Kulttuuri

Oulun Täh­ti­sir­kuk­ses­sa vanhemmat ja lapset temppuilivat yhdessä – katso kuvia har­joi­tuk­sis­ta

Oulun Tähtisirkus on remotoinut tiloja ja perustanut kaksi uutta salia. Kursseilla on kysyntää. Aihekuvaksi kaksi vanhempi plus lapsi -sirkusryhmää Tähtipölyt ja Meritähdet. KUVA: Jukka Leinonen
Kulttuuri 5.12.2017 6:11
Eeva Kauppinen

Kasarmin entisissä pesulatiloissa Värtössä kokoontuva perhesirkusryhmä Tähtipölyt näyttää, että kyllä isä ja äitikin pysyvät nuoralla tai keinutrapetsilla. Maanantai-iltaisin vanhemmat ja lapset kokoontuvat yhdessä Oulun Tähtisirkukseen opettelemaan sirkustemppuja ja pitämään hauskaa sirkustaiteilija Uoti Huotarin ohjauksessa.

Isä Antti-Jussi Vuotikka istuu nuoralla yllättävän rennosti, laulaa ja leikkii samalla Fröbelin Palikoiden Jumppalaulua: "Pää, olkapää, peppu, polvet, varpaat."

Ryhmän pojat, Okko Vuotikka, 8 vuotta, ja Viljami Janhunen, 7 vuotta, treenailevat kolmesta kepistä muodostuvalla sirkusvälineellä, jonka nimi on devil's stick.

Sirkuksesta ja sirkusharrastuksesta tuli trendikästä 2000-luvulla.

– Nykyisin hyvin kysyttyjä ovat vanhempien ja lasten yhteiset ryhmät sekä 5–7-vuotiaiden leikkisirkusryhmät, Oulun Tähtisirkusyhdistyksen puheenjohtaja Uoti Huotari kertoo.

Oulun Tähtisirkus on vuokrannut lisää tilaa ja laajentaa toimintaansa. Tähtäimessä on profiloitua Oulun seudun ja isommankin alueen sirkuksen osaamiskeskukseksi.

– Tavoitteena on, että talossa olisi pitkälle vietyä osaamista eri sirkuslajeista ja tieto-taitoa, miten sirkusta voidaan tehdä.

Uoti Huotari haluaa, ettei sirkukseen ole isoa kynnystä.

– Toivoisin, että tämä pysyisi avoimena paikkana, minne kuka tahansa voi tulla taustasta riippumatta. Iloa ja hyvinvointia sirkuksen kautta, se on varmaan se iso ajatus.

Katso kuvia Oulun Tähtisirkuksesta.

Lue lisää 05.12.2017 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

On mukavaa kun on tuollainen paikka lapsille. Itsekkin haluaisin mennä, mutta en saa lastani kaveriksi. Opettellee vain ohjelmointikieliä ovat kuulemma harrastus. Voikohan tuonne mennä aikuiset wwwwwwww1

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aloitin sirkustelun lasten kanssa, mutta nykyään aikaa kuluu enemmän aikuisten ryhmissä. Kannattaa käydä testaamassa, jos sieltä löytyisi joku kiva laji itselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

139
Suomen Yrittäjät kehottaa jäseniään lopettamaan ay-jäsenmaksujen perimisen – myös kovempia toimia suunnitteilla
93
Iso osa Suomen suurimpaan työttömyyskassaan tänä vuonna liittyneistä on nuoria – tarkkaa syytä siihen ei YTK:ssa tiedetä
89
SAK:n Elorantaa ei yllätä yrittäjien aie lopettaa ay-maksujen perintä palkasta – "Ay-liikkeen alasajo motiivina, aika surullista"
61
Ammattiliittojen lakot laajenevat taas – 7 000 Teollisuusliiton työntekijää ensi viikolla kolmeksi päiväksi lakkoon
36
Näin JHL:n lakko tuntuu Oulussa syyslomaviikolla: Ruokaloita kiinni, sisäliikuntapaikat suljettuina, yleisten tilojen siisteyden laskua
33
Kärpät dominoi liigakaukaloita ja rikkoo ennätyksiä – yksikään liigajoukkue ei ole yltänyt aiemmin samaan kuin oululaiset nyt
32
Teollisuusliiton Riku Aalto: "Emme käy sdp:n vaalikampanjaa, jäsenet todella pettyneitä hallituksen toimiin"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Saisipa sitten joskus edes jotain. Ettei vaan jää ilman sitä kaikkea, mitä muut saavat ja minä en. En ala. Mulla nyt su... Lue lisää...
Osittain myöhennetty...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image