Kulttuuri

Oululainen Valveen elokuvakoulu sai Lapsenpäivä-palkinnon – koulua kehutaan työstä lasten ja nuorten tekemien elokuvien näkyvyyden eteen

Tämä kuva on otettu, kun Valveen elokuvakoulu täytti kymmenen vuotta 2013. Elokuvakoulun Pikseli-klubilla tekivät tuolloin omaa elokuvaa Aaron Hyrkäs (vas.) ja Eemeli Keränen. Keskellä ohjaaja Elizaveta Antonova. KUVA: Jukka Leinonen
Kulttuuri 20.11.2019 12:15
Eeva Kauppinen

Oululainen Valveen elokuvakoulu ja Cantilena ry:n lapsi- ja nuorisokuorot Savonlinnasta saivat valtakunnallisen Lapsenpäivä-palkinnon. Valtiosihteeri Tuomo Puumala jakoi palkinnot keskiviikkona Helsingissä.

Palkinto myönnetään vuosittain Lapsen oikeuksien päivänä yhdelle tai useammalle yhteisölle taideharrastuksen ja taidekasvatuksen edistämiseksi tehdystä merkittävästä työstä.

Palkitut saivat molemmat 8 500 euroa. Palkinnot myönnetään Veikkauksen tuotoista.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 30 vuotta YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen hyväksymisestä. Juhlavuoden teemana on lapsen oikeus olla oma itsensä.

Lapset ja nuoret elokuvantekijöinä

Valveen elokuvakoulu toimii Oulun keskustassa kulttuuritalo Valveella. Elokuvakoulu tarjoaa lapsille ja nuorille harrastusryhmiä ja kursseja, järjestää koulussa työpajoja ja Oskari-elokuvakilpailun. Videopajan editointi- ja studiotilat Valveella ovat kouluryhmien käytössä

Valveen elokuvakoulu koordinoi ja kehittää valtakunnallista Koulujen elokuvaviikkoa. Lisäksi Valveen elokuvakoulu kehittää erilaisia materiaaleja ja menetelmiä, joiden avulla elokuvaa voi käyttää kouluopetuksessa sekä oppimisen kohteena että välineenä.

– Elokuvakoulu kannustaa ja rohkaisee lapsia ja nuoria luovaan ilmaisuun ja omien ajatusten elokuvalliseen esittämiseen. Sen saavutuksia on myös työ lasten ja nuorten tekemien elokuvien näkyvyyden eteen, palkinnon jakaja perusteli.

Aloitti Nukun elokuvakoulun nimellä

Valveen elokuvakoulu aloitti toimintansa Nukun elokuvakoulun nimellä 2003. Silloin kehitettiin elokuvanteon Taikalamppu-menetelmä yhteistyössä elokuvaohjaaja-pedagogi Kaija Juurikkalan sekä elokuvatuottaja Outi Rousun kanssa.

Taikalamppu-menetelmää ja sen sovelluksia on käytetty keskeisinä työkaluina elokuvakoulun työpajoissa.

Oulun kaupungin videopaja liitettiin perustettaessa osaksi elokuvakoulun toimintaa.

Toimintaa rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut.

Oskari-gaala Valveella perjantai-iltana

Valveen elokuvakoulun elokuvakerhoissa käy vuosittain sata lasta ja työpajoihin osallistuu yli tuhat koululaista. Opetus on osa Oulun lastenkulttuurikeskuksen toimintaa.

Tuottajana Valveen elokuvakoulussa toimii Tommi Nevala ja mediaopettajina Antti Haaranen ja Jukka Marjusaari.

Tämän vuoden Oskari-Gaala järjestetään huomenna perjantaina kulttuuritalo Valveella kello 18–19.15. Gaalassa palkitaan alakoulusarjan ja yläkoulusarjan elokuvat. Gaalan ohjelmasta vastaavat Oulun Suomalaisen yhteiskoulun lukion draamaopiskelijat. Housebändinä musisoi Fusion 5.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

125
"Näyttää että tiistaina äänestetään pääministeristä" – Hallitusneuvottelut käynnistyivät odotetusti entisellä hallituspohjalla, Rinne jatkaa ainakin sdp:n puheenjohtajana
106
Sanna Marinista on tulossa uusi pääministeri, Marin voitti äänestyksessä Antti Lindtmanin täpärästi
93
SDP:n yllätysveto: Eronnut Sirpa Paatero palaa kuntaministeriksi – omistajaohjaus siirtyy Tytti Tuppuraiselle, Antti Rinteestä varapuhemies
75
Ulkoministeriön henkilöstön edunvalvoja Verkkouutisille: "Luottamus Haavistoa kohtaan horjunut erittäin pahasti"
71
Leskinen pääsi pisteille heti voittoisassa HIFK-debyytissään – Raksilan yleisön luopiohuutelu ei jäänyt ex-kärpältä huomaamatta: ”Eihän se hyvältä tunnu, mutta ymmärrän yleisön reaktion”
44
Puheenaihe: Pitääkö nuorten lukutaidosta olla huolissaan? – "Jatkossakaan mekaaninen lukutaito ei tietenkään riitä, vaan on ymmärrettävä myös sisältöä"
41
Näkökulma: "Tää on viimeinen taisto?" – Antti Rinne sai puolueiden vastaukset, mutta tämän jälkeen hallitusta tuskin vähään aikaan muodostetaan demareiden johdolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yön kuluessa Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image