Kulttuuri

Laatuelokuvia sadepäiville: Manchester paljastaa kätketyt tunteet

Manchester By The Sean tähtiä ovat Michelle Williams ja Casey Affleck.
Kulttuuri 8.7.2018 7:00
Ilari Tapio

Tilausvideopalvelut ja maksukanavat tarjoavat runsaasti laatuelokuvia sateisten päivien varalle. Tässä kolme valittua palaa.

Manchester By The Sea

Viaplay

Nimi ei viittaa Englannin Manseen. Se viittaa pieneen rannikkokaupunkiin USA:n Massachusettsissa, jonne ohjaaja Kenneth Lonergan on sijoittanut lähes täydellisen mestariteoksensa keskeiset tapahtumat. Ne kytkeytyvät kätkettyihin tunteisiin. Kerrostumat paljastuvat vähin erin kuin sipulia kuoriessa – kyyneliä myöten. Tarina ja sen rakenne sekä koskettavan upeat näyttelijäsuoritukset pitävät pihdeissään. (USA 2016)

Sooloilua

C More

"On se hyvä, että tässä maailmassa on vielä jotain tavallista", kiitteli rokkari Kari Peitsamo uransa aamunkoitossa. Niin on. Lauri Nurksen esikoisohjaus kertoo tavattoman sympaattisen rakkaustarinan. Katja Kallion romaanin perustuvan draamakomedian rakastavaiset ovat toimittaja Emma (Saija Lentonen) ja kapellimestari Joel (Kari-Pekka Toivonen). Sivuroolioskarin ansaitsee jälkimmäisen äitiä esittävä Kristiina Elstelä. (Suomi 2007)

Long Time Running

Netflix

The Tragically Hip on tai oli yksi Kanadan tunnetuimmista rockyhtyeistä. Oikeasti surullisenkuuluisan ja sananmukaisesti traagisen siitä teki laulaja-kitaristi Gord Downien menehtyminen aivosyöpään syksyllä 2017. Jennifer Baichwalin ja Nicholas de Pencierin palkittu dokumentti seuraa yhtyeen via dolorosaa Downien viimeisellä Hip-kiertueella. Ihan perussettiä elokuva ei ole. Se on toisenlainen "rockumentti". (Kanada 2017)

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä Lounais-Lapissa lounaistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Ei muuta, kuin ala teettämään remonttia ja palkkaa remonttia tekemään joku firma, niin saat sinäkin kotitalousvähennykse... Lue lisää...
OLD ENOUGH

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image