Kulttuuri

Laulu koti-ikävästä voitti kaksi Jussia

Kulttuuri 2.2.2014 21:23 | Päivitetty 2.2.2014 21:35
Kaleva

Mika Ronkaisen ohjaama dokumenttielokuva Laulu koti-ikävästä palkittiin parhaan dokumenttielokuvan ja parhaan musiikin Jussi-patsaalla Jussigaalassa sunnuntai-iltana.

Musiikkijussin ehdokkuuden jakoivat elokuvassa 70-luvun siirtolaismusiikkia tulkitseva ruotsinsuomalainen Månskensorkestern ja elokuvan score-musiikin säveltänyt Olli Tuomainen.

"Kiitoksia. Harvoin näkee näin hyvin pukeutunutta sakkia, jolla on näin hyvä maku dokumenttielokuvien suhteen", Ronkainen sanoi kiitospuheessaan. Erityiskiitokset Ronkainen esitti dokumentin isälle ja pojalle, Tauno ja Kai Latvalehdolle.

Aiemmin muun muassa parhaana pohjoismaisena dokumenttielokuvana Göteborgissa palkittu elokuva oli ehdolla kahdessa Jussi-kategoriassa, joista kummastakin irtosi Jussi-patsas.

Elokuvassa seurataan oululaisen muusikon Kai Latvalehdon ja tämän isän Taunon matkaa Oulusta Göteborgiin, jossa he asuivat maahanmuuttajina 1970-luvulla. Elokuvan on tuottanut oululainen Klaffi Tuotannot Oy.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (30)

Upeita sävellyksiä ja todella lahjakkaita muusikoita. Kappaleet tulisi markkinoida nyt kansainvälisesti suurille levy-yhtiöille. Harvoin kuulee, niin mieleenpainuvia, jo syntyessään ikivihreitä, melodioita. Ja sanoitukset painivat aivan omassa luokassaa, sanoisin ,että on syntynyt uusi Eino Leino, jota olisi markkinoita mahdollisimman suurella panostuksella häpeilemättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parasta tässä oli, että isä ja poika saatiin lavalle. Minä en valitettavasti jaksanut katsoa tuota elokuvaa, koska minusta ajomatka Oulusta Göteborgiin oli liian pitkäveteinen ja rasittava kuten olen sen itsekin kokenut. Ja poika oli ihan synkeä koko matkan ajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä ne tyypit siellä lavalla, omivat pystin, ja alkoivat kehumaan itseään. Olli Tuomainen jäi statistin osaan. Ihme hommaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enemmän kai ne "tyypit" olivat tehneet elokuvaan musiikkia kuin Tuomainen. Ota asioista selvää ennen kuin möliset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös sen Tuomaisen nimi mainittu? En muista kuulleeni muita.
Mistä saa selvää? Kerro!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno vanhanaikainen leffa joita ei nykymaailmassa usein näe. Pohjois-Pohjanmaan Citizen Kane jossa lähdetään selvittämään lapsuudesta periytyvää elämän arvoitusta!

Varmasti on vaikeaa katsottavaa jos ei ole tottunut istumaan puoltatoista tuntia paikallaan, ilman räjähdyksiä, takaa-ajoja, murhajuonta ja erikoistehosteita. Hienoa että tällaistakin laatuelokuvaa osataan edelleen tehdä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksi niistä monista leffoista, jota ei jaksanut edes loppuun katsoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Periaatteessa yksinkertainen ja pienimuotoinen mutta hieno ja koskettava leffa, loistavaa musiikkia sountrack-levyllä. Kiitos ja onnea!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oishan tuo ollu mukava kuulla Ollin haastattelu, ei saanu puheenvuoroa näyttelijöiltä, patsaanki sieppasivat omiin käsiin, vaikka Ollille se oli tarkoitettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ouluun pitää saada mikaronkaisenkatu ja jannehuotarintie. jannehuotarintie vie luonnollisesti järvi-grillille tai baariin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (30)

Uutisvirta

19:53
Asuinrakennus uhkasi syttyä palamaan Simossa – asukas sai hillittyä palonalkua letkulla
19:35
Aloite haluaa lisätä nuorten vaikutusmahdollisuuksia – Oulun nuorten edustajistolle esitetään suoraa aloiteoikeutta kaupunginvaltuustoon
19:00
JoJon residenssissä vierailleet tanssitaiteilijat Taneli Törmä ja Hilde I. Sandvold ovat tyytyväisiä "oman" asunnon rauhaan: "Paljon parempi kuin hotellihuone" Tilaajille
18:06
Jalosen EHT-maajoukkueeseen ylsi neljä tulokaspelaajaa – "Meillä on selvät sävelet"
18:01
Näkökulma: Onko Björn Wahlroos oikeassa väittäessään, että paperikoneita suljetaan? – Paperiteollisuuden alamäki jatkuu Euroopassa, eikä loppua näy Tilaajille
18:00
Miksi hautojen hoitohinnat ovat nousseet vuosi toisensa jälkeen? "Meillä on ollut erittäin alhaiset hoitohinnat, jotka eivät ole vastanneet hoitokustannuksia" Tilaajille
17:58
Paperiduunari tienaa ennen veroja keskimäärin 3 900–5 100 euroa kuussa – Suomalaisten keskipalkka oli vuonna 2016 reilut 3 300 euroa
137
Metsäteollisuuden laaja kolmeviikkoinen lakko alkoi – alan tuotanto pysähtyy lähes kokonaan Suomessa
83
Lakko pysäyttää työt mekaanisessa metsäteollisuudessa, pelkästään Pyhännällä lakon piirissä on noin 140 työntekijää
78
Kohdeltiinko Kemissä pidetyn pilkkikisan saaliskaloja väärin? SEY kanteli oikeusasiamiehelle Lapin poliisin päätöksestä
36
Yli 600 Stora Enson Oulun tehtaalla työskentelevää henkilöä osallistuu lakkoon – "Me olemme sitä mieltä, että talkootyön pitää nyt loppua"
24
Ylen MOT-ohjelma: Veikkaus jätti kilpailuttamatta kymmenien miljoonien sopimuksen – lakitoimiston arvio sopimusmuutoksen laittomuudesta ohitettiin
20
Pelastuslaitos sai kiinni loukkaantuneen joutsenen – lintu napattiin haavin avulla roikkumalla köyden varassa Merikosken sillalta
19
Jalkansa loukannut joutsen huolettaa oululaisia – lintu kököttänyt Raatissa jään päällä pakkasessa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan keski- ja itäosassa lukuunottamatta Pohjois-Karjalan maakuntaa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon, Taivalkosken ja Pudasjärven kuntia sekä Enontekiön kunnassa jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

201 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Oulu oyn aikaan sinne pääsivät kaikki kun tehtaalle ei kukaan halunnut. Oli valtion laitos. Sitten se laitettiin kuntoon... Lue lisää...
Miksi et aikanaan me...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image