Kulttuuri

Kansantanssi osoitti uutuutensa

Kulttuuri 9.2.2004 0:00
Sirpa Heikkinen
"Erinomainen, todella intensiivisesti esitetty teos, joka vangitsi katsojan. Kokonaisuus loi vahvan maailman, jossa mieskuvia esiteltiin monesta näkökulmasta, erittäin rikkaasti. Ennakkoluuloton lähestyminen miestenvälisiin suhteisiin. Kasantanssi sai tässä teoksessa tuoreen humoristisen otteen. Rakenteellisesti vahva koreografia. Eheä tarina. Mielenkiintoinen, rikas musiikki."

Noilla sanoilla iski vuoden 2004 Uudet tanssit -katselmuksen tuomaristo kiilan nykytanssin voitokkaaseen, seitsemän vuotta kestäneeseen janaan. Orimattilalaislähtöisen Jouni Prittisen Polska piristää sai 28 teoksen joukosta ensimmäisen palkinnon.

Olisi voinut käydä niinkin, että teoksen polskaajista kaksi kolmannesta olisi jäänyt kilpakyydistä. Kyydistä he nimittäin sananmukaisesti jäivätkin. Oulun seudun ammattikorkeakoulussa opiskelevasta kolmikosta kaksikko Jaakko Posio ja Antti Kairakari olivat koreografihommissa lauantaina Pudasjärvellä, sinne syntyy nuorten voimin Grease. Linja-auto otti ja meni. Kaksikko liftasi Ouluun, jotta pääsi Kajaaniin.

Prittinen on itse valmistunut kansantanssinopettajaksi Oulusta vuonna 2000. Nyttemmin hän on Tampereen konservatoriossa olevan, kansantanssijoita koulaavan linjan vastaava. Hänen tanssitiensä käynnistyi Hollolasta. Nyttemmin hän on opettanut mm. Tampereen yliopiston näyttelijäntyönlaitoksella ja valmistautuu ensi viikonloppuna käynnistämään Polska piristää -teoksen jatko-osan. Häntä itseään voi nähdä tanssimassa estradilla Tampereen Teatteriin ensi syksyksi valmistuvassa West Side Storyssa.

Ahto Koskitalo on palkitun polskan kolmas tanssija. Perinteisenkin musiikin on sovittanut Anne-Mari Kivimäki.

Tuomaristosta tanssitaiteilijat Mikko Orpana ja Nina Hyvärinen olivat sunnuntai-iltana äänessä Kaukametsän lavalla, kun neljä rahapalkintoa ja neljä kunniakirjaa löysivät omistajansa.

1 000 euroa sai Stadian nelihenkinen teatteri-ilmaisuohjaajakokelaiden joukko (Mikko Kaukolampi, Jenni Kokkomäki, Emma Paju, Timo Vuento) koreografiasta Tango Lunaire. Aivan alkuun teosta on ollut toteuttamassa koreografina Metsälintu Pahkinen, sittemmin työ siirtyi ryhmän jatkettavaksi.

500 euroa sai kaksikko Jarkko Mandelin ja Sakari Saikkonen ulkomaillekin kilpailemaan aikovalla teoksella Lady ja Rodriquezs.

Kajaanin tanssiteatterin omat pojat Mikko Hyvönen (opiskelee Kuopion musiikkilukiossa tanssilinjalla), Pekka Kortelainen, Aatu ja Arttu Wäänänen saivat 333 euroa Kepakostaan, se juoksuttaa keppiä ja ajatusta: Maailmanpolitiikkakin astuu sotauutisena mukaan.

Mia Lappalaisen Oulun taidekoululaisille luoma Katsoa saa, mutta ei... tavoitteli iik-henkeä ja esitteli tuomariston mielestä suklaahimon kunniakirjan arvoisesti, samaten kuin Kuopion musiikkilukion tanssilinjalaiset Tytti Liukkosen työläisajatuksia Hihnalla -koreografiassa. Lapin balettiopistolaisten esittämä Outi Kallaksen Hervannan polkka ja Kirsi Keisalan Sallittu saivat myös kunniaa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

230 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tuliko katsottua MOT työnvälityksestä

Mauno Koivisto siteerasi aikoinaan jotain henkilöä sanoin: "Tärkeintä ei ole päämäärä, vaan liike." Tässäkin asiassa tun... Lue lisää...
Rivien välistä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image