Kulttuuri

Ojalehdon esitys tuen eväämisestä ei saa kannatusta

Riisuttuna-teoksen kantaesitys on 14. maaliskuuta. KUVA: Pirjo Lempeä
Kulttuuri 12.2.2014 6:18
Pekka Rahko

”Rahat vai kolmipyörä?”, kysytään Carl Barksin klassisessa Aku Ankka -tarinassa tietokilpailun voittaneelta Akulta.
Rahat vai ikäraja, kysyy puolestaan sivistys- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Matias Ojalehto (kesk.).

Hän aikoo esittää Oulun musiikkijuhlien seuraavan kauden tuen leikkaamista, jos Riisuttuna-tanssiesitykseen ei aseteta vähintään 16 vuoden ikärajaa.

Kiista on noussut yhdestä esityksestä, johon katsojat pääsevät vain alastomina.
Ojalehto ei saa ymmärrystä vastakkainasettelulleen, sillä Kalevan tavoittamat muut lautakunnan jäsenet suhtautuvat penseästi ajatukseen.

”Lautakunnan tehtävä ei ole uhkailla öykkärimäisesti”, sanoo Yrjö Harju (sd.). ”Lautakunnan on oltava taidetta kannustava.”
Harju uskoo, että kiistaan voidaan löytää ratkaisu keskustellen, jos ikäraja nähdään tarpeelliseksi.
Jos Ojalehto tekee esityksen tuen leikkaamisesta, Harjun kanta on jo selvillä: ”Varmasti ei”.

Lue lisää 12.02.2014 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (87)

Kuinkas monta mieshenkilöä on lautakunnassa? Hyvä Ojalehto! Pidä kiinni tiukasta linjasta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt kyllä Harju töppäsi pahasti. Ilmeisesti on muutenkin ajatuksissa luopua politiikasta.
Luopuminen tästä kyllä tulee ihan varmasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tiukkaa tuntuu jollain olevan v. 2014...puritaanista....keskustalaisuutta.....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ojalehdon esityksille ei tarvita enää lautakunnan jäsenten kannatusta, kun esitys jo vaikutti siihen, että ikäraja tulee! Ojalehto saa minun ääneni seuraavissa vaaleissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätähän se Ojalehto haki eli petasi seuraaviin vaaleihin populistisesti ahdasmielisten äänet ihan turhasta asiasta. Ei sinne esitykseen mene yleisöksi kuin max 50 henkilöä, juuri ne jotka ovat muutenkin sinut alastomuuden kanssa ja käyvä nudistirannoillakin. Yhtään alaikäistä sinne ei olisi ollut menossakaan. Se ettei sitä erikseen ollut kielletty oli helppo haku. Mitään merkitystä asialla ei vaan ole. Turhaan jeesusteluun uhrattu taas aikaa vaikka saman tarmon olisi voinut Ojalehto käyttää vanhustenhoidon parantamiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On siinäkin ehdotus.. ei totisesti tule menemään läpi, onneksi :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ojalehdon ehdotuksella oli vaikutusta! Ikäraja saatiin ja se on hyvä. Tuppurainen kylläkin esitti ikärajaksi 18v. Seuraavissa vaaleissa Ojalehto saa äänivyöryn!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ikärajaa tuskin olisi edes käytännössä voinut laittaa, koska sellaiset perustuvat yleensä lakiin. Tästä esityksestä kukaan ei tosiasiassa ole löytänyt mitään laitonta, vaikka lehdessä niin virheellisesti otsikoitiinkin. Koko kohu on ihan tyhjästä, eikä ainakaan ole näille paikallispoliitikoille eduksi. Irtopisteiden kalastelu harvoin tuo pysyvää hyötyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ojalehdolta paras aloite mitä Oulussa kukaan on tehnyt vuosikausiin. Alastomat pysyköön nudistileireillä, eikä niitä tarvitsisi tukea verorahoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se hyvä, että on tämä netti, josta voi lukea ja katsella kaikenlaista eikä mikään ryhmä ole tämän katselua kieltänyt. Täällä netissä on niin helppoa uhota kaikenlaista, mihin ei riitä uskallusta tosi elämässä kasvokkain kohdattaessa. Aina on pari ryhmää suuna päänä. Kulttuuri ja maahanmuuttajat ovat varma nakki äärimmäisiin kommentteihin. Niin, ja etenkin verovarojen käyttö em aiheisiin, vaikkakin ei ne kovin monta prosenttia näistä verovaroista vie. Siksi niistä on helppoa ja turvallista tehdä politiikkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (87)

Uutisvirta

131
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
101
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
41
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
39
Työministeri Harakan ensi toimet työllisyyden parantamiseksi – työttömille yksilöllistä valmennusta ja palkkatukeen lisää rahaa
38
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
38
Kalevan kesäterassiäänestyksen voitosta käytiin kova kilpailu – voittajaksi nousi kauppatorin Keltainen Aitta, hopeaa Tuiraan
29
Pohjola Sairaala keskittyy ortopediaan – Oulussa loppuvat syksyllä lastentautien, korvatautien ja yleislääketieteen palvelut

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

182 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi suuri osa suomalaisista vastustaa velkakattoa?

Kyllä velkakatto olisi järkevää. Jos ei pysty hoitamaan asioitaan. Toisethan siinä ovat maksajina muodossa tai toisessa.... Lue lisää...
Dr. Feelguud

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image