Kulttuuri

Laulu koti-ikävästä voitti kaksi Jussia

Kulttuuri 2.2.2014 21:23 | Päivitetty 2.2.2014 21:35
Kaleva

Mika Ronkaisen ohjaama dokumenttielokuva Laulu koti-ikävästä palkittiin parhaan dokumenttielokuvan ja parhaan musiikin Jussi-patsaalla Jussigaalassa sunnuntai-iltana.

Musiikkijussin ehdokkuuden jakoivat elokuvassa 70-luvun siirtolaismusiikkia tulkitseva ruotsinsuomalainen Månskensorkestern ja elokuvan score-musiikin säveltänyt Olli Tuomainen.

"Kiitoksia. Harvoin näkee näin hyvin pukeutunutta sakkia, jolla on näin hyvä maku dokumenttielokuvien suhteen", Ronkainen sanoi kiitospuheessaan. Erityiskiitokset Ronkainen esitti dokumentin isälle ja pojalle, Tauno ja Kai Latvalehdolle.

Aiemmin muun muassa parhaana pohjoismaisena dokumenttielokuvana Göteborgissa palkittu elokuva oli ehdolla kahdessa Jussi-kategoriassa, joista kummastakin irtosi Jussi-patsas.

Elokuvassa seurataan oululaisen muusikon Kai Latvalehdon ja tämän isän Taunon matkaa Oulusta Göteborgiin, jossa he asuivat maahanmuuttajina 1970-luvulla. Elokuvan on tuottanut oululainen Klaffi Tuotannot Oy.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (30)

Upeita sävellyksiä ja todella lahjakkaita muusikoita. Kappaleet tulisi markkinoida nyt kansainvälisesti suurille levy-yhtiöille. Harvoin kuulee, niin mieleenpainuvia, jo syntyessään ikivihreitä, melodioita. Ja sanoitukset painivat aivan omassa luokassaa, sanoisin ,että on syntynyt uusi Eino Leino, jota olisi markkinoita mahdollisimman suurella panostuksella häpeilemättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parasta tässä oli, että isä ja poika saatiin lavalle. Minä en valitettavasti jaksanut katsoa tuota elokuvaa, koska minusta ajomatka Oulusta Göteborgiin oli liian pitkäveteinen ja rasittava kuten olen sen itsekin kokenut. Ja poika oli ihan synkeä koko matkan ajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä ne tyypit siellä lavalla, omivat pystin, ja alkoivat kehumaan itseään. Olli Tuomainen jäi statistin osaan. Ihme hommaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enemmän kai ne "tyypit" olivat tehneet elokuvaan musiikkia kuin Tuomainen. Ota asioista selvää ennen kuin möliset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös sen Tuomaisen nimi mainittu? En muista kuulleeni muita.
Mistä saa selvää? Kerro!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno vanhanaikainen leffa joita ei nykymaailmassa usein näe. Pohjois-Pohjanmaan Citizen Kane jossa lähdetään selvittämään lapsuudesta periytyvää elämän arvoitusta!

Varmasti on vaikeaa katsottavaa jos ei ole tottunut istumaan puoltatoista tuntia paikallaan, ilman räjähdyksiä, takaa-ajoja, murhajuonta ja erikoistehosteita. Hienoa että tällaistakin laatuelokuvaa osataan edelleen tehdä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksi niistä monista leffoista, jota ei jaksanut edes loppuun katsoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Periaatteessa yksinkertainen ja pienimuotoinen mutta hieno ja koskettava leffa, loistavaa musiikkia sountrack-levyllä. Kiitos ja onnea!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oishan tuo ollu mukava kuulla Ollin haastattelu, ei saanu puheenvuoroa näyttelijöiltä, patsaanki sieppasivat omiin käsiin, vaikka Ollille se oli tarkoitettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ouluun pitää saada mikaronkaisenkatu ja jannehuotarintie. jannehuotarintie vie luonnollisesti järvi-grillille tai baariin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (30)

Uutisvirta

70
Oulun keskusta täyttyi ihmeellisistä vanhoista autoista kaikenlaista rojua katoillaan – hollantilainen porukka seikkailee Tanskan, Suomen, Ruotsin ja Norjan halki halpisautoilla
58
Sinun vuoro kysyä Kalevan vaalikoneessa – ehdokkaat Oulun vaalipiirin alueelta vastaavat
45
Kolmesataa hollantilaista halpisautoa hurautti Oulun kautta Ruotsiin – Tarkastiko poliisi enintään 500 euroa maksaneiden ajopelien kuntoa?
42
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
26
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
20
Tyrnävä kokeilee palkattomia vapaita
15
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

233 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kansan elintason romahduksen lähtölaukaus

No jos se 80-luku oli niin kultaista aikaa, niin mietitäänpä hetki mitä nyt pitäisi sitten tehdä? Miten se työttömyys ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image