Kulttuuri

Illan elokuvista voi bongailla Suomi-mainintoja: Sellainen löytyy Coherencesta ja The Gunmanissa on mukana Peter Franzén

Pieni illallisseurue joutuu Los Angelesissa arvoituksellisten ja pelottavien tapahtumien keskelle, kun komeetta ohittaa maapallon ja rinnakkaiset maailmankaikkeudet alkavat myllertää. Coherence-elokuvassa Eminä Emily Baldoni ja Kevininä Maury Sterling. KUVA: Atlantic Film Finland
Kulttuuri 14.6.2019 7:00
Pekka Eronen

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Coherence

★★★★ Kun kirkas komeetta ohittaa Maan, pätkivät Los Angelesissa illallisseurueella niin sähkölaitteet kuin suhteetkin. Mitä oikein tapahtui? James Ward Byrkit ohjasi tieteisjännärin, joka raapii kysymysmerkkejä katsojan mieleen ja jättää ne sinne kirvelemään. Semmoinen voi joitakuita hermostuttaa, mutta pienen budjetin ja tuntemattomien kasvojen elokuva piti ainakin minut hereillä. Ja Suomi mainitaan! Ensiesitys. (USA 2013)

Yle Teema & Fem perjantai 14.6. klo 21.00

Rantasalmen sulttaani

★★ Ohjaaja Eddie Stenberg ja kumppanit pääsivät tekemään elokuvaa Espanjaan ja Marokkoon saakka, mikä oli sodanjälkeisen niukkuuden Suomessa maailman yhdeksäs ihme. Toivottavasti perillä oli kivaa, sillä reissunäkymät eivät holtittomasti hölskyvää seikkailukomediaa riittävästi kohenna. Oke Tuuri ja Esa Pakarinen ottivat tuntumaa kaukomaan kulttuuriin savupirtiltä tuoksahtavien ennakkoluulojen voimalla. (Suomi 1953)

TV1 perjantai 14.6. klo 13.25

The Gunman

★★★ Jean-Patrick Manchetten romaaniin pohjautuvassa jännärissä Pierre Morel pudottelee hiukan moraalia ja maailmanpolitiikkaa toiminnan lomaan. Jälkimmäinen on Taken-elokuvan ranskalaisohjaajan tavaramerkki, ja sitä lajia Sean Penn jahdattuna palkkamurhaajanakin harrastaa. Kypsien patujen kaartia jatkavat Javier Bardem, Idris Elba ja Ray Winstone. Sivuroolissa vetää leukaa tanaan oma Peter Franzénimme. (USA/Ranska 2015)

TV5 perjantai 14.6. klo 21.00

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

22.7.
Henkilöauto romuttui lunastuskuntoon ulosajossa Sodankylässä, autossa olleet katosivat paikalta
22.7.
Inarijärvellä kuultu avunhuutoja – pelastuslaitos selvittää asiaa helikopterin avulla
22.7.
Lacrosse on hurja laji, jossa pallo viuhuu 180–190 kilometriä tunnissa – Arttu Ylilauri löysi lajin pariin 33-vuotiaana
22.7.
Eurooppaan odotetaan taas ennätyshelteitä: 40 astetta voi mennä rikki Saksassa saakka
22.7.
Britannia haluaa eurooppalaiset joukot turvaamaan merenkulkua Hormuzinsalmella
22.7.
Maailmalla megasuosiota nauttiva kriketti on pyristellyt itselleen jalansijan Oulussa – "Laji sekoitetaan krokettiin" Tilaajille
22.7.
Lokkisiimat pyritään saamaan Kauppurienkadulla valmiiksi ennen Qstock-viikonloppua – "Nyt on positiivisen odottava fiilis"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image