Kulttuuri

Kaltio sai Kiila-palkinnon

KUVA: Eljas Sallmén
Kulttuuri 2.1.2012 15:03
Kaleva
Vuoden 2011 Kiila-tunnustus on myönnetty Oulussa ilmestyvälle pohjoisen kulttuurilehti Kaltiolle.

Palkintoperustelujen mukaan Kaltio r.y.:n julkaisema Kaltio-lehti on kohta 67 vuoden ajan tuonut esiin pohjoisen alueen kulttuuria, myös Suomen rajojen ulkopuolelta. Kaltiota luetaan innolla pohjoisen ohella myös etelässä.

Kaltio ja sen päätoimittajat ovat usein myös osoittaneet rohkeutta puolustaessaan sananvapautta. Vuonna 2006 Kaltio julkaisi verkkolehdessään Ville Rannan Muhammed-sarjakuvan. Sen herättämä huomio johti päätoimittajan erottamiseen ja sarjakuvan poistamiseen palvelimelta.

Kirjailija- ja taiteilijajärjestö Kiila palkitsee Kaltion toimituksen rohkeudestaan sananvapauden puolustajana sekä pohjoisen alueen kulttuurin esilletuojana. Lisäksi Kaltio on ennen kaikkea hyvä ja laaja-alainen kulttuurilehti.

Vuoden Kiila on vuosittain jaettu tunnustus merkittävästä taiteellisesta urasta tai suorituksesta taiteen, kulttuurin ja yhteiskuntaelämän saralla. Aikaisempien palkittujen joukossa on muun muassa kirjailijat Hannu Salama ja Rosa Liksom sekä teatteriohjaaja Kristian Smeds.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Tässä Muhammed-jupakassa Jussi Vilkunalle potkut antanut Kaltion hallitus ja lehti onnistutaan tosiaan jotenkin erottamaan toisistaan. Mielenkiintoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun miettii kukahan Kiilaa myöntää, niin ei ihmetytä. AIkamoinen vasemmiston oma palkinto. Kaltion ei tosin pitäisi olla, vaikka päätoimittaja onkin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

" huomio johti päätoimittajan erottamiseen ja sarjakuvan poistamiseen palvelimelta." "Kiila palkitsee Kaltion toimituksen rohkeudestaan sananvapauden puolustajanaa" Joku ei täsmää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Ei varaa eläkkeiden korotuksiin

se ei saisi antaa "etua "suurituloisille? Me tämä maa elätetään. 10%, eli suurituloiset maksaa pitkästi yli puolet vero... Lue lisää...
MIksi?

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image