Kulttuuri

Möljällä ilotellaan musiikilla – musiik­ki­ko­me­dias­sa nähdään muun muassa Heikki Silvennoinen ja Viivi Pumpanen

Ainoa toivomus on, ettei Toppilan Möljällä sada, sanoo Oulun kesäteatterissa esiintyvä Heikki Silvennoinen. KUVA: Anni Männikkö
Kulttuuri 24.4.2019 20:09
Elina Ursin

Heikki Silvennoinen improvisoi autokorjaajana ja takakireänä isänä Meri Oulun kesäteatterin musiikkikomediassa. Luvassa on suuria tunteita, mutta ei kuitenkaan rakkauskertomusta.

Synkkä draama loistaa poissaolollaan Meri Oulun kesäteatterissa. Luvassa on musiikkipitoinen komedia, kertoo Rakkauden autokorjaamossa näyttelevä Heikki Silvennoinen.

– Näytelmässä on hyviä biisejä suomalaisilta eturivin artisteilta sekä tietenkin iloinen ja vauhdikas tarina. Näytelmä sopii koko perheelle.

Jormalan kylässä autokorjaamoa tyttärensä Auroran (Viivi Pumpanen) kanssa pyörittävä Takalon Kari (Silvennoinen) on hieman takakireä isäukko, varsinkin kun korjaamoon tupsahtaa Suomen kuumimman tanssibändin Trio Kasanoovan flirttailevat soittajat, Sami Hintsanen, Ville Pusa ja Jani Karvinen.

Isä ei innostu tytärtään jallittavista bändin pojista, jotka kaiken lisäksi houkuttelevat muusikoksi haluavaa Auroraa mukaansa kiertueelle.

Vaikka isä on bändin jätkille hieman kireä, heppu on hauska, Silvennoinen kertoo.

– Käsikirjoituksessa isän repliikkien kohdalla lukee, että Heikki keksii loput. Saan siis improvisoida.

Rakkauden autokorjaamo lupaa nimensä puolesta suuria tunteita, mutta näytelmä ei Silvennoisen mukaan ole rakkauskertomus.

– Love, peace and understanding eli musiikin rakkautta hyvässä yhteisymmärryksessä.

Viivi Pumpanen esittää kome­diassa autokorjaamon omistavan Karin tytärtä Auroraa. KUVA: Eeva Kauppinen

Tuotantoryhmä on Silvennoisen mukaan hitsaantunut hyvin yhteen kahden edellisen kesän aikana. Viime kesänä Rakkauden autokorjaamo nähtiin Lappajärvellä ja kesällä 2017 Turun Samppalinnan kesäteatterissa.

– Ennen ensi-iltaa, 26. kesäkuuta, vedämme muutaman yhteisharjoituksen. Vain amatöörit harjoittelevat, Silvennoinen vitsailee.

Pumpasen ja Silvennoisen kemiat mätsäävät näyttämöllä, mutta myös vapaa-ajalla.

– Viivi on energinen, monilahjakas sekä hyvä laulaja. Viivi tuo positiivisuudellaan väriä meidän ukkojen sekaan.

Livebändi, Pasi Ojalan johtama orkesteri säestää näyttämöllä musiikkikomedian kulkua.

Silvennoisen tunnelmallinen tähtihetki Möljällä on, kun isä laulaa tyttärelleen Mikko Kuustosen Auroran.

– Komppaan kitaralla mukana Aurorassa sekä soolo-osuuksissani, Silvennoinen kertoo.

Silvennoinen jakaa aikaansa aika lailla tasan musiikin ja näyttelemisen kesken. Kummeli-ryhmän Kontio & Parmas -komediasarjan toisen tuotantokauden kuvaukset loppuvat tällä viikolla. Pohjoiseen ulottuva keikkakiertue yhdessä Heikki Helan, Johanna Förstin sekä bändin kanssa sai päätöksensä viime perjantaina Rovaniemellä.

Silvennoinen tulee kesällä mielellään Möljälle ja Ouluun.

– Oulu on tuttu, ja keikoilla on aina ollut hyvä fiilis. Onhan täällä paljon enemmän tekemistä kuin viime kesänä Lappajärvellä.

Rakkauden autokorjaamo Meri Oulun kesäteatterissa Toppilan Möljällä 26.6.–14.7.

Aavan meren tällä puolen -musiikkinäytelmä Meri Oulun kesäteatterissa 31.7.–17.8.

Möljä tarjoaa ohjelmaa koko kesän ajaksi

Möljä ei hiljene loppukesäksi, kertoo Meri Oulun toimitusjohtaja Jorma Yypänaho. Uuden Iloisen Teatterin tuottama musiikkinäytelmä Aavan meren tällä puolen jatkaa kesää heinäkuun lopusta elokuun puolelle.

