Kulttuuri

Monsters, Domino vai Queens? - Yleisö ja kan­sain­vä­li­nen raati valitsevat Suomen eu­ro­vii­su­kap­pa­leen tänään

Kulttuuri 3.3.2018 2:01 | Päivitetty 3.3.2018 2:24
STT

Tänään selviää, millä kappaleella Suomi lähtee kisaamaan euroviisuihin. Suomea euroviisuissa edustava laulaja Saara Aalto esittää kappaleet illalla Ylen suorassa lähetyksessä Espoon Metro Areenalla. Katsojat ja kansainvälinen raati valitsevat voittajakappaleen lähetyksen päätteeksi. Ylen mukaan kansainvälisessä raadissa on edustajia muun muassa Englannista, Ranskasta, Virosta, Norjasta ja Portugalista.

UMK18-kilpakappaleet ovat Monsters, Domino ja Queens. Jokaista kappaletta varten on harjoiteltu oma esitys, valmisteltu oma asuteemansa ja visuaalinen kokonaisuutensa. Taustalla on kansainvälinen tiimi.

Esimerkiksi lavashown takana on koreografi Brian Friedman, joka suunnitteli Aallon esitykset myös Britannian X-Factoriin. Friedman on myös luonut koreografioita muun muassa Britney Spearsille, Beyoncelle ja Mariah Careylle.

Aalto esittää voittajakappaleen toukokuussa Portugalissa Lissabonissa järjestettävissä Euroviisuissa. Aalto nimitettiin edustamaan Suomea kisoissa ilman perinteistä karsintaa.

Viisufaniksi tunnustautuva Aalto on kertonut lähtevänsä kisoihin nauttimaan ja tekemään sitä, missä hän on parhaimmillaan: tarjoamaan ison shown.

- Mutta mitä olisivat Euroviisut ilman tuulikoneita ja pyroja, Aalto on aiemmin raottanut esitysten sisältöä STT:lle.

Lavalle nousee myös Melanie C

Kisakappaleista ensimmäisenä julkaistiin poplaulu Monsters. Aallon mukaan kappaleen ydinviesti on se, että hän ei anna pään sisäisten demonien tehdä päätöksiä, vaan hän tekee ne itse ja on vahva.

Monstersin jälkeen julkaistiin powerballadi Domino, joka kertoo Aallon mukaan rakkaudesta. Hän kuvailee, että kappale kertoo siitä hetkestä, kun on niin rakastunut, että jalat lähtevät alta.

Kolmas kilpailukappale Queens kertoo Aallon mukaan ihmisistä, jotka haluavat rakentaa parempaa maailmaa. Rakkaus, valo ja positiivisuus ovat keskiössä, Aalto kertoo Ylellä.

UMK18-tapahtuman juontavat Krista Siegfrieds ja Mikko Silvennoinen. Illan aikana lavalle nousee myös Spice Girlsistä suosioon noussut Melanie C.

MAINOS

Kommentoi

Jonninjoutavaksi on mennyt Euroviisut.

Monenko oikean soittimen/soittajan ääni kuuluu ??

Lisäksi valtaosa lauluäänistä mulkataan tietokoneiden miksausohjelmilla aitoa paremmiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä Lounais-Lapissa lounaistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Kyllä. Uskallanpa väittää, että ne samat ihmistyypit, jotka täällä tuvassa valittavat ja kitisevät lähes kaikesta ovat ... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image