Kulttuuri

Harkimo, Enbuske, Pimiä, Tervo - näin Hermunen on arvioinut heitä kolumneissaan

Hermunen on kirjoittanut vuosia televisioaiheisia kolumneja Kalevaan. KUVA: Mauri Ratilainen/Com.pic
Kulttuuri 2.4.2013 12:52
Heikki Uusitalo

Anna-Kaisa Hermunen on puhututtanut tänään ihmisiä niin sosiaalisessa mediassa kuin lehdistössä. Kohu alkoi Hermusen sunnuntaisesta vierailusta Ylen Arto Nybergissä.

Sunnuntaisin Kalevassa julkaistut Hermusen televisiokolumnit ovat ottaneet kantaa nykyisiin ruutukasvoihin.

Näin Hermunen arvioi Tuomas Enbuskea 24. maaliskuuta:

"Parralla varustettu mies seisoo studiossaan itsetyytyväisen oloisena. Ette voi olla tuntematta häntä: Helsingin Sanomat, Gloria, omat aamuohjelmat, erilaiset päivittäiset pikadokumentit, vuoden journalistipalkinnon juhlajuontaminen. Hän on Tuomas Enbuske, joka kutsutaan joka hätiin. Kun kutsujat eivät ymmärrä, ei mies itsekään osaa kieltäytyä. Pyörimällä joka paikassa mieheen yksinkertaisesti kyllästyy. Ruutu on niin paljastava, että se näyttää todella itseään täynnä olevan miehen."

Samassa kolumnissa arvioinnissa olivat myös Hjallis Harkimo ja Korkojen kera -ohjelman naiskaksikko.

"Hjallis Harkimo puolestaan haastattelee torstain myöhäisillassa. Harkimolta pitäisi kieltää naispoliitikkojen haastattelu, sen verran pehmeäksi suklaaksi Harkimo menee naispoliitikkojen edessä."

"Perjantai-illan Kolmosen Korkojen kera on sitten aivan omaa laatuaan. Jenni Pääskysaari selviää jotenkin omalla tontillaan, mutta Vappu Pimiän olisi pitänyt jatkaa äitiyslomaansa. Aika kuluu studiossa vauvajuttujen parissa. Aiemmin mainittu itsetyytyväisyys näkyy näissäkin juontajissa."

Ylen uuden Suorana: Kortesmäki -ohjelman Joona Kortesmäki sai 10. maaliskuuta seuraavanlaisen arvion:

"Kortesmäki esiintyy alkuviikosta kakkosella maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona. Yleisradio on sijoittanut ohjelman puoli yhdeksään illalla. Tarkoin varjeltu ja pyhä ykkösen uutispaikka on saanut näin kilpailijan. Katsottuani kaksi ohjelmaa on kyllä sanottava, että tästä tekeleestä ei ole kilpailijaksi millekään ohjelmalle. "

Ylen Puoli seitsemän -ohjelman juontajapari Maria Hintikka ja Mikko Kekäläinen olivat vuorossa 24. helmikuuta:

"Nyt on sanottava heti alkuun, että en ole tuomitseva mummeli enkä mielipiteissäni vanhanaikainen, mutta tässä tulee arviointia Yleisradion ajankohtaisohjelmaa esittävästä Puoli seitsemän -tekosesta. Ohjelman juontajina ovat toimittajaa näyttelevät Marja Hintikka ja Mikko Kekäläinen.

Arvioin, että pääsyvaatimukset tähän tingeltangel-ohjelmaan ovat ehdoton koko persoonaa leimaava syvä narsismi. Naisjuontaja lähtee kohta äitiyslomalle, ja sen hän on kuuluttanut ruudussa ainakin seitsemän kertaa."

Niin ikään Ylellä nähtävä Uutisvuoto oli kritiikin kohteena 27. tammikuuta:

"Uutisvuoto juhli sitten vuosia jatkunutta taivaltaan. Sen verran olen ohjelmaa katsonut, että se on selvästi elinkaarensa lopussa.

Ehkä Stan Saanilan voisi valita ruudun vastenmielisimmäksi esiintyjäksi. Mainoksiin hän kyllä kelpaa. Jari Tervokin tunnetaan nykyisin vaimostaan Kati Tervosta. Kati Tervo kirjoittaa osaavia kolumneja Ilta-Sanomiin."

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (76)

