Kulttuuri

Tilaajille

Oulu Sinfonia on kaupungin kan­sain­vä­li­sin taidelaitos, lähes joka kolmas soittaja kotoisin ulkomailta – "Täällä on hiljaista, kaunista, puhdas ilma ja ve­si­joh­to­ve­si"

Tällä hetkellä Oulu Sinfoniassa on ulkomailta tulleita muusikkoja prosentuaalisesti jopa enemmän kuin Radion sinfoniaorkesterissa, eli tilanteesta riippuen noin 25–31 prosenttia orkesterin 61:n vakituisen soittajan kokonaismäärästä. KUVA: Pekka Peura
Kulttuuri 11.9.2019 18:00 | Päivitetty 12.9.2019 10:47
Esko Aho

Koesoittotilaisuudet pyritään järjestämään niin, että paras ja sopivin muusikko tulee valituksi kuhunkin tehtävään iästä, opiskelutaustasta, sukupuolesta ja kansallisuudesta riippumatta.

Suomen sinfoniaorkesterit ovat 2000-luvulla kansainvälistyneet vauhdikkaasti. Viimeisten kymmenen vuoden aikana Oulu Sinfoniaan on liittynyt alun toistakymmentä ulkomaalaislähtöistä soittajaa lisää. Orkesterin taiteellinen johtaja Johannes Gustavsson on ruotsalainen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Uutisvirta

14.12.
Erikoiskuljetus liikkuu Oulun seudulla sunnuntain vastaisena yönä, liikenne pysäytetään ajoittain
14.12.
Kysely: Lähes puolet suomalaisista vastustaa Nato-jäsenyyttä, 22 prosenttia haluaisi liittyä sotilasliittoon
14.12.
BBC:n dokumentti Iistä kiinnosti kansalaisia
14.12.
BBC:n tuore dokumentti Iin ilmastoteoista kiinnosti kuntalaisia Huilingin näyttämöllä – "Kyllä se varmaan ihan oikean ja tasapuolisen kuvan antoi" Tilaajille
14.12.
Raviurheilun supertähti oli voitokkaana Rovaniemellä ja ehti myös poroajelulle – "Porolla ajaminen poikkesi ravihevosista siinä, etten löytänyt mistään jarrua"
14.12.
Tuomas Kettunen, 27, taituroi klassisen saralla – elokuva ja musiikki kulkevat sulassa liitossa oululaislähtöisen säveltäjän matkassa
14.12.
Norwichin päävalmentaja: Teemu Pukilta luultavasti murtui varvas

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Lapin länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image