Kesäteatterin nykyiselle paikalle on haettu jatkoa ensi vuoden loppuun saakka, Jorma Yypänaho kertoo. KUVA: Pekka Peura

Jussi Lampi, Timo Rautiainen ja Puntti Valtonen asettuvat Unto Monosen nahkoihin musiikillisella tutkimusmatkalla suomalaisuuteen. Näytelmän on kirjoittanut ja sen ohjaa Timo Kärkkäinen.

Meri Oulun kesäteatteri on elänyt jatkoajalla kesä kerrallaan. Toppilan Möljän vuokratontti on yleiskaavassa varattu asumiskäyttöön. Yypänaho on hakenut jatkoa kesäteatterille vuoteen 2020.

– Toivottavasti saamme olla Möljällä kunnes Lammassaaren kohtalo selviää.

Hietasaaren päivitetyssä asemakaavassa Yypänahon tonttivaraus on Holstinsalmentien ja Vellamontien kulmauksessa.

–Todennäköisesti emme mene Nallikariin. Huvipuisto on äänekäs naapuri kesäteatterille. Meri Oulu havittelee Lammassaarta, mutta päätökset ovat pitkässä kuusessa.

Syksyllä 2017 Yypänaho kumppaneineen osti Hietasaaren leirikeskuksen Oulun seurakuntayhtymältä. Ilo Oulu Oy vuokrasi tilat kokous- ja juhlatiloiksi ja tapahtumapaikaksi. Vuokrasopimus on voimassa toistaiseksi.

Viime kesänä Ilo järjesti pihalla olevassa tapahtumateltassa musiikkikeikkoja ja tansseja.

– Ilo on tapahtumien ja tanssien osalta lopettanut toiminnan. Jatkossa Hietasaaressa järjestetään leirikouluja ja yritystilaisuuksia.

MAINOS

Kommentoi

Möljän teatteri on aivan törkeässä kunnossa ollut jo pitkään. Milloin pettää lattialankut jalkojen alla tai joutuu istumaan epämukavilla keikkuvilla penkeillä joista ei edes näe lavalle kunnolla. Kattorakennekin vinkuu ja paukkuu. Vaikka siellä olisi mikä esitys, olosuhteet ovat aivan ala-arvoiset eivätkä mitenkään vastaa reilusti yli 30 euron lipun hintaa. Monet tuntuvatkin äänestävän tätä nykyä kukkarollaan koska paikan toimijia ei näköjään tunnu kiinnostavan panostaa katsojan mukavuuteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viime kesänä kävin katsomassa Reinikaista Möljällä ja valitettavasti katsomokatoksen korvia viiltävä ja raastava kitinä vei suurimman osan näytelmän kuuluvuudesta, jonka takia väliajan jälkeen moni katsojista äänesti jaloillaan.
Ehkäpä rakenteille pitäisi tehdä jotain tai tuulimittarit ottaa käyttöön ja esitykset sitten sen mukaisesti, sillä rahoilleen vastinetta ei katsoja todellakaan saa, jos ongelmiin ei tartuta.
Tietysti joku voi sanoa, että tälläinen kuuluu kesäteattereihin ja ettei luonnonvoimille mitään voi ja tietysti tämä on tottakin ja päätöksensä jokainen tietysti tekee itse kukkarollaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kummelilta saisi tulla vähän saman tapanen, kun euro jacpot elokuva, mutta erilainen, toivottavasti elää hyvin nämä äijät

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harmin paikka että taas tänä kesänä jää Möljä musikaalien ansiosta käymättä. Aiemmat reinikais-näytelmät ovat olleet ihan hupaisan kepeää kesälomaviihdettä, ehkäpä vielä joskus taas kesäteatteri palaa ohjelmistossaan näytelmiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kummelista on jo vuosia ja huumori meni sen tien. Tästähän oli esimerkkinä gaala

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuohan täytyy käydä katsomassa paikan päällä. Ei tietenkään paljoa eroa Pörhön toiminnasta🤑🤑🤑

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erikoista että juonesta paljastetaan noin iso osa jo spoilerissa eli lehtijutussa. Eipä sillä, näin tuon kappaleen viime kesänä eikä ollut minun makuuni kovinkaan kekseliäs eikä hauska.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

85
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
55
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
52
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
39
Lapsen ei tarvitse opettaa itseään, muistuttaa Opetushallitus – opetusneuvos teroittaa opettajien roolia: "Kaiken pitää olla suunniteltua"
30
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
28
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
19
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image