Kulttuuri

Luupin perhepäivässä kopsuvat kaviot – taidemuseon ja Pohjois-Pohjanmaan museon väliä pääsee val­jak­ko­kyy­dil­lä

Valokuvataiteilija Kati Leinonen esittelee sunnuntaina Oulun taidemuseossa näyttelyään Äimärautio. KUVA: Maiju Pohjanheimo
Kulttuuri 15.6.2019 10:00
Lauri Hirvonen

Sunnuntaina järjestetään perheille ohjelmaa niin Pohjois-Pohjanmaan museossa kuin Kierikissäkin. Oulun taidemuseolla pääosassa ovat hevoset Kati Leinosen Äimärautio-näyttelyn myötä.

Museo- ja tiedekeskus Luupissa vietetään sunnuntaina perhepäivää. Tapahtumia on Oulun taidemuseossa, Pohjois-Pohjanmaan museossa, Kierikkikeskuksessa, Turkansaaren ulkomuseossa ja Oulunsalon kotiseutumuseossa.

Myllytullin alueen museoissa on koko perheen Kopoti kop -heppatapahtuma. Oulun taidemuseossa voi esimerkiksi hoitaa keppihevosia ja rakentaa oman esteradan uudessa Kepparimaailmassa. Tila keppihevosille on rakennettu valokuvataiteilija Kati Leinosen hevosaiheisen Äimärautio-näyttelyn innoittamana. Näyttely avautuu tänään lauantaina, ja Leinonen on itse esittelemässä Äimärautio-näyttelyä sunnuntaina kello 14.

Pohjois-Pohjanmaan museossa on puolestaan puuhevosia esittelevä Kopotikop -pienoisnäyttely. Kello 12 on lapsille toiminnallinen tuokio liittyen suomenhevosen historiaan.

Museoiden välillä kulkee sunnuntaina maksullinen hevosvaljakkokyyti.

Yli-Iin Kierikkikeskuksessa on sunnuntaina ilmainen perhepäivä. Ohjelmaan kuuluu muun muassa Sanna Koiviston kalliotaidetyöpaja ja Pentti Punkin syntymäpäivät -orkesterin lastenmusiikkikonsertti. Perhepäivänä Kierikkiin järjestetään maksullinen bussikuljetus. Samaan aikaan Kierikissä pidetään myös moottorisahaveistoskurssi ja -näytös.

Turkansaaren ulkomuseossa vietetään Muksut museossa -päivää. Tapahtumassa tehdään arjen askareita, kuten siivotaan leikkimökkiä ja hoidetaan kasvimaata.

Oulunsalon kotiseutumuseolla järjestetään sunnuntaina perinteinen kotiseututapahtuma Päivikin päivä, jota vietetään muun muassa musiikin merkeissä.

MAINOS

Kommentoi

En ymmärrä miksi museoihmiset häpeävät osaamistaan ja jopa itse puhuvat pölyttyneistä museoista. Itse näin kuuden lapsen muummina löydän kaikkia mahdollisia puuhapuistoja joka puolelta. Museoon mennään oppimaan ja arvostaamaan historiaa ja kulttuuria. Emme opi mistään muusta kulttuuriperintöämme kuin museoista ja siellä näkemällä alkuperäisia tauluja ja esineitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

7:56
Ympäristötoimi keskeytti veden poispumppauksen louhoksella Kiimingissä – lähiojissa havaittu savista vettä ja leväkasvustoa
7:00
Yksityisyyden suoja vaatii tilannetajua Lukijalta
7:00
Louhokseen kirkasvetinen kalliojärvi – Kempeleeseen Zeniitin tulevalle matkailualueelle valmistuu kalliojärvi näillä näkymin vuonna 2024 Tilaajille
6:53
Merikoskenkadun asfalttiin Tuirassa ilmestyi yllättäen suuri monttu – "Ajoneuvolle olisi voinut käydä huonosti"
6:34
Mies kaahasi Kuusamontiellä Oulussa yli 170 kilometrin nopeudella
6:33
Moottoripyörä ja auto kolaroivat Oulun Peltolassa – nainen kaatui törmäyksessä moottoripyörällä ja loukkaantui
6:19
Huumeissa autolla ajanut mies otettiin kiinni Haukiputaalla – amfetamiinia käyttänyt nainen jäi kiinni ratista Tuirassa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

181 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Demokratia on tuhon tiellä somen takia

Äänioikeus olisikin korkea aika muuttaa maksulliseksi ja kaupallisesti oikeudeksi. Tulisi harkintaa äänestyskäyttäytymis... Lue lisää...
Dick Nordic

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image