Kulttuuri

Mitä kuuluu, Mika Ronkainen? "Suomen Elokuvasäätiö näkyi myöntäneen juuri tällä viikolla tuotantotuen tv-sarjallemme"

Elokuvaohjaaja Mika Ronkainen sanoo, että dokumentit ovat jättäneet hänet. Merja Aakon kanssa käsikirjoitettu tv-sarja on juuri saanut Suomen Elokuvasäätiön tuotantotuen ja työn alla on myös toinen fiktiivinen käsikirjoitus yhdessä Aakon kanssa. KUVA: Peura Pekka
Kulttuuri 25.11.2017 11:40
Päivi Alasuutari

Oululainen elokuvaohjaaja Mika Ronkainen on niittänyt mainetta ja kunniaa dokumenttielokuvillaan ympäri maailmaa. Kaleva.fi kysyi Ronkaisen kuulumisia.

Mitä kuuluu, Mika Ronkainen? Missä olet juuri nyt?

– Ihan hyvää kuuluu, kiitos kysymästä. Olen juuri nyt käsikirjoitustöissä Intiassa kollegani Merja Aakon kanssa.

Millaista siellä Intiassa on, onko siellä hyvät olosuhteet keskittyä kirjoittamiseen? Ajattelitteko pitkäänkin siellä viipyä?

– Intiassa on kuumaa ja leppoisaa. Elo täällä on hyvin yksinkertaista ja sen verran irti perusarjesta, että pystyy hyvin keskittymään kirjoittamiseen, kunhan vain muistaa välillä pulahtaa mereen uimaan. Eiköhän täältä kotiin viimeistään jouluksi tulla.

Oululaiset ovat kuulleet sinusta viimeksi viime vuoden keväällä, jolloin ohjasit Oulun kaupunginteatterin isolle näyttämölle näytelmän Laulu koti-ikävästä, joka pohjautui palkittuun samannimiseen dokumenttiisi. Mitä olet tehnyt sen jälkeen?

– Hankin pianon ja soittelin sitä. Ja opiskelin kirjallisuutta ja filosofiaa. Pidin molemmista puuhista melkoisesti.

Mitä sinulla on parhaillaan työn alla?

– Monenlaista. Suomen Elokuvasäätiö näkyi myöntäneen juuri tällä viikolla tuotantotuen tv-sarjallemme, joka toivottavasti kuvataan jo ensi vuonna, ja Merjan kanssa tosiaan kehittelemme jo seuraavaa yhteistä projektia täällä. Lisäksi jahka pääsen takaisin Suomeen, jatkan Antti Tuurin kanssa elokuvakäsikirjoituksen tekoa Tuurin Tangopojat-romaanista.

Kerro vähän lisää tv-sarjasta, mikä on genre, mihin tapahtumat sijoittuvat!

– Tarina sijoittuu pohjoiseen, Oulun nurkille, mutta valitettavasti menin allekirjoittamaan sopimuksen, jonka mukaan en saa kertoa sarjasta vielä sen enempää. Muuten minut vedetään kölin ali ja halstrataan aamunkoitteessa.

Kuulumisesi kuulostavat hyvin fiktiivisiltä, oletko jättämässä dokumentit?

– Kävi varmaan niin, että dokumentit jättivät minut. En keksinyt enää, miten niiden tekeminen tuntuisi haastavalta, mihin suuntaan jatkaisin. Tein niitä kuitenkin parikymmentä vuotta ja Laulu koti-ikävästä oli minusta looginen päätepiste sille. Joten juuri nyt kiinnostaa fiktiivinen kerronta enemmän. On mukava tehdä asioita, joita en ole aiemmin tehnyt. Samasta syystä syrjähyppy teatteriin oli todella piristävä tapaus.

Kaleva.fi kysyy kuulumisia henkilöiltä, jotka ovat tuttuja Oulusta tai muualta lähiseudulta. Kerro alla olevaan kommenttilaatikkoon, kenen kuulumisia sinusta toimituksen kannattaisi kysyä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Itse pidän enämpi karaokesta ja ulkomaalaisista, eritoten Neuvostoliittossa tuotetuista, TV-sarjoista. Toivoisinkin, että elokuvasäätiö ohjaisi rahansa mieluummin Venäjälle demokratisoitumis kehityksen tukemiseen niinkuin muutkin kulttuuri ihmiset toivovat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän se ole Venäjän tehtävä niitä kustantaa eikä meidän. Toki rahat käytetään Suomalaisiin ja heidän tuotantoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:31
Akkuliikkeissä on vilinää Oulussa – "Enemmän kuin kymmenen autoa konepeltiä pystyssä pihalla"
14:31
Kiiminkiläisestä Anita Korvasta kasvatettiin hiihtäjälupaus Kainuussa – Valmentaja: "Hän on oma, hyvä persoonansa. Hyvin suora ja rehellinen."
13:58
Varastorakennuksessa ollut pakettiauto syttyi tuleen Sotkamossa
13:28
Henkilöauto törmäsi rekan perään Oulun Raksilassa
13:28
Kiimingistä kotoisin oleva Anita Korva hiihti jälleen nuorten MM-pronssille: "Tähtäin on aikuisten sarjassa, mutta kivahan täällä on pärjätä"
13:20
Kymmenkunta vaalitilaisuutta osuu Rinteen sairausloman ajalle – Puoluesihteeri Rönnholm: Tilaisuuksien määrät lähtevät nousemaan vasta maaliskuun aikana
13:04
Suomessa kierrätettiin ennätysmäärä renkaita viime vuonna – Rengaskierrätys: "Kuopat teillä aiheuttavat helpommin vaurioita"
70
Oulun keskusta täyttyi ihmeellisistä vanhoista autoista kaikenlaista rojua katoillaan – hollantilainen porukka seikkailee Tanskan, Suomen, Ruotsin ja Norjan halki halpisautoilla
58
Sinun vuoro kysyä Kalevan vaalikoneessa – ehdokkaat Oulun vaalipiirin alueelta vastaavat
43
Kolmesataa hollantilaista halpisautoa hurautti Oulun kautta Ruotsiin – Tarkastiko poliisi enintään 500 euroa maksaneiden ajopelien kuntoa?
41
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
26
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
20
Tyrnävä kokeilee palkattomia vapaita
15
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

233 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kansan elintason romahduksen lähtölaukaus

No jos se 80-luku oli niin kultaista aikaa, niin mietitäänpä hetki mitä nyt pitäisi sitten tehdä? Miten se työttömyys ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image