Kulttuuri

Tilaajille

Iiläinen Janne Puolitaival, 37, hurahti Päätalon Iijoki-sarjaan – "Välillä luin lattialla niin, että lapset telmivät selässä, välillä sulkeuduin vaa­te­huo­nee­seen voidakseni lukea rauhassa"

Päätalon kirjoissa kuvaillaan paljon muun muassa tukinuittoa. Niinpä Iin kotiseutumuseon pihapiirin uittomuseossa on mukava käydä tutkimassa uitossa aikoinaan käytettyjä työkaluja, Janne Puolitaival kertoo. KUVA: Jarmo Kontiainen
Kulttuuri 28.9.2019 6:00
Riitta Taulavuori

Janne Puolitaival tarttui Kalle Päätalon teoksiin ensimmäisen kerran parikymppisenä. Silloin Koillismaan puheenparsi ja Päätalon tarkka kerronta eivät koukuttaneet. Kymmenen vuotta myöhemmin tilanne oli toinen. Silloin Iijoen tuntumassa asuva Puolitaival innostui todenteolla Päätalon kerronnasta. Hän uppoutui teoksiin vaikka keskellä lapsiperheen arkea.

Puolisen vuotta sitten Iin kansalaisopiston ja taidekoulun rehtorina aloittaneen Janne Puolitaipaleen, 37, harrastusten voisi tiivistää olevan kestävyysurheilua.

Puolitaival juoksee pitkän matkan lenkkejä seuraavana tähtäimenään puolikas maraton Vantaalla parin viikon päästä. Pyöräily, hiihto ja ylipäätänsä ”triathlon-jutut” kuuluvat nekin luonnossa viihtyvän Puolitaipaleen vapaa-aikaan.

Kestävyyslajiksi voisi laskea myös hänen lukuharrastuksensa: Puolitaival on viihtynyt viime vuodet erityisesti Kalle Päätalon Iijoki- eli Juuret Iijoen törmässä -sarjan parissa.

Omaelämäkerrallisen, 26 romaanista koostuvan sarjan kahlaaminen ei ole jäänyt Puolitaipaleelta pelkästään yhteen kertaan. Varsinkin koskettavimpiin teoksiin on pitänyt tarttua useamman kerran. 

MAINOS

Uutisvirta

125
"Näyttää että tiistaina äänestetään pääministeristä" – Hallitusneuvottelut käynnistyivät odotetusti entisellä hallituspohjalla, Rinne jatkaa ainakin sdp:n puheenjohtajana
102
Sanna Marinista on tulossa uusi pääministeri, Marin voitti äänestyksessä Antti Lindtmanin täpärästi
87
SDP:n yllätysveto: Eronnut Sirpa Paatero palaa kuntaministeriksi – omistajaohjaus siirtyy Tytti Tuppuraiselle, Antti Rinteestä varapuhemies
73
Ulkoministeriön henkilöstön edunvalvoja Verkkouutisille: "Luottamus Haavistoa kohtaan horjunut erittäin pahasti"
70
Leskinen pääsi pisteille heti voittoisassa HIFK-debyytissään – Raksilan yleisön luopiohuutelu ei jäänyt ex-kärpältä huomaamatta: ”Eihän se hyvältä tunnu, mutta ymmärrän yleisön reaktion”
44
Puheenaihe: Pitääkö nuorten lukutaidosta olla huolissaan? – "Jatkossakaan mekaaninen lukutaito ei tietenkään riitä, vaan on ymmärrettävä myös sisältöä"
41
Näkökulma: "Tää on viimeinen taisto?" – Antti Rinne sai puolueiden vastaukset, mutta tämän jälkeen hallitusta tuskin vähään aikaan muodostetaan demareiden johdolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image