Kulttuuri

Hollannin siskokset ja jodlaava Romania jatkoon Euroviisuissa - lähetyksessä vii­su­his­to­rian ensimmäinen kosinta

Kulttuuri 12.5.2017 0:22 | Päivitetty 12.5.2017 1:50
STT

Euroviisujen toisesta semifinaalista jatkoon selvinneet maat julkistettiin pian puolenyön jälkeen perjantaina. Jatkoon pääsivät Bulgaria, Valko-Venäjä, Kroatia, Unkari, Tanska, Israel, Romania, Norja, Hollanti ja Itävalta.

Romaniaa edustaneet Ilinca ja Alex Florea valloittivat viisuyleisön tanssikappaleeseen yhdistetyllä jodlauksella. Kaksikon huoleton ote säilyi, ja show'n kruunasi lavalle lopussa ilmestyneet jättitykit.

Kroatian Jacques Houdek teki yksin kahden laulajan työt ja hyppi äänialansa laidasta toiseen. Bulgarian 17-vuotias Kristian Kostov lauloi balladinsa kuin ei olisi hermoillutkaan.

Norja lähetti kisoihin JOWSTin, eli Joakim With Steenin, joka asettui lavalle dj-pöydän taakse ja esiintyi valonaamio kasvoillaan. Elektropopkappaleen lauloi Aleksander Walmann. Tanskaa edusti voimakasääninen, Australiassa syntynyt Anja. Israelin edustaja IMRI on ollut aiemmin Israelin delegaatiossa taustalaulajana.

Valko-Venäjän Naviband lauloi helisevän kitarabiisinsä riemua puhkuen ja teki ohessa historiaa: valkovenäjänkielistä kappaletta ei ollut ennen viisuissa kuultu. Hollannin kolmen siskon kokoonpano OG3NE, eli Lisa, Amy ja Shelley Vol, esittivät kappaleen Lights and Shadows, jonka he ovat omistaneet pitkään sairastelleelle äidilleen.

Pudonneiden joukkoon jäivät muun muassa Irlanti ja Viro.

Suomalaisfanin tribuutti Verkalle

Suomikin sai hetkensä valokeilassa, kun juontajat löysivät yleisöstä Ukrainan ex-edustajaksi Verka Serduchkaksi pukeutuneen suomalaisfanin. Sen enempää Suomea ei viisuissa enää nähdä, sillä Norma John tippui jatkosta tiistain ensimmäisessä semifinaalissa.

Tuloksia odotellessa Makedonian delegaatio järjesti yllätyksen vihreässä huoneessa - viisuissa nähtiin historian ensimmäinen kosinta. Makedonian Jana Burceska vastasi eteensä polvistuneelle poikaystävälleen myöntävästi.

Euroviisujen finaali kisataan lauantaina. Lavalle nousevat semifinaaleista valikoituneet 20 maata, viime vuoden voittaja Ukraina sekä viiden suurimman rahoittajamaan edustajat.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

14:08
Tukholmasta Berliiniin matkalla ollut bussi suistui moottoritieltä Saksassa - useita loukkaantuneita
13:59
Miksei lentokoneessa ole alkolukkoa vaikka koulutakseissa on? – "Jos tällaisia ikäviä tapauksia alkaisi olla enemmän, se olisi varmaan yksi keskustelunaihe"
13:27
Päivärinta kertoo pistemenetyksen MM-sivuvaunuluokassa johtuneen kahden bensiinilaadun sekoittamisesta
13:16
Jari Sillanpäälle 10 kuukautta ehdollista vankeutta – "hovihankkijalle" eli pääsyytetylle neljän vuoden vankeus
13:05
Jari Sillanpää tuomittiin 10 kuukauden ehdolliseen vankeuteen
13:03
Japanin merivoimien alukset rantautuivat Helsinkiin näyttävästi - 87 000 hevosvoimaa
13:00
Sinisten Terho: Neljä viidestä ministeristä varmasti ehdolla kevään eduskuntavaaleissa - Soini panttaa yhä päätöstään
62
Lasaretinsaaren rakentamissuunnitelmat eivät lämmittäneet oululaisia – kuulemistilaisuudessa täystyrmäys kaavahankkeelle
56
Hallitus vie asiantuntijoiden kritisoimaa irtisanomissuojan heikennystä eteenpäin – Katso esimerkit potkujen syistä
31
Oulun Kuivasjärvellä haeskeltiin illalla karhua - poliisille ilmoitettiin havainnosta hevostallin lähellä
23
Vasemmistoliiton uuteen ilmeeseen kuuluu pinkkiä ja sinistä, mutta puolueen toiveena on punavihreä hallitus - katso uusi tunnus
21
Paljonko tienaa sirkkatuottaja, ja voiko hyönteisfarmi saada maataloustukea? "Kun tuotanto tehostuu, hinnat muuttuvat kuluttajaystävällisemmiksi"
21
Kupari kiidätti Kärpät lentoon
18
Pesis lyö yhä läpi maakunnissa kunnarin arvoisesti – helteinen kesä on hellinyt lyöjiä ja katsojia

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia kehittyy illalla ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on tänään voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia kehittyy illalla ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on tänään voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 Etelä-Karjalan maakuntaan. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Tuo auton jumalointi on vain sinun näkemyksesi autoista sinua enemmän ymmärtävistä. Neutraloidaanpa keskustelu siirtäm... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image