Kulttuuri

Nina Jatulista vuoden Nuori suunnittelija

Kulttuuri 15.8.2006 13:45 | Päivitetty 15.8.2006 15:54
STT, Kaleva
Tämän vuoden Nuoren suunnittelijan palkinnon on voittanut Nina Jatuli, 27. Jatuli opiskelee vaatesuunnittelua Taideteollisessa korkeakoulussa. Palkinto jaettiin tiistaina Helsingissä.

Jatuli sai palkinnoksi 5 000 euroa sekä oman osaston Helsingin Muotimessuilla 20.--21. elokuuta ja sisääntulon messujen suurissa muotinäytöksissä. Tuomaristo kiitteli Jatulin töitä mielenkiintoisista rakenteista ja muunneltavuudesta.

Jatulin naisille suunnattu Core-voittoasu koostuu hameesta, paitapuserosta ja liivistä. Materiaalina on käytetty paitapuserossa silkkiä ja puuvillaa sekä hameessa ja liivissä pellavaa. Asun perustana on kuori- ja kerrosajattelu.

"Nina Jatulin kilpailutyö erottui ammattitaitoisella ja kokeellisella kaavoituksella ja rakenteen osaamisella ja ymmärtämisellä. Hänen työnsä on muunneltava ja muuttuva. Sen ydin on yksikertainen ja vaatteen ilme muuttuu kauniisti liikkeessä", perusteli raadin puheenjohtaja, vaatesuunnittelija ja toimittaja Jaakko Selin.

Raadin muut jäsenet olivat muotitoimittaja, stylisti Nina Nuorivaara, vaatesuunnittelija Mari Talka, vaatesuunnittelija Paola Suhonen, muotitoimittaja Kaisa Pohjanvirta, muotitaiteilija Ritva Falla ja tiedottaja Päivi Koivunen.

"Asu sisältää kuoren ja herkän sisuksen, joka peilaa ihmistä. Mitä enemmän otat pois, sitä enemmän paljastat itseäsi", kuvasi Nina Jatuli itse kilpailuasua.

Helsinkiläinen Jatuli on suunnitellut paljon iltapukuja, mikä on ollut hyvä koulu yksilöllisten töitten toteuttamisessa. Kokeilevaa tyyliä hän haluaa jatkaa myöhemminkin suunnittelussaan.

"Idea työhöni voi tulla piirrustuksesta, materiaalista, rakenteesta, muodosta tai mistä vaan. Haen usein tunnetta ja värimaailmaa visuaalisuudesta ja vanhoista elokuvista", Jatuli paljasti.

Helsingin muotimessujen yhteydessä järjestettiin Vuoden Nuori Suunnittelija -kilpailu jo 12. kertaa. Viime vuonna palkinnon voitti Jarno Viitala, joka on sen jälkeen suunnitellut mm. Nansolle.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

14:58
Kreikan parlamentti valmistautuu jännittävään äänestykseen Makedonian nimestä
14:57
Kolmatta kertaa nuorten MM-pronssille hiihtänyt Anita Korva: "En olisi pari kuukautta sitten uskonut"
14:46
Puhe kansakunnan tilasta on yli 200 vuotta vanha perinne – Asiantuntija ei usko tradition katkeavan, vaikka puheen ajankohdasta tuli kiistakapula Yhdysvalloissa
14:22
Maarit Feldt-Rannan syöpä on uusiutunut – SDP:n kansanedustaja jää sairauslomalle
14:14
Länsimaat asettuivat tukemaan Venezuelassa presidentiksi julistautunutta Juan Guaidóa
14:14
Suomessa noin 500 maitotilaa lopettaa toimintansa vuosittain – Erilaisina tuotteina kulutetusta maidosta joka kolmas litra tulee ulkomailta
13:51
Heikki Lampela menetti lupansa toimia asianajajana – KKO hylkäsi Lampelan valituslupahakemuksen
65
MT: Lidlin salmonellaa sisältänyt jauheliha havaittiin Oulussa – "Takaisinvedossa on kyse kuluttajan varoittamisesta"
53
Viime kesän kuivuus toi noin 10 prosentin korotuksen sähkölaskuun – sadekesä pudottaisi sähkön hintaa, muttei sähkölaskun loppusummaa
52
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla 16 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna – työttömien määrä laski 3 800 hengellä
34
Hailuodon kiinteän yhteyden rakennustyöt voisivat alkaa loppukesästä 2020 – "Valtio alkaa maksaa, kun liikenne menee yli"
33
Qstock yhteistyöhön design-yritys Vallilan kanssa – muun muassa Pikisaari, Rautasilta ja toriaitat koristavat festivaalikassia
31
Pieni vauva jäi pakkasella autoon Iskon Nesteellä – äiti oli tankkaamassa ovien napsahtaessa lukkoon, palokunta ja hinauspalvelu hätiin
26
Pohjantuuli puhaltaa – Oulunsalon Riutunkarin tuulivoimalat halutaan korvata uusilla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

246 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Myynti ikäihmisille

Eiköhän ne tiedot rauhanyhdistyksellä vaihda omistajaa. Sopivasti uskonveljet töissä paikoissa, jossa pääsee käsiksi tie... Lue lisää...
Lukija

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image