Kulttuuri

Oulu Sinfonian pia­no­so­lis­til­la, Ossi Tannerilla, on muitakin siteitä Ouluun kuin hänen kolme Leevi Madetoja -kil­pai­lu­voit­to­aan

Helsinkiläinen pianisti Ossi Tanner soittaa torstaina Madetojan salissa Chopinia Eiji Ouen johtaman Oulu Sinfonian solistina. KUVA: Jarmo Kontiainen
Kulttuuri 13.2.2020 6:16
Esko Aho

Tannerin ensimmäinen opettaja Sirpa Heikkilä asuu nykyään Oulussa ja on luvannut tulla konserttiin.

Leevi Madetoja -pianokilpailun 2015 ja Tampereen pianokilpailun 2017 voittaja Ossi Tanner, 22, soittaa torstaina 13.2. Madetojan salissa Oulu Sinfonian solistina Frédéric Chopinin Pianokonserton nro 2 f-molli op. 21.

– Molemmat Chopinin pianokonsertot ovat minulle tosi tuttuja. Aloitin e-mollikonsertolla, jota esitin kilpailuissakin, ja muun muassa Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin ja Tampere Filharmonian solistina. Muutama vuosi sain kutsun Lahteen soittamaan f-mollikonserttoa kapellimestari Hannu Linnun johdolla, Tanner kertoo.

Chopin sävelsi pianokonserttonsa peräjälkeen ollessaan suurin piirtein Tannerin ikäinen.

– Siksi f-mollikonserton mielenmaisemakin on nuorekas, taiturillinen ja ylitsevuotavan tunteellinen. Se ei ehkä puhuttele samalla tavoin vanhempaa kuulijaa, mutta sopii hyvin tähän ikävaiheeseen.

Chopin-tulkitsijana nuori virtuoosi ei näe olevansa laajoilla käden kaarilla taiteileva Olli Mustonen sen paremmin kuin selkä suorana hyvin pienin elein esiintynyt maestro Arthur Rubinstein, vaan jotain käytännöllisempää siltä väliltä

– Enemmän kallistun vähäeleiseen suuntaan, koska pyrin tekemään kaiken ergonomisesti oikein. Olen tosin nähnyt videolta, ja kaveritkin ovat huomauttaneet, että minulla on tyhmän näköisiä kasvonilmeitä soiton aikana.

Tannerilla on muitakin siteitä Ouluun kuin hänen Madetoja-kilpailuvoittonsa, joita ehti kertyä kolmessa eri ikäsarjassa. Hänen ensimmäinen opettajansa Sirpa Heikkilä asuu nykyään Oulussa ja on luvannut tulla Oulu Sinfonian konserttiin.

– Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa minua opettaa Erik T. Tawaststjerna. Yksityisesti olen käynyt Paavali Jumppasen tunneilla ja Konstantin Boginon luona Pariisissa. Pianonsoiton aloitin kuitenkin kuusivuotiaana Belgian Brysselissä Sirpa Heikkilän opissa.

Konsertin kapellimestari Eiji Oue tuo Oulu Sinfonian kevätkaudelle kovan luokan kansainvälistä tasoa.

Hän on urallaan toiminut muun muassa Hannoverin NDR Philharmonien sekä Barcelonan sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina.

Minnesotan orkesteria Yhdysvalloissa Oue johti ennen Osmo Vänskää seitsemän vuoden ajan. Hän levytti minnesotalaisten kanssa myös Igor Stravinskyn Tulilintu-sarjan, joka kuuluu tämäniltaisen konsertin ohjelmaan.

Stravinskyn lisäksi Oulu Sinfonia soittaa Ouen johdolla osia Aleksandr Glazunovin orkesterisarjasta Chopiniana op. 46.

Ossi Tannerin esiintymiset Oulussa jatkuvat viikonloppuna. Hän tulkitsee orkesterin kamarimuusikoiden kanssa Sofia Gubaidulinan ja Johannes Brahmsin teoksia Kiimingin Syke-talolla lauantaina 15.2. sekä Tulindbergin salissa sunnuntaina 16.2.

Oulu Sinfonia. Chopiniana. Madetojan salissa Oulussa torstaina 13.2. kello 19.

 

MAINOS

Kommentoi

Hyvä Ossi! Hienot konsertit tulossa!
Kuvatekstissä lukee Mozartia vaikka pitäisi olla Chopinia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

307 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Amerikkalainen miljardööri lahjoittajana

Tämä uutinen on kyllä monella juttutupalaisella erittäin hankalasti uskottavissa, kun täällä on vuosikaudet tiedetty, et... Lue lisää...
Tuntematon

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

7.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image