Kulttuuri

Kolumni: Janne Nevala ihmettelee, miten itse Bonokin on päätynyt ve­ron­kier­tä­jien joukkoon

Kulttuuri 8.12.2017 10:50
Janne Nevala

Paratiisisaarten papereista paljastui mielenkiintoisia nimiä. Osalle saattoi tulla järkytyksenä että veronkiertäjien joukkoon kuuluu yhteiskuntien valtaapitäviä aina kuninkaallisia myöten. Suurin shokki ainakin meille rock-ihmisille lienee kuitenkin ollut että itse pyhistä pyhin, melkein-vetten-päällä-kävelijä, Paul ”Bono” Hewson, pelaakin samassa sarjassa kaikenmaailman kepulikallejen ja -kaijojen kanssa.

Mitäs biisejä sillä hänen yhtyeellään oikein olikaan? I still haven't found the secret bank account that I'm lookin' for. Pride (In the name of love (and just a wee bit of extra cash on the side, please)). Siinäpä sitä rockhenkilölle (Wall) street credibilitya kerrakseen.

Kuinka masentavaa ja hämmentävääkin. Vanhoina hyvinä aikoina roolijako oli sentään vielä selvä: pukumiehet huijaavat ja artisti tyytyy maksamaan. Ketä me nyt paheksumme?

Vaan helppohan se on kolumnistin hurskastella. Entäpä jos sattuisi omalle kohdalle? Oletetaan vaikka että edustamani Konihauta-yhtyeen ensilevy ampaisisi listojen kärkeen kautta Telluksen. Ihmiset kirkuisivat Rantatien varrella kun kirjastoon töihin kävelisi, heikkohermoisimmat hyppisivät Liminganjokeen, kylän marketeista ei saisi enää rauhassa nötköttiä tai vegaanivaihtoehtoa ostaa. Rahaa tulvisi ovista ja ikkunoista.

Voisihan siinä rokkipojan pää vähän sekaisin mennä. Etenkin kun joka puolelta korviin kuiskittaisiin hyviä neuvoja. Eläpä Janne kuule tällä kertaa pellaakkaan kaikkia rahojas pitkävettoon! Ostamma kämäsen Ö-marketin sopivasta kohtaa Eurooppaa ja pyykätyt rahat pyöräytetään sitten nätisti lämpimämpään suuntaan.

On, on, ihan laillista on, ainakin melkein ja moraalihan nyt on muutenkin niin kovin vanhanaikaista ja yliarvostettua. Sitä kutsutaan passiivis-aggressiiviseksi verosuunnitteluksi. Perhana, minen maksa mittään! Mitä tuota suotta. Sanoohan se vanha viidakon sananlaskukin että hullu paljon veroja maksaa, viisas vähän kierrättää

Pysyy se yhteiskunta pystyssä muidenkin rahoilla ja jos ei pysy niin C’est la vie. Heikot sortuu elontiellä, passiivis-aggressiiviseen verosuunnittelun hyödyntämiseen kykenevät sen kun porskuttaa! Vastuu? Elä nyt kehtaa naurattaa. Minä olen vastuuni kantanut monta kertaa. Sopivaan pankkiin.

Jääpi nähtäväksi. Pitäisi ensin se levy tehdä. Äänitämme tässä piakkoin taas uutta demokasettia ja voihan se olla että postia lähtee Cayman Island Recordsinkin suuntaan. Ja saa se Bonokin tulla feattaamaan. Versioidaan vaikka Gunnareita. Take me down to the Paradise Islands, where the grass is green and the taxation percentage is comfortably low for shady businesses. Man.

MAINOS

Kommentoi

Bonon tekemiset ovat suomalaiselle veronmaksajalle aivan samantekeviä.

Soten myötä rahat valuvat Jerseyn saarelle kuitenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

muistaakseni Irlannissa esiintyvien artistien veroprosentti on nolla joten veroja on tuskin merkittävästi menetetty

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Bono säästää varallisuutensa hyväntekeväisyystarkoituksiin, joiden kohteista hän päättää omasta mielestään itse paremmin kuin yksikään hallitus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

53
Sirkkaleipää leivotaan nyt myös Oulussa – Fazerin sirkkajauho tulee Hollannista, koska kotimainen hyönteistuotanto ei riitä
19
Myllytullin entinen Oulun seudun ammattiopiston kortteli uusiutuu täysin - suurin osa rakennuksista puretaan ja tilalle nousee asuin-, liike- ja toimistorakennuksia
14
Uusi taksilaki voi tuoda ongelmia koulutakseihin – harvaan asutuilla alueilla kela-kyytien ajo saattaa houkutella yrittäjää enemmän
12
Risto Uimosen kirja presidentistä kuvailee, kuinka Sauli Niinistö on maksimoinut historiallisen pienet valtaoikeutensa
9
Ilmatieteen laitos on paitsi varoittanut suomalaisia helteestä, niin myös oikeasti pelastanut ihmishenkiä kehitysmaissa
6
Oikeusministeri Häkkänen Touko Aallosta: On hyvin vakavaa, jos kansanedustaja kehottaa olemaan noudattamatta lakeja
6
Ruotsalaismediat: Länsi-Ruotsissa sytytetty tuleen kymmeniä autoja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Arvokeskustelua köyhyydestä

Totta kai on aina trendikästä ja asiallista puolustaa heikosti pärjääviä ja vähäosaisia henkilöitä. Mielestäni muitakin ... Lue lisää...
Takamaan mies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image