Kulttuuri

Ou­lu­lais­räp­pää­jät tekivät Al-Qaidaan viittaavan levyn

Monet kaupunkilaiset ovat hieraisseet silmiään Oulussakin. Entisen pankin seinään on liimattu Al-Qaidaan viittaava Julma-Henrin & Syrjäytyneiden uuden levyn mainos. KUVA: Jukka Leinonen
Kulttuuri 22.5.2007 0:00
Petri Laukka
Oulusta lähtöisin oleva rap-artistiryhmä Julma-Henri & Syrjäytyneet markkinoi huomenna ilmestyvää levyään Al-Qaidan nimellä ja tarroilla.

Al-Qaida Finland -nimisellä levyllä kuullaan myös pääministeri Matti Vanhaselta kuulostavaa ääntä. "Minua tyydyttää valinta tässä vaalissa", toteaa Vanhanen rauhalliseen tyyliinsä keskellä synkästi sanoitettua rap-biisiä.

Lause lienee otettu eduskuntavaalien alla tehdystä radio- tai televisiohaastattelusta.

Yleisille paikoille muutamissa Suomen kaupungeissa liimatut terroristijärjestöön viittaavat mainostarrat ovat herättäneet kummeksuntaa ohikulkijoissa.

Tarroissa lukee Al-Qaida Finland 23.5. Niihin on painettu verkkosivun osoite, jossa voi kuunnella Julman-Henrin kappaleen.

"Meillä ei ole mitään tekemistä tarrojen kanssa. Varmaan ihailijoiden liimaamia", sanoo levyn julkaisevan yhtiön Ähkyn johtaja, tunnettu räppääjä Laineen Kasperi. Hän korostaa, että helsinkiläinen Ähky mainostaa levyä perinteisimmillä tavoilla.Henkilöllisyys salainen


Kuka sitten on Julma-Henri? Laineen Kasperi sanoo, että taitelijaan ei saa yhteyttä eikä hän esiinny julkisuudessa tunnistettavasti.

"Henkilöllisyys pidetään salassa. Sananvapaus on laajempaa, kun esiintyy taiteilijanimellä. Sillä taataan riippumattomuus", Laineen Kasperi kertoo.

Julma-Henri & Syrjäytyneet esiintyy ympäri Suomea, mutta päässä on kasvot peittävä hiihtopipo. Julma-Henri on muuttanut Oulusta Helsinkiin reilu kaksi vuotta sitten.

Al-Qaida Finland -levyllä esiintyy oululaisten lisäksi eturivin suomalaisia rap-artisteja. Ainakin Steen1, Asa, Davo, Petos, Pikku-Piru ja Kemikaali-Keijo ovat ennakkotietojen perusteella mukana.

Sanoituksissa kosketellaan suomalaista todellisuutta syrjäytyneiden näkökulmasta.

"Levyn tarkoitus on herättää keskustelua Suomen harjoittamasta politiikasta. Siksi nimi on tuollainen", Laineen Kasperi sanoo.

Pääministeri Vanhanen ei halua kommentoida levyä, koska hän ei ole siihen tutustunut.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

287 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko olet maksanut veroja palkastasi?

En ole tarkkaan laskenut, mutta noin miljoona euroa. Parisataatuhatta ajattelin vielä maksaa ennen kuin orava loikkaa py... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image