Kulttuuri

Oulun kau­pun­gin­teat­te­ris­sa 2000-luvun ennätysyleisö

Teatteri kasvatti katsojamääräänsä varsin merkittävästi vuodesta 2014, jolloin katsojia oli 81 848. KUVA: Jarmo Kontiainen
Kulttuuri 21.12.2015 18:37
Kaleva

Oulun kaupunginteatterissa kävi vuonna 2015 peräti 88 360 katsojaa. Tämä on ainakin 2000-luvun suurin katsojamäärä. Vanhemmat tilastot eivät kaikilta osin ole vertailukelpoisia.

Teatteri kasvatti katsojamääräänsä varsin merkittävästi vuodesta 2014, jolloin katsojia oli 81 848. Esityksiä oli tänä vuonna 436, kun vuonna 2014 niitä oli 393.

Suuren näyttämön suosituimmat esitykset olivat kuluneen vuonna musikaalikomedia The Addams Family, jonka näki 25 778 katsojaa sekä Taivaslaulu, jossa katsojia oli yhteensä 15 355.

Kaupunginteatterin syyskausi on päättynyt ja esitykset käynnistyvät jälleen 5. tammikuuta.

Kevätkaudella nähdään neljä ensi-iltaa: Gorilla Gorilla, Kaiken Kirja, Pöljänpojan vakuutus ja Laulu koti-ikävästä.

Ohjelmistossa jatkavat keväällä Taivaslaulu, Musta munkki, Breaking the Waves ja Laulaisin sinulle lempeitä lauluja.

Kevään 2016 vierailuohjelmisto julkistetaan 7. tammikuuta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (31)

Mennään nauttimaa. Poikittaisella niskaan, mailanpäällä munaskuihin. Niin urheilutöhöt tv: ssa ja radiossa jo aamusta älisemässä ja lähes joka jumalan uutislähetyksen päälle. Ei pätkääkään kiinnosta montako koria Höppölänpöppölä teki viime yönä, montako minuuttia Kilkkula oli kentällä, montako laukausta Parski torjui, jne jne. - Hei herätkää kohtuus kaupallisuudesta. Kravatti kaulassa ja Maamme-laulu joka mutkassa. Sekin on, anteeksi vain, mennyt överiksi. Älkää oliko onnettomia matkijoita kaikessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se ois hienoa kun ihmisillä ei olisi muuta vaihtoehtoa kuin jääkiekko. Olen myös pistänyt merkille, että se jääkiekkoa harrastava porukka on mainiota. Harva heistä jaksaa itse urheilla kun joka tuutissa on jääkiekkoa jota on pakko seurata. Käykää vaikka joku peli kattomassa niin näette. Ja sitten se älykäs keskustelu mitä he saavat aikaan. En nyt tarkoita, että älykäs keskustelu olisi taiteesta puhuminen.. Mutta olisihan se maailma mahtava jos meillä olisi vain urheilua seurattavana..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Teatteri on osa arvokasta kulttuurityötä ja tuo ajattelemisen aihetta ja ainutkertaisia elämyksiä. Kun tällaista on tarjolla, olisi hölmöä, jos ei joskus käy tutustumassa. Toki neljän seinän sisällä voi elämänsä viettää maristen ja kadehtien. Elämä on paljon mukavampaa, kun avartaa maailmaansa. Teatteri on siihen yksi lukemattomista tavoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kun vertaa jäähalliin, niin junnon porukka vetää saman määrän jo 15 kotiottelussa syksylläkin. ja maksavat pelaajapalkat, työntekijöiden palkat ja jopa vähän voittoakin. ei tuota kantsis lehtien sivuilla kovin revitellä. ja yhteiskunta maksaa vielä näyttelijöiden palkatkin. molemmat esiintymis areenat on kunnan, siinä ei mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja Englannin valioliiga vetää saman määrän 2-3 ottelussa, joten turhapa se on jääkiekollakaan revitellä. Aina löytyy joku muu tapahtuma tai laji, jossa on enemmän yleisöä ja/tai paremmat rahalliset tuotot. Se ei kuitenkaan tee toisesta yhtään sen vähäpätöisempää oman yleisönsä kannalta. Virkeässä kaupungissa on oltava urheilu- ja kulttuuritapahtumia monipuolisesti moneen makuun!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nythän on hyvä muuttaa teatteri itsenäiseksi tulosvastuulliseksi yksiköksi. Jos kävijöitä on, niin lipputuloilla voi kustantaa toiminnan. Kaupunki voi poistaa budjetissa teatterille varatut rahat, jotka velkana ja kiristteyinä veroina kassaan hommataan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Larivaara Merja eilen Akuutti ohjelmassa kiitos teille kaikkille . Ja hyvää joulua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väkeä vain siksi enemmän kun on ollut enemmän esityksiä. Laittasivat 1000 näytöstä niin tulis vielä enemmän lukuja.
Höpö höpö uutisointia tällainen. Jos sielä ois ollu tupa täynnä parin kuukauden ajan niin olisi tullut paljo paremmat lööpit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinähän meillä olisi valmis kasino ray:lle, loppuisi veronmaksajien rahoilla rehvastelu ja jokainen suomalainen voittaisi aina

