Kulttuuri

Nina Jatulista vuoden Nuori suunnittelija

Kulttuuri 15.8.2006 13:45 | Päivitetty 15.8.2006 15:54
STT, Kaleva
Tämän vuoden Nuoren suunnittelijan palkinnon on voittanut Nina Jatuli, 27. Jatuli opiskelee vaatesuunnittelua Taideteollisessa korkeakoulussa. Palkinto jaettiin tiistaina Helsingissä.

Jatuli sai palkinnoksi 5 000 euroa sekä oman osaston Helsingin Muotimessuilla 20.--21. elokuuta ja sisääntulon messujen suurissa muotinäytöksissä. Tuomaristo kiitteli Jatulin töitä mielenkiintoisista rakenteista ja muunneltavuudesta.

Jatulin naisille suunnattu Core-voittoasu koostuu hameesta, paitapuserosta ja liivistä. Materiaalina on käytetty paitapuserossa silkkiä ja puuvillaa sekä hameessa ja liivissä pellavaa. Asun perustana on kuori- ja kerrosajattelu.

"Nina Jatulin kilpailutyö erottui ammattitaitoisella ja kokeellisella kaavoituksella ja rakenteen osaamisella ja ymmärtämisellä. Hänen työnsä on muunneltava ja muuttuva. Sen ydin on yksikertainen ja vaatteen ilme muuttuu kauniisti liikkeessä", perusteli raadin puheenjohtaja, vaatesuunnittelija ja toimittaja Jaakko Selin.

Raadin muut jäsenet olivat muotitoimittaja, stylisti Nina Nuorivaara, vaatesuunnittelija Mari Talka, vaatesuunnittelija Paola Suhonen, muotitoimittaja Kaisa Pohjanvirta, muotitaiteilija Ritva Falla ja tiedottaja Päivi Koivunen.

"Asu sisältää kuoren ja herkän sisuksen, joka peilaa ihmistä. Mitä enemmän otat pois, sitä enemmän paljastat itseäsi", kuvasi Nina Jatuli itse kilpailuasua.

Helsinkiläinen Jatuli on suunnitellut paljon iltapukuja, mikä on ollut hyvä koulu yksilöllisten töitten toteuttamisessa. Kokeilevaa tyyliä hän haluaa jatkaa myöhemminkin suunnittelussaan.

"Idea työhöni voi tulla piirrustuksesta, materiaalista, rakenteesta, muodosta tai mistä vaan. Haen usein tunnetta ja värimaailmaa visuaalisuudesta ja vanhoista elokuvista", Jatuli paljasti.

Helsingin muotimessujen yhteydessä järjestettiin Vuoden Nuori Suunnittelija -kilpailu jo 12. kertaa. Viime vuonna palkinnon voitti Jarno Viitala, joka on sen jälkeen suunnitellut mm. Nansolle.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

23:17
Henkilöauto suistui tieltä Siikalatvalla, kuljettaja vietiin tarkastukseen
23:06
Fluorivoiteet kielletään maastohiihdossa ja Suomessa kehitetään korvaavia tuotteita
22:58
Moottoripyöräilijä loukkaantui vakavasti Kajaanissa, pakeni poliisia hurjaa ylinopeutta ja törmäsi lopulta autoon
21:17
Oululainen Veronica Helanen taisteli tiensä ylioppilaaksi – maksansiirrot pakottivat nuoren lukiolaisen lopettamaan koulun hetkeksi kokonaan
20:48
Vanhan kou­lu­ra­ken­nuk­sen asunnossa syttyi tulipalo Tervolassa, viisi henkilöä vietiin tarkastukseen
20:44
Laservalojen ja höyrykoneiden Slushissa värikyltit vievät yrittäjät ja sijoittajat yhteen – Huippukalliista lipuista huolimatta tapahtuma tekee kävijäennätyksen
20:43
Oulun amatöörinyrkkeilyn ykkösiskijä Aydin Behruz loukkasi kätensä työtapaturmassa, Tammer-turnaus jää väliin: "Henkisesti tämä on kovempi pala kuin itse vamma"
90
Oulun poliisi muuttaa suurilta osin Linnanmaalle – keskustaan tila asiakaspalvelulle, putkat pysyvät vielä Haukiputaalla
79
Postijumi pahenee: Neuvotteluaikaa ei ole sovittu, autolauttojen rekkakyydit pysähtyivät – Paatero MTV:lle: En tiennyt työehtosopimuksen siirrosta
68
Pelti rytisi Pohjantien työmatkaliikenteessä: Kuusi autoa kolaroi Kaakkurissa, kaksi autoa törmäsi Iskossa – liikenne sujuu nyt normaalisti
68
Pirkka-Pekka Petelius pyytää saamelaisilta anteeksi vanhoja sketsejään, lähetti tapaamispyynnön romaneille – Aake Kalliala IS:lle: "Kuulostaa ihan älyttömälle"
59
Postilaiset vaativat Eduskuntatalon edessä valtiota erottamaan Postin hallituksen – Ministeri Paatero: "Postin tilanteeseen täytyy saada ratkaisu pikaisesti"
52
Pääministeri Rinne: Postin pakettilajittelijoiden työehdot turvataan ja työehtoshoppailu loppuu
45
Kalen! kalluppi: Pittäiskö yliopisto rakentaa ratapihalle?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

202 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Ay-liitot paras työntekijän turva,ajaa varmasti Posti kiistan niin,että ei tule työntekijöiden palkkoihin leikkauksia.AY... Lue lisää...
Tämä aloitus roskako...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.11.

Fingerpori

21.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image