Kulttuuri

Ou­lu­lais­kak­si­kon teos syrjäkylien elämästä ehdolla vuoden kirjaksi Bonnierin jour­na­lis­ti­pal­kin­nois­sa – katso kaikki ehdokkaat

Oululaisten tietokirjailija-toimittaja Jenni Räinän ja valokuvaaja Vesa Rannan teos Reunalla on ehdolla vuoden kirjaksi Bonnierin suuren journalistipalkinnon kirjasarjassa. KUVA: Jukka Leinonen
Kulttuuri 15.2.2018 10:49 | Päivitetty 15.2.2018 11:50
Kaleva

Oululaisten tietokirjailija-toimittaja Jenni Räinän ja valokuvaaja Vesa Rannan teos Reunalla on ehdolla vuoden kirjaksi Bonnierin suuren journalistipalkinnon kirjasarjassa.

Tyhjenevien syrjäkylien ihmisten elämää ja seutujen tulevaisuutta Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa kartoittava kirja oli ehdolla myös Tieto-Finlandian saajaksi.

Kirjasarjan kaksi muuta voittajaehdokasta ovat Helsingin Sanomien toimittajien Minna Passin ja Susanna Reinbothin kirja Keisari Aarnio sekä Joonas Pörstin Propagandan lumo. Sata vuotta mielten hallintaa.

Bonnierin palkinnon muut palkintokategoriat ovat Vuoden juttu, Vuoden journalistinen teko ja Vuoden journalisti. Ehdokkaat vuoden 2017 palkittaviksi nimettiin Helsingissä torstaina aamupäivällä.


Vuoden jutuksi ehdolla ovat seuraavat:

Aamulehden toimittajan Lauri Nurmen Lännen Medialle tekemä uutinen Timo Soinin ja hänen lähipiirinsä valmistautumisesta Jussi Halla-ahon voittoon Perussuomalaisten puheenjohtajavaalissa. Jutussa ennakoitiin Perussuomalaisten kahtiajakautuminen.

STT:n työryhmä Minna Holopainen, Janne Huuskonen, Jecaterina Mantsinen, Tuuli Oikarinen ja Olli-Pekka Paajanen sekä Turun Sanomien Annamari Nurminen ja Esko Pihkala jutuistaan kouluissa tapahtuvasta seksuaalisesta ahdistelusta.

Suomen Kuvalehden Aurora Rämön ja Elina Järvisen juttu Isäntä, joka kertoo pohjoiskarjalaisesta sarjahukuttajasta.


Vuoden journalistiksi ovat ehdolla:

Vapaana toimittajan työskennellyt Sonja Saarikoski, joka erottautuu aihevalinnoillaan ja käsittelytavoillaan.

Iltalehden terveystoimittaja Heljä Salonen, joka perustelujen mukaan yhdistää taitavasti iltapäivälehden vetävyyden ja ihmisläheisyyden vankkaan asiantuntijatietoon.

Radion Ykkösaamua tekevä Ylen Olli Seuri, joka perustelujen mukaan valmistautuu lähetyksiin huolella, hallitsee faktat ja osaa keskittyä olennaiseen suoran lähetyksen nopeasti vaihtuvissa tilanteissa.


Vuoden journalistiseksi teoksi ehdolla ovat:

Kaijaleena Runsten, Maaseudun Tulevaisuus. Riikka Suominen, Vihreä Lanka. Aleksi Kallioja, Harri Tuominen, Lari Lievonen.

Maaseudun Tulevaisuus ja Vihreä Lanka tekivät yhteistyössä jutut helsinkiläisen vegaanin viikonlopusta siilinjärveläisellä maitotilalla. Juttu on perustelujen mukaan esimerkki sovittelujournalismista, jossa kaksi erilaista elämäntapaa ja maailmankatsomusta pannaan vuorovaikutukseen keskenään.

Musta laatikko, Helsingin Sanomat. Työryhmä: Riikka Haikarainen, Tuomas Kaseva, Esa Lilja, Jaakko Lyytinen, Kimmo Norokorpi, Kaisa Osola, Heidi Väärämäki.

Helsingin Sanomien Musta laatikko on uudenlainen konsepti, jossa journalismia tarjoillaan yleisölle teatterin lavalla. Esityksissä yhteensä 67 Helsingin Sanomien toimittajaa ja kuvaajaa on kertonut jutuistaan ja avannut journalistisen työn prosesseja.

