Kulttuuri

Kansantanssi osoitti uutuutensa

Kulttuuri 9.2.2004 0:00
Sirpa Heikkinen
"Erinomainen, todella intensiivisesti esitetty teos, joka vangitsi katsojan. Kokonaisuus loi vahvan maailman, jossa mieskuvia esiteltiin monesta näkökulmasta, erittäin rikkaasti. Ennakkoluuloton lähestyminen miestenvälisiin suhteisiin. Kasantanssi sai tässä teoksessa tuoreen humoristisen otteen. Rakenteellisesti vahva koreografia. Eheä tarina. Mielenkiintoinen, rikas musiikki."

Noilla sanoilla iski vuoden 2004 Uudet tanssit -katselmuksen tuomaristo kiilan nykytanssin voitokkaaseen, seitsemän vuotta kestäneeseen janaan. Orimattilalaislähtöisen Jouni Prittisen Polska piristää sai 28 teoksen joukosta ensimmäisen palkinnon.

Olisi voinut käydä niinkin, että teoksen polskaajista kaksi kolmannesta olisi jäänyt kilpakyydistä. Kyydistä he nimittäin sananmukaisesti jäivätkin. Oulun seudun ammattikorkeakoulussa opiskelevasta kolmikosta kaksikko Jaakko Posio ja Antti Kairakari olivat koreografihommissa lauantaina Pudasjärvellä, sinne syntyy nuorten voimin Grease. Linja-auto otti ja meni. Kaksikko liftasi Ouluun, jotta pääsi Kajaaniin.

Prittinen on itse valmistunut kansantanssinopettajaksi Oulusta vuonna 2000. Nyttemmin hän on Tampereen konservatoriossa olevan, kansantanssijoita koulaavan linjan vastaava. Hänen tanssitiensä käynnistyi Hollolasta. Nyttemmin hän on opettanut mm. Tampereen yliopiston näyttelijäntyönlaitoksella ja valmistautuu ensi viikonloppuna käynnistämään Polska piristää -teoksen jatko-osan. Häntä itseään voi nähdä tanssimassa estradilla Tampereen Teatteriin ensi syksyksi valmistuvassa West Side Storyssa.

Ahto Koskitalo on palkitun polskan kolmas tanssija. Perinteisenkin musiikin on sovittanut Anne-Mari Kivimäki.

Tuomaristosta tanssitaiteilijat Mikko Orpana ja Nina Hyvärinen olivat sunnuntai-iltana äänessä Kaukametsän lavalla, kun neljä rahapalkintoa ja neljä kunniakirjaa löysivät omistajansa.

1 000 euroa sai Stadian nelihenkinen teatteri-ilmaisuohjaajakokelaiden joukko (Mikko Kaukolampi, Jenni Kokkomäki, Emma Paju, Timo Vuento) koreografiasta Tango Lunaire. Aivan alkuun teosta on ollut toteuttamassa koreografina Metsälintu Pahkinen, sittemmin työ siirtyi ryhmän jatkettavaksi.

500 euroa sai kaksikko Jarkko Mandelin ja Sakari Saikkonen ulkomaillekin kilpailemaan aikovalla teoksella Lady ja Rodriquezs.

Kajaanin tanssiteatterin omat pojat Mikko Hyvönen (opiskelee Kuopion musiikkilukiossa tanssilinjalla), Pekka Kortelainen, Aatu ja Arttu Wäänänen saivat 333 euroa Kepakostaan, se juoksuttaa keppiä ja ajatusta: Maailmanpolitiikkakin astuu sotauutisena mukaan.

Mia Lappalaisen Oulun taidekoululaisille luoma Katsoa saa, mutta ei... tavoitteli iik-henkeä ja esitteli tuomariston mielestä suklaahimon kunniakirjan arvoisesti, samaten kuin Kuopion musiikkilukion tanssilinjalaiset Tytti Liukkosen työläisajatuksia Hihnalla -koreografiassa. Lapin balettiopistolaisten esittämä Outi Kallaksen Hervannan polkka ja Kirsi Keisalan Sallittu saivat myös kunniaa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

34
Kommentti: Hulevesilasku tulee, vaikka ei johtaisi vesitippaakaan ulos tontilta
28
Eläkeläiset osoittivat mieltään Pudasjärvellä pankin käteisnostojen rajoittamisesta – käteistä saa jatkossa vain neljän tunnin ajan viikossa
12
Sulamisvedet ja loska aiheuttavat ongelmia Oulun seudulla – lähetä kuva hankalista paikoista
12
Oulu toivoi paria miljoonaa seksuaalirikosten ehkäisyyn, mutta summa jäänee pienemmäksi – muut kaupungit eivät ole hakeneet yhtä isoja summia
9
Tuore laskelma väläyttää tuntuvia korotuksia työeläkemaksuihin tulevaisuudessa – Suomen eläkejärjestelmä voi kriisiytyä alhaisen syntyvyyden takia
9
Sdp:n etumatka kokoomukseen nähden kasvoi hieman
6
Sulamisvedet tulvivat kaduille viime vuotta pahemmin – yöpakkaset tuovat helpotusta loskainfernoon, mutta tekevät kaduista liukkaita

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Oulun Stora Enson tehdas onko seuraava?

121 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeiden OSTOvoimaa on korotettava

Eläkeläiset oli yksi valtavan suuri kansalaisryhmä, jota oikeistohallituksemme kohteli kaltoin. Meillä on yhtäjaksoisti ... Lue lisää...
korjaus helppoa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image