Kulttuuri

Tilaajille

Modernin ark­ki­teh­tuu­rin ja designin edelläkävijä Bauhaus täyttää 100 vuotta – Poimi tästä kolme vinkkiä kult­tuu­ri­mat­kal­le Saksaan

Tämä Erich Consemüllerin ottama kuva on yksi kuuluisimpia Bauhaus-koulussa otetuista valokuvista. Bauhaus uudisti tuotekuvausta. Kukaan ei tiedä, kuka kuvassa naamioituneena esiintyvä nainen on.
Kulttuuri 7.6.2019 8:00
Visa Noronen

Alvar Aallollekin vaikutteita antanut kuuluisa Bauhaus-taidekoulu perustettiin Saksassa sata vuotta sitten. Se vaikutti moderniin arkkitehtuuriin ja esinesuunnitteluun kaikkialla maailmassa. 

Sata vuotta sitten perustetun Bauhaus-taidekoulun perintö näkyy meille kaikkialla. Moderni arkkitehtuuri- ja esinesuunnittelu juontaa juurensa suurelta osin ajatuksiin, joita saksalaisessa taidekoulussa kehitettiin sen toimintavuosina 1919–1933.

Bauhausin vaikutus levisi niin laajalle koko maailmaan, että tänään ei ole yksiselitteistä tapaa määritellä, mikä esimerkiksi arkkitehtuurissa on Bauhausia ja mikä vain sen innoittamaa suunnittelua. 

Tilaajille

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image