Kulttuuri

Lauantain levymessuilla on myynnissä 60 metriä vinyyliä - Koskelankylän Walolle tulee myyjiä ympäri Suomen

Jari Peltola (vas.) ja Arto Suorsa järjestävät levymessut Koskelankylän Walolla lauantaina. KUVA: Pekka Peura
Kulttuuri 7.12.2017 16:59
Anne Helaakoski

Ajatus levymessuista virisi, kun Jari Peltola ja Arto Suorsa olivat levymessuilla Kokkolassa. Eräälle myyjälle tuli ihmeteltyä, että piti Oulusta asti tulla, kun siellä ei messuja järjestetä.

– Myyjä heitti, että järjestäkää te, ja me siihen vitsinä, että niin tehdään. Kotimatkalla Arto sitten sanoi, että pitäisikö oikeasti, kyllähän me yhdet messut osataan järjestää, kertoo Peltola.

Oulussa ei ollut järjestetty levymessuja vuosikausiin. Peltola ja Suorsa valitsivat paikaksi Koskelankylän Walon, joka sopii miljööltään vinyylipainotteisille messuille ja isossa tanssisalissa on tilaa.

– Varausmaksukin maksettiin, ja sitten kävi kuten arvata saattaa. Arto huomasi seuraavana päivänä Facebookista, että toiset levymessut ovat tulossa lokakuussa Rauhalaan, naurahtaa Peltola.

Kysyntää kuitenkin riitti ja myyntipaikat varattiin nopeasti.

– Kysyntä oli tosi kova. Myyjiä on pohjoisimmat Rovaniemeltä ja eteläisimmät Helsingistä. Myyjiä on yhteensä 12 ja myyntipöydän yhteismitta on vähän vajaa 60 metriä, Peltola kertoo.

Moni kerää nuoruutensa levyjä

Jari Peltola ja Arto Suorsa ovat kunnelleet musiikkia paljon, erityisesti ronskimpaa ja raskaampaa. Keräilyharrastukseksi valikoituivat vinyylit. Toki Suorsa keräilee myös c-kasetteja ja molemmat ostavat cd:itä.

– Minulla on vasta nyt ensimmäinen vinyylisoittimeni. Artolla oli soitin jo teininä ja levykokoelmakin, jonka hän kantoi joskus divariin. Jälkikäteen hän on tietysti harmitellut, kun on nähnyt jonkun arvokkaan spesiaalin, että perhana, tuokin minulla oli.

Levymessut Koskelankylän Walolla lauantaina 9. joulukuuta kello 10–16. Liput 2 euroa. Varaudu käteisellä, sillä vain osalle myyjistä käy kortti.

MAINOS

Kommentoi

Herrat Peltola ja Suorsa esittivät Kalevan paperilehdessä muutaman hinta-arvioinnin paikalle tuoduista levyistä.

Saatavilla on erittäin kattava "Suomalaisten vinyyli- ja cd-levyjen hintaopas" (Rauhaniemi-Tamminen), jota voi joko etsiä hyvin varustetusta kirjakaupasta tai Antikvariaatti Aikakoneesta Tampereelta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljon melua tyhjästä - ankeampi tarjonta kuin lokakuun vastaavilla, väkeä vähänlaisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käytettyjä levysoittimia ei kannata ostaa.

Voin kertoa, että kotimaisista verkkokaupoista löytyy hihnavetoisia (uudet alkaen n. 150 euroa) sekä suoravetoisia (uudet alkaen n. 230 euroa).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et sitten lukenut juttua - siinähän Peltola mainitsee ne toiset messut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Arto huomasi seuraavana päivänä Facebookista, että toiset levymessut ovat tulossa lokakuussa Rauhalaan, naurahtaa Peltola."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mulla roikkuu nuita Kiiminkijoella marjapensaissa niin hävittävät hyvin lintuja, vanhoja kyllä löytyy -50 luvulta muovikasseissa :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä tilaisuus saaha vielä kunnon rahinat ja luonnollinen kuuntelukokemus ku ennenvanahaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kahden euron pääsymaksu on kiva asia. Ei houkuttele paikan päälle turhia levyjen plärääjiä, vaan tosiostajia. Koskelassa tavataan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minäpä taas innostuin Rauhalan levymessuille pläräämään ja ostamaan juuri sen takia koska sinne ei ollut pääsymaksua. Miksi maksaa pääsymaksu siitä että pääsee ostamaan tuotteita? Oli sittten kirja/antiikki/käsityömessut niin pääsymaksu pitäisi ostajien maksaa....Eikö järjestäjä kata kulut sillä että perii myyjiltä pöytämaksun?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vinyyleistä ja wanhan hywän ajan c-30 ja -60 kaseteista saa parhainta matskua kaikkeen tarpeelliseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vinyylistä lähtee parhaimmat parkaisut. Käytöstä poistetusta vinyylistä tulee makoisimmat ympäri ämpärit pienellä työstämisellä ja paine valulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

57
Sisäministeri vaatii uutta tulkintaa YK:n pakolaissopimuksesta – Haluaa estää rajan yli tapahtuvan hallitsemattoman maahantulon ja turvapaikanhaun
35
Vima hakeutuu konkurssiin – uusien vuokralaisten puuttuminen kiinteistöstä söi asiakasvirtoja
20
Ylitöillä korvataan tuhansia työntekijöitä teollisuudessa – "Äijät menevät loppuun, kun joka viikonloppu ruuvaavat"
20
Soinin luottamus säilyi, mutta jälkilöylyt jatkuvat – keskustalla keitti yli kokoomuksen "kestämätön toiminta"
13
Kärppien ilta venyi voittomaalikisaan Mikkelissä, Pyörälällä kolmen maalin peli – katso kooste ottelusta
12
Kommentti: Kansalaisuuden saa vain, jos suostuu paiskaamaan kättä virkamiehen kanssa – kättelemisestä tuli Tanskassa poliittinen kiistakysymys
9
Pohjois-Pohjanmaalla varaudutaan voimistuvaan tuuleen ja sen aiheuttamiin vahinkoihin – palomestari kehottaa tarkastamaan veneiden kiinnitykset

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa on vaarallisen voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Koillismaalla ja Etelä- sekä Keski-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta aamusta alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

164 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Kerropa minullekin nuo yhteiskunnan hyvätuloisille jakamat sosiaaliavut ja kuinka yhteiskunta muutenkin auttaa hyvätuloi... Lue lisää...
Lukija

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image