Kulttuuri

Oulu Sinfonian pia­no­so­lis­til­la, Ossi Tannerilla, on muitakin siteitä Ouluun kuin hänen kolme Leevi Madetoja -kil­pai­lu­voit­to­aan

Helsinkiläinen pianisti Ossi Tanner soittaa torstaina Madetojan salissa Chopinia Eiji Ouen johtaman Oulu Sinfonian solistina. KUVA: Jarmo Kontiainen
Kulttuuri 13.2.2020 6:16
Esko Aho

Tannerin ensimmäinen opettaja Sirpa Heikkilä asuu nykyään Oulussa ja on luvannut tulla konserttiin.

Leevi Madetoja -pianokilpailun 2015 ja Tampereen pianokilpailun 2017 voittaja Ossi Tanner, 22, soittaa torstaina 13.2. Madetojan salissa Oulu Sinfonian solistina Frédéric Chopinin Pianokonserton nro 2 f-molli op. 21.

– Molemmat Chopinin pianokonsertot ovat minulle tosi tuttuja. Aloitin e-mollikonsertolla, jota esitin kilpailuissakin, ja muun muassa Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin ja Tampere Filharmonian solistina. Muutama vuosi sain kutsun Lahteen soittamaan f-mollikonserttoa kapellimestari Hannu Linnun johdolla, Tanner kertoo.

Chopin sävelsi pianokonserttonsa peräjälkeen ollessaan suurin piirtein Tannerin ikäinen.

– Siksi f-mollikonserton mielenmaisemakin on nuorekas, taiturillinen ja ylitsevuotavan tunteellinen. Se ei ehkä puhuttele samalla tavoin vanhempaa kuulijaa, mutta sopii hyvin tähän ikävaiheeseen.

Chopin-tulkitsijana nuori virtuoosi ei näe olevansa laajoilla käden kaarilla taiteileva Olli Mustonen sen paremmin kuin selkä suorana hyvin pienin elein esiintynyt maestro Arthur Rubinstein, vaan jotain käytännöllisempää siltä väliltä

– Enemmän kallistun vähäeleiseen suuntaan, koska pyrin tekemään kaiken ergonomisesti oikein. Olen tosin nähnyt videolta, ja kaveritkin ovat huomauttaneet, että minulla on tyhmän näköisiä kasvonilmeitä soiton aikana.

Tannerilla on muitakin siteitä Ouluun kuin hänen Madetoja-kilpailuvoittonsa, joita ehti kertyä kolmessa eri ikäsarjassa. Hänen ensimmäinen opettajansa Sirpa Heikkilä asuu nykyään Oulussa ja on luvannut tulla Oulu Sinfonian konserttiin.

– Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa minua opettaa Erik T. Tawaststjerna. Yksityisesti olen käynyt Paavali Jumppasen tunneilla ja Konstantin Boginon luona Pariisissa. Pianonsoiton aloitin kuitenkin kuusivuotiaana Belgian Brysselissä Sirpa Heikkilän opissa.

Konsertin kapellimestari Eiji Oue tuo Oulu Sinfonian kevätkaudelle kovan luokan kansainvälistä tasoa.

Hän on urallaan toiminut muun muassa Hannoverin NDR Philharmonien sekä Barcelonan sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina.

Minnesotan orkesteria Yhdysvalloissa Oue johti ennen Osmo Vänskää seitsemän vuoden ajan. Hän levytti minnesotalaisten kanssa myös Igor Stravinskyn Tulilintu-sarjan, joka kuuluu tämäniltaisen konsertin ohjelmaan.

Stravinskyn lisäksi Oulu Sinfonia soittaa Ouen johdolla osia Aleksandr Glazunovin orkesterisarjasta Chopiniana op. 46.

Ossi Tannerin esiintymiset Oulussa jatkuvat viikonloppuna. Hän tulkitsee orkesterin kamarimuusikoiden kanssa Sofia Gubaidulinan ja Johannes Brahmsin teoksia Kiimingin Syke-talolla lauantaina 15.2. sekä Tulindbergin salissa sunnuntaina 16.2.

Oulu Sinfonia. Chopiniana. Madetojan salissa Oulussa torstaina 13.2. kello 19.

MAINOS

Kommentoi

Hyvä Ossi! Hienot konsertit tulossa!
Kuvatekstissä lukee Mozartia vaikka pitäisi olla Chopinia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

23:33
CNN: Yli tuhat USA:n oikeusministeriön ex-työntekijää vaatii ministerin eroa – Barrin epäillään taipuneen Trumpin painostukseen
22:47
Uusien elämysten iltapäivä – Lentopalloseura Etta sai Iissä uusia ystäviä: "Tällaiset pelit ovat lajille älyttömän tärkeitä" Tilaajille
22:02
Son Tottenhamin sankari – Arsenal juhli murskavoittoa
21:23
Hallitus aikoo muuttaa potilasdirektiivin toimeenpanoa sote-uudistuksen yhteydessä
21:09
Miten hallita aikaa niin, että rentoutumisellekin jää tilaa? Oululaisopiskelija: "Tärkeintä jaksamiselle on ehtiä möllöttää välillä kotona"
19:46
Iin uudessa liikuntahallissa lähes 500 katsojaa, Ettan peliesitys ei riittänyt
19:45
Lentopallohuumaa Iissä – nimikirjoitukset menivät kuin kuumille kiville, vaikka Ettan esitys pelikentällä jäi pahasti vajaaksi
60
Jokaisessa julkisessa laitoksessa ei voi käydä vessassa Oulussa, vaikka kyseessä olisikin verovaroin kustannettu laitos – "Hädässä olevaa ihmistä yleensä autetaan"
48
Kätilöliiton mukaan huoli synnyttäjien ja vauvojen turvallisuudesta on maanlaajuinen – "Arvostammeko me uusien lasten syntymää ja perheitä satsaamalla heihin?"
41
Pohjois-Pohjanmaan museon kellarikerros jouduttiin sulkemaan – tutkimuksissa löydettiin terveydelle vaarallisia rakennusmateriaaleja
35
Merivesi voi nousta rajusti Perämerellä, merivartiosto varoittaa: "Näin kovat ennustukset ovat todella harvinaisia"
34
Puheenaihe: Keskittyykö uutismedia liikaa Suomessa? "Digitaalinen julkaisutoiminta syrjäyttää painettua mediaa, murros vaatii resursseja ja osaamista"
34
"On vain ajan kysymys, milloin osastolla tapahtuu potilasvahinko" – Yle: Oysin kätilöt ovat huolissaan potilasturvallisuudesta ja kannelleet aville, vastuualuejohtaja kiistää väitteet
28
Suomen teillä kurvailee tuhansia alaikäisiä autoilijoita – 12 000 alle 18-vuotiasta sai viime vuonna poikkeusluvan, ja tuhansia hakemuksia on jonossa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa ja Keski-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 25 m/s.
Maan etelä- ja itäosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta yöllä ja aamulla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Marinin kallis vedätys

159 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi asuntojen arvo laskee koko suomessa?

kysykääpä itseltänne että missäpäin oulua haluaisitte asua, jos olisi varaa. Siellä eivät hinnat laske. Kaikki eivät näe... Lue lisää...
Sijaintisijainsijain...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image