Kulttuuri

Ou­lu­lais­kak­si­kon teos syrjäkylien elämästä ehdolla vuoden kirjaksi Bonnierin jour­na­lis­ti­pal­kin­nois­sa – katso kaikki ehdokkaat

Oululaisten tietokirjailija-toimittaja Jenni Räinän ja valokuvaaja Vesa Rannan teos Reunalla on ehdolla vuoden kirjaksi Bonnierin suuren journalistipalkinnon kirjasarjassa. KUVA: Jukka Leinonen
Kulttuuri 15.2.2018 10:49 | Päivitetty 15.2.2018 11:50
Kaleva

Oululaisten tietokirjailija-toimittaja Jenni Räinän ja valokuvaaja Vesa Rannan teos Reunalla on ehdolla vuoden kirjaksi Bonnierin suuren journalistipalkinnon kirjasarjassa.

Tyhjenevien syrjäkylien ihmisten elämää ja seutujen tulevaisuutta Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa kartoittava kirja oli ehdolla myös Tieto-Finlandian saajaksi.

Kirjasarjan kaksi muuta voittajaehdokasta ovat Helsingin Sanomien toimittajien Minna Passin ja Susanna Reinbothin kirja Keisari Aarnio sekä Joonas Pörstin Propagandan lumo. Sata vuotta mielten hallintaa.

Bonnierin palkinnon muut palkintokategoriat ovat Vuoden juttu, Vuoden journalistinen teko ja Vuoden journalisti. Ehdokkaat vuoden 2017 palkittaviksi nimettiin Helsingissä torstaina aamupäivällä.


Vuoden jutuksi ehdolla ovat seuraavat:

Aamulehden toimittajan Lauri Nurmen Lännen Medialle tekemä uutinen Timo Soinin ja hänen lähipiirinsä valmistautumisesta Jussi Halla-ahon voittoon Perussuomalaisten puheenjohtajavaalissa. Jutussa ennakoitiin Perussuomalaisten kahtiajakautuminen.

STT:n työryhmä Minna Holopainen, Janne Huuskonen, Jecaterina Mantsinen, Tuuli Oikarinen ja Olli-Pekka Paajanen sekä Turun Sanomien Annamari Nurminen ja Esko Pihkala jutuistaan kouluissa tapahtuvasta seksuaalisesta ahdistelusta.

Suomen Kuvalehden Aurora Rämön ja Elina Järvisen juttu Isäntä, joka kertoo pohjoiskarjalaisesta sarjahukuttajasta.


Vuoden journalistiksi ovat ehdolla:

Vapaana toimittajan työskennellyt Sonja Saarikoski, joka erottautuu aihevalinnoillaan ja käsittelytavoillaan.

Iltalehden terveystoimittaja Heljä Salonen, joka perustelujen mukaan yhdistää taitavasti iltapäivälehden vetävyyden ja ihmisläheisyyden vankkaan asiantuntijatietoon.

Radion Ykkösaamua tekevä Ylen Olli Seuri, joka perustelujen mukaan valmistautuu lähetyksiin huolella, hallitsee faktat ja osaa keskittyä olennaiseen suoran lähetyksen nopeasti vaihtuvissa tilanteissa.


Vuoden journalistiseksi teoksi ehdolla ovat:

Kaijaleena Runsten, Maaseudun Tulevaisuus. Riikka Suominen, Vihreä Lanka. Aleksi Kallioja, Harri Tuominen, Lari Lievonen.

Maaseudun Tulevaisuus ja Vihreä Lanka tekivät yhteistyössä jutut helsinkiläisen vegaanin viikonlopusta siilinjärveläisellä maitotilalla. Juttu on perustelujen mukaan esimerkki sovittelujournalismista, jossa kaksi erilaista elämäntapaa ja maailmankatsomusta pannaan vuorovaikutukseen keskenään.

