Kulttuuri

Luupin perhepäivässä kopsuvat kaviot – taidemuseon ja Pohjois-Pohjanmaan museon väliä pääsee val­jak­ko­kyy­dil­lä

Valokuvataiteilija Kati Leinonen esittelee sunnuntaina Oulun taidemuseossa näyttelyään Äimärautio. KUVA: Maiju Pohjanheimo
Kulttuuri 15.6.2019 10:00
Lauri Hirvonen

Sunnuntaina järjestetään perheille ohjelmaa niin Pohjois-Pohjanmaan museossa kuin Kierikissäkin. Oulun taidemuseolla pääosassa ovat hevoset Kati Leinosen Äimärautio-näyttelyn myötä.

Museo- ja tiedekeskus Luupissa vietetään sunnuntaina perhepäivää. Tapahtumia on Oulun taidemuseossa, Pohjois-Pohjanmaan museossa, Kierikkikeskuksessa, Turkansaaren ulkomuseossa ja Oulunsalon kotiseutumuseossa.

Myllytullin alueen museoissa on koko perheen Kopoti kop -heppatapahtuma. Oulun taidemuseossa voi esimerkiksi hoitaa keppihevosia ja rakentaa oman esteradan uudessa Kepparimaailmassa. Tila keppihevosille on rakennettu valokuvataiteilija Kati Leinosen hevosaiheisen Äimärautio-näyttelyn innoittamana. Näyttely avautuu tänään lauantaina, ja Leinonen on itse esittelemässä Äimärautio-näyttelyä sunnuntaina kello 14.

Pohjois-Pohjanmaan museossa on puolestaan puuhevosia esittelevä Kopotikop -pienoisnäyttely. Kello 12 on lapsille toiminnallinen tuokio liittyen suomenhevosen historiaan.

Museoiden välillä kulkee sunnuntaina maksullinen hevosvaljakkokyyti.

Yli-Iin Kierikkikeskuksessa on sunnuntaina ilmainen perhepäivä. Ohjelmaan kuuluu muun muassa Sanna Koiviston kalliotaidetyöpaja ja Pentti Punkin syntymäpäivät -orkesterin lastenmusiikkikonsertti. Perhepäivänä Kierikkiin järjestetään maksullinen bussikuljetus. Samaan aikaan Kierikissä pidetään myös moottorisahaveistoskurssi ja -näytös.

Turkansaaren ulkomuseossa vietetään Muksut museossa -päivää. Tapahtumassa tehdään arjen askareita, kuten siivotaan leikkimökkiä ja hoidetaan kasvimaata.

Oulunsalon kotiseutumuseolla järjestetään sunnuntaina perinteinen kotiseututapahtuma Päivikin päivä, jota vietetään muun muassa musiikin merkeissä.

MAINOS

Kommentoi

En ymmärrä miksi museoihmiset häpeävät osaamistaan ja jopa itse puhuvat pölyttyneistä museoista. Itse näin kuuden lapsen muummina löydän kaikkia mahdollisia puuhapuistoja joka puolelta. Museoon mennään oppimaan ja arvostaamaan historiaa ja kulttuuria. Emme opi mistään muusta kulttuuriperintöämme kuin museoista ja siellä näkemällä alkuperäisia tauluja ja esineitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

49
Liikkuvan poliisin perinneyhdistys: peltipoliisien sijoittelulle ei suurelta osin järkeviä perusteita – "Kansan silmissä kameratolpista tullut sakotusautomaatteja"
39
Britanniassa Boris Johnsonin konservatiiveille suuri vaalivoitto – tie aukeamassa brexitin nopealle toteuttamiselle
25
Näkökulma: Al-Holin leirin lapset kelpaavat nyt kaikille – pelko oppositioon valuvasta kannatuksesta on hidastanut poliittista päätöstä, jolla on jo kiire
14
Lapsiasiavaltuutettu: Lasten erottaminen huoltajistaan ulkomailla on mahdollista kiireellisellä sijoituksella
13
Hiilellä lämmittävää Puolaa ei saatu ainakaan vielä EU:n ilmastoruotuun
12
Nuoret tahtovat YK:n ilmastokokouksilta tekoja – tarvitaan lainsäädännöllistä ohjausta ilmastoystävällisten valintojen tekemiseen Lukijalta
10
Ovensuukyselyt: Konservatiivit ottamassa murskavoiton Britannian parlamenttivaaleissa – ennusteen mukainen vaalitulos tietäisi nopeaa brexitiä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.12.

Fingerpori

13.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image