Kulttuuri

Häirinnästä syytetty Törhönen jätti eronpyyntönsä Kaapelitalon hallituksen pu­heen­joh­ta­juu­des­ta

Kulttuuri 2.2.2018 14:18 | Päivitetty 2.2.2018 14:34
STT

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) kertoo Twitterissä, että ohjaaja Lauri Törhönen on jättänyt hänelle eronpyyntönsä Kaapelitalon hallituksen puheenjohtajuudesta.

- Oli selvää, että Törhösellä ei ollut edellytyksiä jatkaa toimessaan, Vapaavuori sanoo Twitterissä.

Yhtiö hallinnoi Helsingissä kulttuurin monitoimikeskus Kaapelitehdasta ja Suvilahtea. Vapaavuoren mukaan Kaapelitalolle pyritään valitsemaan uusi puheenjohtaja 12. helmikuuta.

Jo aiemmin esimerkiksi Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Nasima Razmyar toivoi Ylellä, että Törhönen itse tekisi pian omat johtopäätöksensä edellytyksistään jatkaa.

Yle julkaisi keskiviikkona jutun, jossa parikymmentä Ylen haastattelemaa naista syytti Törhöstä seksuaalisesta häirinnästä. Haastateltujen mukaan Törhösen käytös jatkui ainakin 1980-luvulta 2000-luvulle. Törhösen kerrotaan ahdistelleen naispuolisia opiskelijoita muun muassa toimiessaan Taideteollisen korkeakoulun professorina vuosina 1995-2006.

Myös 15 Long Play -julkaisun haastattelemaa naista syyttää Törhöstä häirinnästä.

Törhönen lähetti eilen niukan tiedotteen, jossa hän pyysi anteeksi henkilöiltä, joita hän on häirinnyt. Hän sanoi, ettei kommentoi jutussa esitettyjä kertomuksia julkisuudessa.

- Yleisradion 31.1. minusta julkaiseman jutun johdosta esitän anteeksipyyntöni niille henkilöille, joita olen katsomalla, koskemalla tai puhumalla häirinnyt, Törhönen kirjoitti eilen STT:lle sähköpostitse lähettämässään tiedotteessa.

Törhönen, 70, tunnetaan muun muassa elokuvista Raja 1918 ja Hylätyt talot, autiot pihat. Lisäksi hän on ohjannut muun muassa Salattuja elämiä. Hänet on palkittu elokuvataiteen valtionpalkinnolla

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

110
Vuokra-asunnot odottelevat asukkaita – "Oulussa on vuokralaisrintamalla hiljaisinta"
108
Kerro meille: Viillokkia, vatkulia, pinaattikeittoa – mikä kouluruoka oli herkkua, mikä ei mennyt alas millään?
71
Esirippu laski, yksi aikakausi päättyi – alkaako Lipossa uuden rakentaminen lahjakkaiden juniorien varaan vai onko seuran taru lopussa?
55
Oulun tornitaloista ja muista korkeista rakennuksista tarkka selvitys - kaupunki aikoo perehtyä korkean rakentamisen hyödyntämiseen ja kehittämiseen
43
Festivaalien talkootyöläisten verotuskäytönnöt puhuttaneet viime päivinä – Oulun suurfestivaalit vakuuttavat veroasioiden olevan kunnossa
41
Ruotsin autotuhopoltoista epäilty otettu kiinni Turkin rajalla
37
Oulun kaupunki hyväksyi Hailuodon pengertien suunnitelman

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Mikä on ero Suomen ja Italian korruption välillä? Italiassa poliisi sentään yrittää kitkeä korruptiota ja jahtaa mafiaa.... Lue lisää...
PlayTheGame

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image