Kulttuuri

Ojalehdolta kova ukaasi alastomalle esitykselle: Ikäraja tai tuki pois

Riisuttuna-teoksen kantaesitys on 14. maaliskuuta. KUVA: Pirjo Lempeä
Kulttuuri 11.2.2014 8:14
Liisa Laine

Jos Oulun musiikkijuhlien Riisuttuna-tanssiesitykseen ei tule vähintään 16 vuoden ikärajaa, aikoo sivistys- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Matias Ojalehto (kesk.) esittää tuen leikkaamista Oulun musiikkijuhlien seuraavalta kaudelta.

”Verorahoilla ei voi tukea toimintaa, jonka epäillään olevan laitonta. Joku perälautahan tuen maksajallakin pitää olla.”

Maaliskuussa Oulun musiikkijuhlilla ensi-iltansa saavan Satu Tuomiston Riisuttuna-teoksen esittäjät ovat alasti, mutta poikkeuksellista on, että myös esityksen katsojat pääsevät yhteen näytökseen vain ilman vaatteita.

Kalevassa haastatellun Itä-Suomen yliopiston rikos- ja prosessioikeuden professorin Matti Tolvasen mukaan alastonesitys rikkoo lakia, koska siihen osallistumiseen ei ole ikärajaa. Tolvasen mukaan ikäraja tulisi olla ainakin 16 vuotta.

Oulun kaupunginteatterin mukaan lapset voivat osallistua näytökseen ainoastaan huoltajiensa seurassa.

Ojalehdon mielestä on pöyristyttävää, että tähän tilanteeseen ylipäätään on tultu.

”En ymmärrä, miksi Oulun kaupungin pitää nostattaa imagoaan tällä tavoin. Ei tämä mitään sivistynyttä kulttuuria ole. Yökerhoissa on mahdollisuus päästä osalliseksi alastomuudesta ja eroottisuudesta, jos sitä haluaa.”

Tiistain Kalevassa toimittaja Esko Ahon uutisanalyysi aiheesta.

Lue lisää 11.02.2014 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (171)

http://www.kaleva.fi/uutiset/kulttuuri/matias-ojalehdolle-kuuluu-kaikki/619023/

"Vanhoillislestadiolaista elämänkatsomustaan Ojalehto ei näe esteenä.

”Se ei vaikuta siihen, miten tulen tehtävääni lautakunnassa hoitamaan. Puheenjohtajan vakaumus ei määritä kaupungin kulttuuritarjontaa, vaikka henkilökohtaisiin arvovalintoihin uskonto tietysti vaikuttaa.” "

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No niin! Sitten seuraavaksi tuet pois rock-konserteilta, tanssijuhlilta ja elämänkatsomustiedon opetukselta. Tietävätpä ei-uskovaiset oikean paikkansa paarialuokassa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ovatpa keksineet mainostempun. Varmasti on esitykset suosittuja, kun kaikki ovat kuulleet asiasta ja ajattelevat, että onpa kiinnostavaa, mutta minä menen niihin esityksiin, joissa saa pitää vaatteet päällä. Liekö itse keksineet vai onko mainostoimisto taustalla? Vanhat teatterikonkarit tietää, miten yleisön kiinnostus herätetään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yleisöä ei voi muuten laillisesti pakottaa olemaan alasti. Siispä paljaan lihan huvikseen katselijat voivat tulla pällistelemään itsensä paljastavia. Ja voihan se salakuvauskin olla tällöin helppoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se olisikin yllätys, kun puolella olisi vaatteet päällä tai vaikka uimapuku suojanaan. Sitten varmaankin vapaamieliset alastomat tuohtuisivat ja osat kääntyisivät päälaelleen. Saakohan näytökseen lääkärintodistuksella vapautuksen alastomuudesta, kuten uimahallin saunaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko tiedossa että sinne on tulossa lapsia??? Miksi täällä meuhkataan lapsista kun kukaan ei ole kertonut ottavansa lastaan mukaan tuonne esitykseen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ratkaisu käytävään keskusteluun on että kaikki teatteriin tulevat esitystä katsomaan ovat asiallisesti pukeutuneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ratkaisuhan tähän on että Oulun poliisi tutkii antaa lausunnon että onko taide-esitys laiton vai ei ilman ikärajaa. Sillähän tästä pulmasta ja pöhinästä päästään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi aikuiset ihmiset vastustaa sitä että alastoman yleisön sekaan ei oteta alaikäisiä? Miksi lapset, jotka ei luultavasti ymmärrä yhtään tätä "korkeakulttuuria", täytyy saada ALASTOMANA mukaan?

Ojalehto sanoi erittäin fiksusti paperikalevassa että aikuiset tehkööt mitä haluaa mutta ei sekoiteta lapsia tämmöiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä minuakin mietityttää mikä omakohtainen motiivi näillä joillakin on saada teatteriin alastomia alaikäisiä lapsia? Odottavatko kovin innokkaina jo lippujen myyntiä ja sekaan sukeltamista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko joku menossa sinne katsomaan esitystä? Älkää nyt naurattako. Jos esityksellä olisi jotain merkitystä, ei tarvitsisi mennä nimenomaan tähän näytökseen. Eiköhän se ole aika harva, joka jälkikäteen muistaa, että siellä lavallakin tapahtui jotain...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä mesoaminen naurattais, mutta kun mukana pyörii jo huomionhaluisia ääni haravoja. Lähin tunne taitaa olla myötähäpeä. Toivottavasti teos on mielenkiintoinen, olipa housuja tai ei :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Ojalehto ! On aivan oikein asettaa rajoitus kaupungin taholta,jos esittäjillä itsellään ei ole " tajua " mikä on sopivaa ja mikä ei. Ihmettelen sitä,miksi kaikenmaailman loanheittäjien pitää alottaa Oulusta ? - Niinhän teatteriinkin heitettiinn ensin Oulussa lokaa. - Moiset taiteilijat voivat pysyä omissa nurkissaan,tämä ei ole mitään mieltä ylentävää taidetta. - Ehdotan,että kaupunki sulkee ovet tuollaiselta moukkamaisuudelta , aivan kokonaan. Kyllä Oulusta löytyy paikanpäältäkin arvostetumpia taiteilijoita,joiden esitykset todellakin nostaa mielen arjen yläpuolelle. - Toinen mahdollisuus on jättää tyhjäksi koko esitys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tonne kenenkään ole pakko mennä. Ne jotka haluaa alasti mennä katsomaan nii siinäku menee. Ne jotka haluaa pitää vaatteet päällä katsomossa menee eri näytökseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa säästetään kaikesta; terveydenhuollosta, koulutuksesta, päivähoidosta, katujen hoidosta ja valaistuksesta... edes pohjavettä ei Ouluun saada vaan juomavesikin on huonoa!

Ja sitten tuollaista roskaa tuetaan taiteena! Tuki taiteelta pois vaikka esiintyisivät vaatteetkin päällä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (171)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi suuri osa suomalaisista vastustaa velkakattoa?

Kyllä velkakatto olisi järkevää. Jos ei pysty hoitamaan asioitaan. Toisethan siinä ovat maksajina muodossa tai toisessa.... Lue lisää...
Dr. Feelguud

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image