Kulttuuri

Myk­käklas­si­koi­ta livemusiikin kera Val­veel­la e­lo­kuus­sa – Chaplinin Kultakuumekin saa mo­ni­tai­teel­li­sen säestyksen

Charles Chaplinin vuonna 1925 ilmestyneen elokuvan Kultakuume säestää monitaiteellinen The Corridoors of Sound Collective KUVA: 1925 - United Artists.
Kulttuuri 20.6.2019 11:44
Kaleva

Oulun juhlaviikoilla esitetään kolmen mykkäelokuvan sarja elävän musiikin säestyksellä Valvesalissa.

Sarjan avaa sunnuntaina 4. elokuuta kello 16 Charles Chaplinin Kultakuume, jonka säestää The Corridoors of Sound Collective.

Komediaklassikko esitetään 16-millisenä kopiona, joten projektorin säksätys lomittuu luontevasti musiikkikollektiivin äänimattoon. The Corridoors of Sound on monitaiteellinen ryhmittymä, ja esityksessä elokuva saattaa saada äänen ohella säestystä myös liikkeestä.

Maanantaina 12. elokuuta kello 19 kuullaan Radiopuhelimien tulkinta Jean Epsteinin Usherin talon häviö -elokuvan äänimaailmasta.

Yhtye säesti Edgar Allan Poen novelliin perustuvan kauhuelokuvan ensimmäisen kerran vuonna 2007.

Sarjan päättää sunnuntaina 18. elokuuta kello 16 esitettävä Robert Wienen Tohtori Caligarin kabinetti. Saksalaisen ekspressionismin tuotoksen säestävät Lau Nau, Topias Tiheäsalo ja Hermanni Ylitepsa.

Lau Nau eli Laura Naukkarinen on julkaissut viisi levyä ja säestänyt mykkäelokuvia ympäri maailmaa, viimeksi San Franciscossa, Helsingissä ja Ranskan Anères'issa.

Kitaristi ja säveltäjä Topias Tiheäsalo keskittyy improvisoituun musiikkiin ja on ollut ehdolla Meksikon elokuva-akatemian Ariel-palkinnon saajaksi elokuvaan Bayoneta säveltämästään musiikista.

Viulupelimannitaustainen Hermanni Ylitepsa soittaa viulua ja kontrabassoa Lau Nau ja Seitsemäs taivas -kokoonpanon lisäksi useissa yhtyeissä.

Konserttisarja toteutetaan yhteistyössä Iikkuvat ry:n ja Oulun Elokuvakeskuksen kanssa.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

249 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Tämä kehitys tulee vielä näyttään että työläisellä ei ole mitään vaikutus kanavaa etujensa ajamiseen. Työnantajat tulee ... Lue lisää...
Kertokkeepa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image