tositapahtumiin perustuva ja samannimiseen elokuvaan pohjautuva näytelmä. Se kertoo yorkshirelaisen naisyhdistyksen naisista, jotka päättävät tehdä rohkean tyttökalenterin kerätäkseen rahaa sairaalan syöpäosaston kunnostukseen. Näytelmä on tulvillaan naisenergiaa, naurua ja liikutuksen kyyneleitä.

Kalenteritytöt ohjaa Taava Hakala. Lavalla nähdään muun muassa Annika Aapalahti, Annina Rokka, Anne Syysmaa, Riitta Toropainen, Tuula Väänänen ja Jaana Kahra.

Kevään ohjelmistoon kuuluu lisäksi jo aiemmin julkaistu, Tuomas Parkkisen ohjaama Beethoven-ooppera Fidelio.

Kevään esitysten lipunmyynti alkaa tänään torstaina 17.10. Vierailuohjelmisto julkaistaan ja avataan myyntiin marraskuussa.

MAINOS

Kommentoi

Ompa kiva nähdä, ohjaajana muitakin kun toivosta tai larivaaraa. Tai pääosissa. Myös kiva kun sivuroolien ja bändijäsenten sukunimissä ei näy toivosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun teatterin ohjelmatyöryhmän jäsen hoiti itsellensä ohjauskeikan. Hyvä Oulu. Ei mene rahat muualta tulleille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuukausipalkkainen näyttelijä tienaa työhön nähden muuten huikeita summia. Muutama esitys ja kesältäkin palkka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Että sitten harjoittelematta vedettäisiin? Koululaistenkaan turha käydä koulussa ja tehdä läksyjä, kävisivät vain kokeissa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinänsä oot oikeassa, että näyttelijöillä ei ole työaikaa, mutta se myös meinaa, että se kuukausi ennen ensi-iltaa kun harjoitellaan 10-12h päivässä, jää ylityölisät maksamatta. Tai ne 30 lauantai-iltaa vuodessa, menee ilman lauantailisiä jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisivat julkaista enmpi tuollaisia tilannekuvia, että voisi harkita kannattako mennä katsomaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole vielä olemassa kuin muutama kansikuva. Harjoitukset alkavat käsittääkseni vasta muutaman viikon päästä, joten kuvia tulee sitten aikanaan lisää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:50
Kristi Raik Viron Nato-kiistasta: En näe mitään vaihtoehtoja sille, että lähtisimme luomaan korvaavaa järjestelmää Natolle tai Yhdysvaltojen roolille
15:39
Kärpät solmi luottopuolustaja Heshkan kanssa jatkosopimuksen – myös Huttula ja Järvitalo jatkavat
15:28
Kärnä haluaa hirviaseille, patruunoille ja hirvikoirille verovähennysoikeuden
15:23
Trumpin virkarikostutkinnassa kuullaan EU-suurlähettilästä – kertonut tapahtumista eri versioita
15:23
EK:n puheenjohtaja Lundmark Postin riidasta: "Valtio-omistajan ei pitäisi omilla toimillaan vaikeuttaa jo valmiiksi vaikeaa tilannetta"
14:25
Erno Saukko lähti elokuussa vuoden mittaiselle vaellukselle – talvi on näyttänyt jo ankaruutensa: "Olimme syysvarusteissa 30 asteen pakkasessa" Tilaajille
14:20
Raksilan K-Citymarket ja Jounin Kauppa äärioikeiston mainoksessa – ”Olihan se järkytys, koska emme missään nimessä ole tuommoisessa mukana”
54
Professori pyysi poistamaan Mannerheimin kuvan Oulun yliopiston opiskelijoiden kiltatilasta – "Esitin oman käsitykseni asiasta"
50
Postilakon purkuyritykset jatkuvat iltapäivällä – tukilakot jatkuvat, vaikka työnantaja syyttää niiden perusteita vanhentuneiksi
48
Oulun yliopiston hallitus: Kiinteistöselvityksen teko alkaa – "Joskus on järkevämpää rakentaa uutta kuin korjata vanhaa"
31
Huuhkajat varmuudella lohkossa A tai B: Tämä tiedetään jo nyt Suomen pelipaikoista, vastustajista ja ottelupäivistä
20
Metsästysrikoksia tutkitaan Kuhmossa: Susilauman kulkureitille oli asetettu polkurautoja ja myrkkyä – metsästäjän koira kuoli myrkkyyn
18
Oulun kouluissa ja päiväkodeissa juodaan jatkossa luomumaitoa, joka kerätään 120 kilometrin säteellä Oulusta
17
MTK:n Juha Marttila: Peltojen metsittäminen olisi täysin vastuutonta – "Jos kotimaan kulutus vähenee, Suomen on vietävä enemmän"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

239 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Jos EK:on kuuluva miljonääri maksaa käytännössä muutaman prosentin tuloistaan veroa, siis paljon vähemmän mitä omat palk... Lue lisää...
Maailmanrannan Rellu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.11.

Fingerpori

20.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image