Musta laatikko, Helsingin Sanomat. Työryhmä: Riikka Haikarainen, Tuomas Kaseva, Esa Lilja, Jaakko Lyytinen, Kimmo Norokorpi, Kaisa Osola, Heidi Väärämäki.

Helsingin Sanomien Musta laatikko on uudenlainen konsepti, jossa journalismia tarjoillaan yleisölle teatterin lavalla. Esityksissä yhteensä 67 Helsingin Sanomien toimittajaa ja kuvaajaa on kertonut jutuistaan ja avannut journalistisen työn prosesseja.

Uutissuomalainen. Matti Pietiläinen ja työryhmä: Minna Harmaala, Ari Helminen, Tarja Koljonen, Antti Launonen, Outi Laatikainen, Katri Nieminen, Iida Tiihonen ja Sari Vanninen.

Yhdeksän alueellista lehteä perustivat helmikuussa 2017 yhteisen uutistoimituksen, Uutissuomalaisen. Seitsemän kirjoittavan toimittajan ja uutispäällikön toimitus on heti ensimmäisenä toimintavuotenaan noussut merkittäväksi osaksi yhteiskunnallista keskustelua.

Voittajat julkistetaan suorassa tv-lähetyksessä MTV3-kanavalla keskiviikkona 14. maaliskuuta kello 20 alkaen. 

Palkinto on jaettu Suomessa vuodesta 2001. Sillä tuetaan ja edistetään hyvää journalismia. Kukin palkinto on arvoltaan 7 500 euroa.

Juttua päivitetty 15.2. kello 11.50: Lisätty vuoden journalistisen teon ehdokkaat.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kyllä se on maaseudun tila lohduton. Tuolla kun pitää kiertää maata niin näkee varsinkin talvella kuinka paljon on autioita taloja. Hyväkuntoisia taloja tyhjillään. Seinät ja ikkunat kuurassa. Pihat lumessa, tiet aukaisemata. Voi vain arvuutella mikä minkin talon ja tilan historia on ollut. Montako ihmiskohtaloa jokaiseen taloon ja tilaa mahtuu...paljon työtä ja aherrusta. Iloa , naurua ja surua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihanaa, kun jotkut osaavat kirjoittaa muustakin kuin murhista. Niitä tulee joka pilipalidekkaristien kynistä yllinkyllin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mukava kirja tuo Jennin ja Vesan "Reunalla". Kannattaa hankkia luettavaksi ja kirjassa on todella
hyviä juttuihin liittyviä kuvia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

39
Eläkeläiset osoittivat mieltään Pudasjärvellä pankin käteisnostojen rajoittamisesta – käteistä saa jatkossa vain neljän tunnin ajan viikossa
38
Kommentti: Hulevesilasku tulee, vaikka ei johtaisi vesitippaakaan ulos tontilta
13
Sulamisvedet ja loska aiheuttavat ongelmia Oulun seudulla – lähetä kuva hankalista paikoista
12
Oulu toivoi paria miljoonaa seksuaalirikosten ehkäisyyn, mutta summa jäänee pienemmäksi – muut kaupungit eivät ole hakeneet yhtä isoja summia
11
Tuore laskelma väläyttää tuntuvia korotuksia työeläkemaksuihin tulevaisuudessa – Suomen eläkejärjestelmä voi kriisiytyä alhaisen syntyvyyden takia
10
Sdp:n etumatka kokoomukseen nähden kasvoi hieman
7
Sulamisvedet tulvivat kaduille viime vuotta pahemmin – yöpakkaset tuovat helpotusta loskainfernoon, mutta tekevät kaduista liukkaita

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Oulun Stora Enson tehdas onko seuraava?

121 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeiden OSTOvoimaa on korotettava

Eläkeläiset oli yksi valtavan suuri kansalaisryhmä, jota oikeistohallituksemme kohteli kaltoin. Meillä on yhtäjaksoisti ... Lue lisää...
korjaus helppoa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image