Kulttuuri

Ilmakitaran MM-kisoissa Oulussa soittaa aiempaa useampi nainen

Kuva vuoden 2014 kilpailusta. KUVA: Maiju Torvinen
Kulttuuri 15.8.2018 7:34 | Päivitetty 15.8.2018 8:06
STT

Ilmakitaransoiton maailmanmestaruuskisat järjestetään ensi viikolla 23. kertaa Oulussa. Perjantaina pidettävään kisaan osallistuu tänä vuonna tavallista enemmän naisia, kertoo järjestäjä.

Hallitseva mestari, Yhdysvaltain Matt Burns kisaa muun muassa toista amerikkalaista Brittany Diazia, kanadalaista Dana Schiemannia ja saksalaista Patrick Culekia vastaan. Lavalle palaa myös vuoden 2014 voittaja, japanilainen Nanami Nagura.

Burns puolustaa jo toista perättäistä mestaruuttaan. Kilpailun palkintona on kitaraseppä Matti Nevalaisen valmistama käsintehty kitara.

MM-finaali järjestetään Rotuaarin aukiolla perjantaina 24. elokuuta kello 20 alkaen. Tapahtuma on ikärajaton ja pääsymaksuton.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Minäkin tulisin kattoon,jos tämä olisi Ilmaeduskunnan istunto ja tosiaan olisi mukavaa kun ei mitään kuulisi eikä tapahtuisi,kuin ei livenäkään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tasa-arvon nimessä nämä kisat pitäisi järjestää pelkästään naisille, gis-henkilöille sekä muille ei-miehille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Soittaa, outo ilmaisu tuollaiselle pelleilylle, varmaan "bändiin" kuuluu ilmarumpali, basisti, ja solisti.
PS. Älkää soittako liian lujaa klo 22 jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä siinä soitetaan ihan tosissaan. Siinä idea juuri onkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Korvatulppa pakko ois paikallaan. Soittavat niin kovaa, että kuulo on vaarassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huh! Onneksi Rotuaarilla vielä. Pelkäsin, että tämä viedään Kuusisaareen. Rotuaarilla on aina ollut niin mahtava tunnelma!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Menkäähän nyt vatkaamaan lavalle te jotka täällä jaksatte päivästä toiseen valittaa ja kiukutella joka asiasta. Saatte patoutumat purettua ja ehkä tämänkin saitin taso paranisi huomattavasti. Saattaisi oululaisille nillittelijöille avautua uusi käsitys elämästä kun hiukan jammailee yleisön edessä ja ottaen elämästä kaiken irti. Kunhan muistatte, että käsissänne on näkymätön Fender joka avaa rajat taivaaseen. Eikä se iänikuinen lattiamoppi jolla hinkkaatte aamusta iltaan samoja harhaisia neliöitä saamatta kuitenkaan mitään aikaiseksi.
Kunnon riffi ilmaskeballa tuottaa mielihyvän taas vuodeksi eteenpäin ja unohtuu elämän ankeus siellä ja täällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

25 vuotta on tuota tehty. Kaiken maailman "deejiit" ilmaantui kuvioihin ja nyt ei instrumentin soitosta tai oikeasta tulkinnasta tai taidosta kukaan enää välitä. Ilmakitarointi ja sen oheistoiminta on matkailutuloja Ouluun juu, mutta sisällöllisesti ja musiikillisesti se on ikään kuin "osaisi" keskustella, mutta sanomatta mitään. Sille oli joku toinenkin nimi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meilläkin siirryttiin ihan levytasolle ja live musa lopetettiin kannattamattomana. Liikaa on kaiken maailman humppaveikkoja jotka kutsuu itseään artiskteiksi, vaikka ovat jotain aivan muuta.
Mutta sen verran tuohon ilmakitaraan vielä, että ihan hienoa kun näitä järjestetään ja ihan tsoukki mielessä. Nykyään kun on aivan liikaa ihmisiä joilla ei valo kohtaa vinttiä ja jotka kykenisivät ymmärtämään huumoriskaboja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:58
Rehnin madonluvut poikivat heti rajun ehdotuksen keskustan riveistä: Massiivinen 50 miljardin euron velkaelvytyspaketti – Kärnä valmis harkitsemaan valtion omaisuuden myyntejä uudestaan
14:41
Työryhmä: Biojätteen erilliskeräys pakolliseksi jokaiselle taajamatalolle, pakkauskeräys vähintään viiden asunnon kiinteistöille
14:25
Rajakylän uudessa hyvinvointipisteessä hurja vilske torstaina avajaisissa
14:12
Arvio: Ad Astra vie Brad Pittin päänsisäiselle tutkimusmatkalle avaruuteen – "Elokuva tuntuu hieman paisutellulta ja omasta tärkeydestään lumoutuneelta" Tilaajille
13:51
Merivoimien uusien alusten rakentaminen Suomessa varmistui – neljä korvettia valmistuvat Rauman telakalla ja tuovat tuhansia työpaikkoja
13:49
Terentjeff: "Otamme alueelle saapuneet uudet toimijat avosylin vastaan" – Oululaiselle Kuurulle moduulisviittejä Isolle-Syötteelle
13:30
Suomen Lidl saa uuden toimitusjohtajan, kun vanha päätti jättää tehtävänsä: "Oikea hetki vaihtaa kapulaa"
78
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
51
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
37
Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin – "Työn hakemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavampaa kuin nykyisin"
35
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
33
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
33
Psykologit: Sipilän hallituksen hidasautolait pitäisi perua kokonaan – perusteluina nuorten kuljettajien aivojen kehittymättömyys
26
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä – Taustalla asioita, joita "ei toistaiseksi voi kertoa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image