Kulttuuri

Laila Kinnunen laulaa itsensä täh­ti­tai­vaal­le nyt Ka­jaa­nis­sa – ­lau­la­ja­le­gen­dan roolissa tanssivat ja laulavat tuoreet näyttelijät Kristina Koivumies ja Maria Palmu

Musiikkinäytelmä laulajalegenda Laila Kinnusen elämästä valmistuu Kajaanin kaupunginteatteriin 21. syyskuuta. Lailan roolissa vuorottelevat Kristina Koivumies ja Maria Palmu (kuvassa). KUVA: Ia Samoil
Kulttuuri 23.5.2019 10:41
Eeva Kauppinen

Oulusta Kajaaniin määräajaksi siirtynyt ohjaaja Heta Haanperä ohjaa Teatteritalon näyttämölle 60-luvun musiikkikuvaelman lisäksi John Carianin ihmissuhdekomedian Jossain pohjoisessa.

Kajaanin kaupunginteatterin Teatteritalon syksyn avaa musiikkikuvaelma, joka kertoo Laila Kinnusen noususta tähtitaivaalle. Seppo Parkkisen kirjoittama kuvaelma sisältää draamaa, epookkia, Kinnusen rakastettuja lauluja ja musiikkia 60-luvun hengessä. Ohjaus on Heta Haanperän. Lailan ensi-ilta on 21. syyskuuta.

Laila Kinnusen roolissa esiintyvät laulavat ja tanssivat näyttelijät Kristina Koivumies ja Maria Palmu.

Maria Palmu on työskennellyt Kajaanin kaupunginteatterissa jo vuoden, Kristina Koivumies on yksi viidestä uudesta Kajaanin kaupunginteatterin näyttelijästä. Molemmat ovat opiskelleet näyttelijäntyötä ulkomailla, Kristina Moskovassa ja Maria Lontoossa.

Lailan toteutukseen osallistuvat myös Routa Company ja tanssiurheiluseura Kajaanin Casamba. Koreografina toimii Sonja Pakalén. Orkesterin muodostavat Antti Alvasto, Ville Farin, Juho Hannikainen, Sirpa Ojala ja Sami Tiainen.

Kinnunen tarttuu Fundamentalistiin

Oulun teatterista Kajaaniin määräaikaiselle kiinnitykselle siirtynyt Heta Haanperä ohjaa Lailan jälkeen John Carianin ihmissuhdekomedian Jossain pohjoisessa. Ensi-ilta on Teatteritalossa 30. marraskuuta.

Teatterinjohtaja Helka-Maria Kinnunen ohjaa Sissilinnaan Juha Jokelan näytelmän Fundamentalisti. Kajaanissa se on saanut alaotsikon Mitä sydän sanoo?

Näytelmässä törmäävät ehdoton uskonvarmuus ja nykyaikainen moniarvoisuus ja suvaitsevaisuus, kun uudistushenkinen ja kirkon joustamattomuuteen kyllästynyt pappi Markus tapaa vanhan ystävänsä Heidin kahdenkymmenen vuoden jälkeen.

Markuksen ja Heidin rooleissa ovat Janne Kinnunen ja Salla Loper. Fundamentalistin ensi-ilta on Kajaanissa 28. syyskuuta.

Yli 2-vuotiaille lapsille valmistuu lorutusesitys Merirosvo Morgan ja matruusi Hulkkonen. Se perustuu Aki Ollikaisen samannimiseen kirjaan vuodelta 2016. Näyttämöllä ovat Antti Hovilainen ja Teija Töyry.

Merirosvo Morgan ja matruusi Hulkkonen -loruesityksen kantaesitys tapahtuu kiertueella 7. syyskuuta. Alueteatterin kiertueohjelmistoon kuuluu myös Fundamentalisti.

Viisi uutta näyttelijää

Kajaanin kaupunginteatteriin on valittu viisi uutta näyttelijää: teatteritaiteen maisteri Tarja Heinula Helsingistä, teatteritaiteen maisteri Kristina Koivumies Tampereelta, teatteritaiteen maisteri Salla Loper Pohjois-Ruotsista, teatteri-ilmaisun ohjaaja Kimmo Penttilä Kajaanista ja teatteritaiteen kandidaatti Sampsa Timoskainen Kontiolahdelta.

Tarja Heinulaa lukuun ottamatta uudet näyttelijät aloittavat työnsä Kajaanin kaupunginteatterissa 1.8.2019.

Kristina Koivumies, Sampsa Timoskainen ja Kimmo Penttilä nähdään musiikkikuvaelmassa Laila. Tarja Heinula liittyy Lailan näyttelijäkaartiin vuoden 2020 alusta. Salla Loper aloittaa alueteatterin kiertueryhmässä näytelmässä.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

14:32
Venäjä laukaisi avaruuteen ihmistä muistuttavan Fedor-robotin, jonka on tarkoitus työskennellä Kansainvälisellä avaruusasemalla
14:15
Kaleva oikaisee
13:22
Kosovon parlamentti hajotettiin, uudet vaalit 45 päivän sisällä
13:22
RKP:n viesti budjettiriiheen: Koulutusrahoista ei saa tinkiä – Henrikssonin mukaan raharatkaisu on tehtävä heti syyskuussa
13:19
"Kaveriporukan videot näyttävät aika samoilta kuin ison viestintätoimiston tekemät" – OMVF:n tuomari Ville Pirinen kehuu musiikkivideoiden voivan Suomessa hyvin
13:14
Jo vähäinenkin liikunnan lisäys vähentää vanhusten kuolemantapauksia – intensiivinen liikunta vielä hyödyllisempää
13:09
Iissä alkaa kaksipäiväinen IlmastoAreena, jossa aiheesta puhutaan kansantajuisesti faktoilla – puhujina esimerkiksi professori Esko Valtaoja ja tubettaja Roni Back
84
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää
72
Oulun Allas Sea Poolin aikataulua jatkettiin vuodella – nyt merikylpylän arvioidaan avautuvan keväällä 2021
51
Ouluun halutaan rakentaa maailman pohjoisin mallastamo, hankkeelle haetaan rahoittajia: "Tarvitaan paikallista mallasta, paikallista humalaa ja paikallista hiivaa"
42
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
30
EU-jäsenyys hyödyttänyt Suomen taloutta – eurolla ollut ensin myönteinen, sitten kielteinen vaikutus
23
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
19
Oulu palkkaa ulkopuolisen selvittäjän etsimään säästökohteita – "Oulu ei ole mikään kriisikaupunki, mutta työtä pitää tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työssä käyvät, tykkäätkö työstäsi?

En tykkää. Eikä se johdu työpaikasta tai sen huonosta ilmapiiristä. Työnteko ei vain kiinnosta. Raha ainoa motivaattori ... Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image