Kulttuuri

Kritiikki: Se on jännä Merirosvo Morgan, jos yksi hammas puuttuu – Kajaanin alueteatterin vierailu iiläisessä päiväkodissa

Kiertävä lastenesitys Merirosvo Morgan ja matruusi Hulkkonen vierailee tällä viikolla Hailuodossa, Iissä ja Lumijoella. Teija Töyry on Kapteeni Morgan ja Antti Hovilainen pitkänhuiskea Matruusi Hulkkonen. KUVA: Ia Samoil
Kulttuuri 17.9.2019 14:36
Eeva Kauppinen

Lastenteatteria Kajaanin kaupunginteatteri-alueteatteri:
Merirosvo Morgan ja matruusi Hulkkonen. Työryhmä Antti Hovilainen, Teija Töyry, Saara Karjalainen ja Riitta Raunio. Nikkarin päiväkoti Ii 12.9.

Musta parta leukaan, lakin lieriin reisiluut ristiin, yksi kulmahammas leikisti pois ja paksu vyö pulleaksi pehmustetun vatsan kääreeksi. Näistä vermeistä on merirosvokapteenit tehty. Kajaanin kaupunginteatteri-alueteatterin Merirosvo Morgan ja matruusi Hulkkonen on kekseliäs ja leikkisä runoristeily.

Nikkarin päiväkodissa Iissä lapset seilasivat torstaiaamua yhdessä hujauksessa sanaleikkien aalloilla Galapagossaarille asti.

Teksti on Aki Ollikaisen samannimisestä lasten runokirjasta, joka ilmestyi kolme vuotta sitten. Ollikainenhan nousi julkisuuteen esikoisromaanillaan Nälkävuosi (2012), joka voitti Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon ja pääsi kansainvälisen Booker-palkinnon pitkälle listalle.

Runoteos on Kajaanin teatterilta oiva poiminta. Kun uutta lastenteatteria kirjoitetaan niin hintsusti, voi utelias tekijäjoukko kurkistella myös yli draaman laitojen runojen partaalle. Niinpä Merirosvo Morgan (Teija Töyry) ja pitkänhuiskea Matruusi Hulkkonen (Antti Hovilainen) jutustelevat nyt sujuvasti veikeällä riimirunolla. Loppusoinnut ja niiden tahallinen kompastelu on kuin karkkia pikku katsojien kielipäälle.

Riitta Raunion lavastus ja Sanna Peltolan nuket ja rekvisiitta tarjoavat satumaisia yllätyksiä.

Vaara-kollektiivista vieraileva Saara Karjalainen ohjaa runolaivaa rennolla otteella ja välttää tylsät karikot. Lapsia kikatutti porsaskaksikko Fakta ja Fiktio. Se naurattaa, kun laittaa kärsän päähän ja puhuu saparoisesta takapuolesta.

MAINOS

Kommentoi

Tämä oli tosi hyvä esitys. Päiväkotiryhmän kanssa katsoimme viime viikolla ja ei voi kuin kehua. Hyvä Morgan & Hulkkonen :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

28
Kommentti: Ehdotus bensakiintiöstä on kuin EU:n päästökauppa – hyvässä ja pahassa
22
SSAB sulkee Raahen toisen masuunin väliaikaisesti – seisakin arvioidaan kestävän viikkoja
21
Moottoritietä pääsee ajamaan pian aina Kiiminkijoelle saakka – uudella tiellä on aluksi 80 kilometrin nopeusrajoitus
18
Teknologiateollisuuden kysyntä laskee selvästi – Työmarkkinapomo Minna Helle: Kiky-tunneista luopuminen merkitsisi palkankorotuksista tinkimistä
14
Senaatti-kiinteistöt pitkittää Poliisin toimitilaongelmaa Oulussa, luvattujen uusien tilojen suunnittelu viipynyt kohtuuttomasti Lukijalta
14
Pahasti myöhässä oleva junaliikenne pääsi liikkeelle – Juna Helsingistä Kemijärvelle myöhästyy noin 10 tuntia
11
Vihreät lopettaa puoluelehtensä – Vihreän Langan päätoimittaja on uutisesta surullinen, järkyttynyt ja yllättynyt

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Lapissa lumisateen ja tienpintojen jäätymisen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi huomenna Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen ja lumisten teiden vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sähköautot valtaavat vähitellen liikenteen

119 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mitä mieltä sisäministeri Ohisalosta?

PS-kansanedustaja Packalén sanoi ihan oikein, että Ohisalon toiminta on populistista flirttailua anarkismille, eikä täll... Lue lisää...
mp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.10.

Fingerpori

23.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image