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno uutinen. Laittakaapa vielä hinta montako euroa jokainen teatterissa käynyt lipunmaksaja sai tukea valtiolta tai muulta taholta niin saadaan oikea käsitys tästäkin asiasta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi on hieno maa. Täällä sivistymättömyydelläkin voi ylpeillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On tuohon lafkaan tukiaisia työnnettykin, enemmän kuin mihinkään muuhun "harrastukseen".
Anteeksi, unohdin raatin uimahallin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

436 esitystä ja kävijöitä yhteensä samanverran kuin esim 15 kärppäpelissä. Ja paljonkohan tuohon menee veronmaksajien rahoja. Voisi lopettaa koko laitoksen kun se ei kiinnostaa juurikaan ketään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärppäpeleissä on n. 4000 kausikorttilaista eli paljolti samat kaverit käy illasta toiseen. Vertailu tasoittuu, kun katsotaan montako eri henkilöä on käynyt kauden aikana kussakin talossa. Itse käyn molemmissa mielelläni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei juurikaan ketään? Lähes 90 000 käyntiä. Hieman suhteellisuudentajua nyt, kiitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (31)

Uutisvirta

7:00
Päivän leffapoiminnat: Arto Paasilinnan Ulvova mylläri sai Asterix-käsittelyn – ranskalaisessa kyläkomediassa on sadunomaisia piirteitä
7:00
TV-arvio: Erityisherkkyys ei ole sairaus eikä se näy ulospäin – Katariina Männikkö kertoo Akuutissa, kuinka hän oireilee
7:00
Esteettömien autopaikkojen väärinkäyttö harmittaa – Kynnys ry:n puheenjohtaja: "Asiasta huomauttaessa vastaus on monesti välinpitämätön tai tyly – ei kuulu sinulle" Tilaajille
6:40
Turverekan pyörän laakeri syttyi tuleen Kuivaniemellä Iissä
6:26
Kolmikymppinen nainen kaahasi karkuun varastetulla autolla Haukiputaalla – poliisipartio kiilasi pakoauton
6:00
Maailman onnellisin maa – helpolla hyvinvointivaltiossa ei pääse, jos on vanha tai sairas, usein yhtälöön kuuluu myös köyhyys Lukijalta
6:00
Ihmiskontakteja kaivataan raha-asioissa edelleen, ja Oulun OP:ssa päädyttiin laajentamaan kassapalveluita – Oululainen Ritva Juntunen, 81, hoitelee pankkiasiansa ilman mitään älylaitteita Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

188 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Onko pakko omistaa auto?

Elämänympyrät jää aika pieniksi ilman autoa, varsinkin kesällä. Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image