Muiden kohdalla samaa mieltä, mutta Enbuske on halutessaan hyvä toimittaja. Esim. radiossa viikottainen asiaohjelma.
Nyberg olisi voinut olla huomattavasti skarpimpi, kysyen esim. perusteluja hermuselta. Liikaa jees, jees- toimittajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luojan lykky Hermunen, että sä olet olemassa. Olen samaa mieltä jotakuinkin kaikessa. Listan vois oikeestaan tehdä paljon pidemmäks mutta eihän siinä aika tainnu riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hermunen kehui ainoastaan Arto Nybergiä ja on aivan oikeassa.Yle,varsinkin kakkonen,on nykyään pelkkää roskaa, ja niinkuin Hermunen sanoi,toimittajat puhuvat hämmästyttävän paljon itsestään vaikka ovat juontamassa televiso ohjelmaa. Ja mikä h***etin kortesmäki?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskoisin että pian meillä on "viihdeohjelma jonka juontaa Hermunen"? Miksei voisi olla, hän on samaa ikäpolvea kuin minä? Lisäksi hän on älykäs ja sopivasti ilkeä, hän sopisi "kansakunnan kiukkuiseksi eukoksi" joka uskaltaisi sanoa mitää pitääkin? Mielestäni hän on jotain sitä mitä me tarvitsisimme, kiukkuinen nainen jota pitäisi kuunnella, "vaikka emme olisikaan aina samaa mieltä" Mutta minä olenkin oppinut uskomaan ja tottelemaan kiukkuista naista, olenhan ollut naimisissa lähe koko aikuis-ikäni" ;-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toimittajien pätevyyteen ja osaamiseen en ota kantaa, mutta kysyn, että milloin YLE alkaa tarjoamaan parempia ohjelmia verorahoja vastaan. Uusintojen uusinnat ja nuo keskusteluohjelmat ei juuri kiinnosta.
Pakko maksaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jo tässä maassa on tärkeämpääkin asiaa kuin jonkun vaihdevuosi iän ohittaneen pikku toimittajan sepostukset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hermunen Yönälkään oli sellaista haastateltavien mielistelyä, ettei vastaavaa ole esitetty ikinä aikaisemmin tai myöhemmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hahaha. Ihan totta. Stan Saanila on erittäin vastenmielinen ja Jari Tervo omahyväisyyden huippu :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helppo yhtyä Hermuseen siinä ,että Stan Saanila on vastenmielisin esiintyjä tV:ssä.Onko se sitten täysin tehtyä vai tuleeko se hänestä itsestään hänen luonteesta. Muuten Hermunen lausunnoissaan oli vähän liian tuikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minua tympäsee se, että meidät katsojat aliarvioidaan huonoilla ohjelmilla. Nykyisin uutiset ovat parhaimpia, vaikka niissä on paljon negatiivisiä asioita. Hermunen on oikeilla jäljillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ovathan nuo esiintyjät kieltämättä välillä ärsyttäviä - Enbuske tosin ainoastaan siksi, että on joka paikassa (muuten olen fani). Mutta yksikään heissä ei kyllä vedä typeryydessä tai ärsyttävyydessä lähellekään vertoja Hermuselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jo vain Hermusella on näkemystä ja kokemusta juontajien arvioinneista. Onhan siellä paljon niitä tyhjäntoimittajia, mutta mikä siinä kun siitä kerran maksetaan. Eipä ole paljon tullut katsottua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja Hermunen joutaisi eläkkeelle. Kohta ei sokerikaani enään sula suussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen samaa mieltä Hermusen kanssa. En ikinä olisi uskonut, että nykyisin uutiset ovat parasta tarjontaa koko TV:ssä. Niissä ovat parhaat, asialliset ja asiansa osaavat toimitsijat. Muista juontajista ei voi puhua samana päivänäkään, niin täynnä he ovat itseään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hermusella sanan ja mielipiteen oikeus, etenkin kun hän on arvioissaan oikeassa. Olen samaa mieltä suurimassa osassa arvioista: Saanila huutaa kastraattiäänellään Uutisvuodossa, Pimiä on sananmukaisesti pimiä peräti korkojen kera ja osaa nauraa hohottaa, ei muuta, Puoli seitsemän on alentunut nuoriso-ohjelmaksi Huitoja-Hintikan ja radioesiintyjäksi paremmin sopivan Kekäläisen juontamina, Enbuskesta en aina pidä, mutta suon hänelle jatkoaikaa, jos osaa parantaa esiintymistään. Kortesmäki vai mikä helvetin hihhuli se on joka kiljahtelee TV2:ssa, saisi mennä heti jätekuormaan. Nämä kaikki em. ohjelmat ovat lopetuskelpoisia. YLEn osalta on uusittava ohjelmansa etenkin nyt kun me veronmaksajat kustannamme ne kaikki ja Krista Kiuru on luvannut vielä indeksisidonnaisuuden. Saatana! Miten tyhminä meitä katsojia pidetään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täti puhuu vähän mutta asiaa.Toimittajat ovat aika tomppeleita höpöttäjiä ja kikattajia. On kärsimys etsiä viikonloppuisin jotain katsottavaa jotain yli 14 vuotiaan tasoisille tehtyä ohjelmaa. Pallonpyoritystä, ruokasuussa höpötystä ja ihmisiä tyhmistäviää läpättämistä on kyllä tarjolla joka kanavalta. YLE 1 ja teema ainoat kanavat aikuiselle lukutaitoiselle, ajatteleville elinkautista oppimista ja itsensä kehittämistä arvostavalle työtätekevälle ja veronsa maksavalle aikuiselle. Hermunen annahan sanansäilän paukkua ja ruoskan viehua näiden rehellistä työtä ja hikeä pelkäävien höpönassujen pakaroille. Vapaamatkustajien sukupolven oikeudet vailla velvollisuuksia nyppii. Missä on tieto,taito,näytöt,osaaminen, pätevyys. Onkos vielä sellaisia oikeita Toimittajia olemassa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hermunen on - valitettavasti - täysin oikeassa. TV:n ohjelmatarjonnasta on täyttä paskaa ainakin 80 % ja tarkoitan kaikkia kanavia. Ei kukaan jaksa toljottaa joka kanavalta ruoanlaittoa, tieovisoja ja vielä vähemmän jenkkilästä tulevaa bullshit'iä, murhia, ampumista ja pieksämistä.
Lisää norjalaisia sarjoja kiitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vielä kun tuohon lisää ne samat naamat jotka näyttleel jokaisessa Suomalaisessa nyky elokuvassa, niin kyllästyminen on täydellinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (76)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi suuri osa suomalaisista vastustaa velkakattoa?

Kyllä velkakatto olisi järkevää. Jos ei pysty hoitamaan asioitaan. Toisethan siinä ovat maksajina muodossa tai toisessa.... Lue lisää...
Dr. Feelguud

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image