Uutissuomalainen. Matti Pietiläinen ja työryhmä: Minna Harmaala, Ari Helminen, Tarja Koljonen, Antti Launonen, Outi Laatikainen, Katri Nieminen, Iida Tiihonen ja Sari Vanninen.

Yhdeksän alueellista lehteä perustivat helmikuussa 2017 yhteisen uutistoimituksen, Uutissuomalaisen. Seitsemän kirjoittavan toimittajan ja uutispäällikön toimitus on heti ensimmäisenä toimintavuotenaan noussut merkittäväksi osaksi yhteiskunnallista keskustelua.

Voittajat julkistetaan suorassa tv-lähetyksessä MTV3-kanavalla keskiviikkona 14. maaliskuuta kello 20 alkaen. 

Palkinto on jaettu Suomessa vuodesta 2001. Sillä tuetaan ja edistetään hyvää journalismia. Kukin palkinto on arvoltaan 7 500 euroa.

Juttua päivitetty 15.2. kello 11.50: Lisätty vuoden journalistisen teon ehdokkaat.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kyllä se on maaseudun tila lohduton. Tuolla kun pitää kiertää maata niin näkee varsinkin talvella kuinka paljon on autioita taloja. Hyväkuntoisia taloja tyhjillään. Seinät ja ikkunat kuurassa. Pihat lumessa, tiet aukaisemata. Voi vain arvuutella mikä minkin talon ja tilan historia on ollut. Montako ihmiskohtaloa jokaiseen taloon ja tilaa mahtuu...paljon työtä ja aherrusta. Iloa , naurua ja surua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihanaa, kun jotkut osaavat kirjoittaa muustakin kuin murhista. Niitä tulee joka pilipalidekkaristien kynistä yllinkyllin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mukava kirja tuo Jennin ja Vesan "Reunalla". Kannattaa hankkia luettavaksi ja kirjassa on todella
hyviä juttuihin liittyviä kuvia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:00
Limingan työllisyystilanne parantunut – kunnassa 5,1 prosenttia työttömiä, koko Pohjois-Pohjanmaalla 9,4 prosenttia
14:59
Epäilys harvinaisesta vieraasta sai muoniolaisen luontoharrastajan kulkemaan metsässä viikkoja – lopulta riistakamera tallensi kuviin mäyrän
14:44
Pääministeri Rinne painotti EU:n globaalia ilmastojohtajuutta esitellessään Suomen puheenjohtajakauden tavoitteita
14:16
Puheenjohtaja Mika Kari: Tiedusteluvalvontavaliokunnassa ei ole mystiikkaa - me valvomme, emme tiedustele
13:41
Yhdysvaltojen rajavartiolaitoksen johtajan vaihtuminen ei takaa parannusta rajalla jumissa olevien lasten elinoloihin
13:38
Suviseuralaiset jonottivat Muhoksen Matokorpeen jo ennen alueen aukeamista ­– pahimpien ruuhkahuippujen ennustetaan ajoittuvan iltoihin
13:04
Mies tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä vankeuteen – puukotti Oulussa leipäveitsellä
51
Työministeri Timo Harakka tarjoaa lempiveroaan vaihtoehdoksi, jos julkista taloutta tarvitsee vaalikauden lopulla tasapainottaa
30
Kaikkonen sai haastajan – elinkeinoministeri Katri Kulmuni hakee keskustan puheenjohtajaksi
29
Poliisi tehnyt virka-apupyynnön Luonnonvarakeskukselle Kuusamon Rautakarhusta: "Ensin selvitetään Luonnonvarakeskuksen kanssa, onko karhun auttaminen mahdollista"
26
19-vuotias sotki Rotuaarilla tussin kanssa – poliisi tutkii vahingontekona
24
Katuruokafestivaali täyttää Oulun torin kansainvälisillä mauilla – kolmannen kesän uutuudet tulevat Italiasta ja Ranskasta
23
Paloauto suistui ojaan Suviseura-alueella Muhoksella
21
Apulaisoikeusasiamies pitää kaupunginvaltuutettu Moilasen ihmisroskapuheenvuoroa "epäasiallisena, epäkunnioittavana ja loukkaavana"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

152 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suomen on aika ottaa markka takaisin

Kansa voisi olla tyytyväinen kunnes ensimmäinen devalvaatio tai muu markan arvon romahdus nostaisi tuontitavaroiden ja p... Lue lisää...
Devalvaatio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image