Kulttuuri

Laulu koti-ikävästä voitti kaksi Jussia

Kulttuuri 2.2.2014 21:23 | Päivitetty 2.2.2014 21:35
Kaleva

Mika Ronkaisen ohjaama dokumenttielokuva Laulu koti-ikävästä palkittiin parhaan dokumenttielokuvan ja parhaan musiikin Jussi-patsaalla Jussigaalassa sunnuntai-iltana.

Musiikkijussin ehdokkuuden jakoivat elokuvassa 70-luvun siirtolaismusiikkia tulkitseva ruotsinsuomalainen Månskensorkestern ja elokuvan score-musiikin säveltänyt Olli Tuomainen.

"Kiitoksia. Harvoin näkee näin hyvin pukeutunutta sakkia, jolla on näin hyvä maku dokumenttielokuvien suhteen", Ronkainen sanoi kiitospuheessaan. Erityiskiitokset Ronkainen esitti dokumentin isälle ja pojalle, Tauno ja Kai Latvalehdolle.

Aiemmin muun muassa parhaana pohjoismaisena dokumenttielokuvana Göteborgissa palkittu elokuva oli ehdolla kahdessa Jussi-kategoriassa, joista kummastakin irtosi Jussi-patsas.

Elokuvassa seurataan oululaisen muusikon Kai Latvalehdon ja tämän isän Taunon matkaa Oulusta Göteborgiin, jossa he asuivat maahanmuuttajina 1970-luvulla. Elokuvan on tuottanut oululainen Klaffi Tuotannot Oy.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (30)

Upeita sävellyksiä ja todella lahjakkaita muusikoita. Kappaleet tulisi markkinoida nyt kansainvälisesti suurille levy-yhtiöille. Harvoin kuulee, niin mieleenpainuvia, jo syntyessään ikivihreitä, melodioita. Ja sanoitukset painivat aivan omassa luokassaa, sanoisin ,että on syntynyt uusi Eino Leino, jota olisi markkinoita mahdollisimman suurella panostuksella häpeilemättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parasta tässä oli, että isä ja poika saatiin lavalle. Minä en valitettavasti jaksanut katsoa tuota elokuvaa, koska minusta ajomatka Oulusta Göteborgiin oli liian pitkäveteinen ja rasittava kuten olen sen itsekin kokenut. Ja poika oli ihan synkeä koko matkan ajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä ne tyypit siellä lavalla, omivat pystin, ja alkoivat kehumaan itseään. Olli Tuomainen jäi statistin osaan. Ihme hommaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enemmän kai ne "tyypit" olivat tehneet elokuvaan musiikkia kuin Tuomainen. Ota asioista selvää ennen kuin möliset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös sen Tuomaisen nimi mainittu? En muista kuulleeni muita.
Mistä saa selvää? Kerro!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno vanhanaikainen leffa joita ei nykymaailmassa usein näe. Pohjois-Pohjanmaan Citizen Kane jossa lähdetään selvittämään lapsuudesta periytyvää elämän arvoitusta!

Varmasti on vaikeaa katsottavaa jos ei ole tottunut istumaan puoltatoista tuntia paikallaan, ilman räjähdyksiä, takaa-ajoja, murhajuonta ja erikoistehosteita. Hienoa että tällaistakin laatuelokuvaa osataan edelleen tehdä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksi niistä monista leffoista, jota ei jaksanut edes loppuun katsoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Periaatteessa yksinkertainen ja pienimuotoinen mutta hieno ja koskettava leffa, loistavaa musiikkia sountrack-levyllä. Kiitos ja onnea!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oishan tuo ollu mukava kuulla Ollin haastattelu, ei saanu puheenvuoroa näyttelijöiltä, patsaanki sieppasivat omiin käsiin, vaikka Ollille se oli tarkoitettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ouluun pitää saada mikaronkaisenkatu ja jannehuotarintie. jannehuotarintie vie luonnollisesti järvi-grillille tai baariin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (30)

Uutisvirta

12:02
Kolumni: Korona lykkäsi pelättyjä pääsykokeita Kiinassa, missä ambulanssit päivystävät pyörtyilevien pyrkijöiden varalta
11:17
Kuuma keskustelu suojainten ympärillä jatkuu – Pääministeri Marin: "Osa kunnista ja toimijoista etsii nyt valtiosta tai jopa elinkeinoelämästä syyllistä omaan heikkoon varautumiseensa"
11:00
Kokosimme tietopaketin, jonka avulla koronakriisissä kamppaileva yrittäjä saa apua ja tukea liiketoimintaansa Kaupallinen yhteistyö
10:58
New Yorkissa 9/11-uhriluvut ohitettu – Trumpin Valkoinen talo palasi alkavan koronan kovakorvaisuudesta normikaaokseen Tilaajille
9:57
Suomessa nyt yhteensä 2487 koronavirustartuntaa, Pohjois-Pohjanmaalla määrä kasvoi kolmella – Oulussa nyt 72 tapausta
9:54
Kalevan kevätseuranta: Oulun ja Raahen välillä on havaittu tuhansia hanhia
9:02
Kehysriihineuvottelut jatkuvat tänään, hallitus koolla Säätytalolla
15
Uuden ennusteen mukaan koronavirusepidemia olisi Pohjois-Suomessa pahimmillaan juhannuksen aikaan – epidemian uskotaan jatkuvan pitkälle syksyyn
13
Onko Oulun kaupungin hammashoito jo sopeutunut koronan aiheuttamaan poikkeustilanteeseen? –"Tällä hetkellä emme ota uusia potilaita tarkastukseen"
13
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
10
Uros perusti innovaatiokeskuksen – start up -yrityksille tarjotaan viimeisintä teknologiaa
10
Kuuma keskustelu suojainten ympärillä jatkuu – Pääministeri Marin: "Osa kunnista ja toimijoista etsii nyt valtiosta tai jopa elinkeinoelämästä syyllistä omaan heikkoon varautumiseensa"
9
Kehysriihineuvottelut jatkuvat tänään, hallitus koolla Säätytalolla
5
Sairaanhoitajille on tilaisuus lähettää kannustavia terveisiä ääniviestinä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

152 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Siitä vain lisää veroja. Loppuu sitten maksajat, sillä köyhemmätkin kuin Wahlroos muuttavat pois Suomesta. 43% nollasta ... Lue lisää...
pääomatulojakin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image