Kulttuuri

Haapavesi Folk sekoittelee jälleen musiik­ki­kult­tuu­rei­ta – festivaalin kantavana teemana toimii haitari, jota kuullaan niin folkmetallin kuin joogatunnin taustalla

Kesällä 2018 Haapavesi Folk -festivaaleilla nähtiin oululainen LANAI-duo eli Petri Kuusela ja Tanja Torvikoski. Arkistokuva. KUVA: Anssi Juntto
Kulttuuri 17.6.2019 8:36
Mirko Siikaluoma

Haapavesi Folk Music Festival järjestetään tänä kesänä 31. kertaa. Kesäkuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävä kansanmusiikifestivaali sekoittelee tämän vuoden ohjelmistossaan laajasti eri musiikkikulttuureita.

Festivaalin kantavaksi teemaksi muodostui tänä vuonna sattuman kautta haitari.

– Haitarin päätyminen festivaalin teemaksi kävi puolittain vahingossa, kun soitin alkoi vilahdella siellä täällä ohjelmistossa, mutta minkäs sille mahtaa, jos se sujahtaa luontevasti niin folkmetalliin ja rokkiin kuin kansanmusiikkiinkin ja jopa joogatunnin taustalle, kertoo toista vuotta festivaalin taiteellisena johtajana toimiva haitaritaiteilija Teija Niku.

Haapavesi Folkin ohjelmistossa kuullaan tänä kesänä paitsi kansanmusiikkia, mutta myös suomalaisia populaarimusiikin tähtiä sekä kansanmusiikkia ja metallia sekoittavan folk metal -genren kärkinimi Korpiklaani. Haitariteemaa edustavat muun muassa musiikin valtionpalkinnon viime vuonna saanut Maria Kalaniemi sekä etno-teknoa esittävä Suistamon Sähkö.

Festivaalilla koetaan myös idän eksotiikkaa, kun Haapavedelle saapuvat irakilais-ruotsalainen Tarabband ja ensimmäistä kertaa Suomessa nähtävä, Bosnia-Hertzegovinan Billie Holidayksi tituleerattu Amira Medunjanin.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

22.7.
Henkilöauto romuttui lunastuskuntoon ulosajossa Sodankylässä, autossa olleet katosivat paikalta
22.7.
Inarijärvellä kuultu avunhuutoja – pelastuslaitos selvittää asiaa helikopterin avulla
22.7.
Lacrosse on hurja laji, jossa pallo viuhuu 180–190 kilometriä tunnissa – Arttu Ylilauri löysi lajin pariin 33-vuotiaana
22.7.
Eurooppaan odotetaan taas ennätyshelteitä: 40 astetta voi mennä rikki Saksassa saakka
22.7.
Britannia haluaa eurooppalaiset joukot turvaamaan merenkulkua Hormuzinsalmella
22.7.
Maailmalla megasuosiota nauttiva kriketti on pyristellyt itselleen jalansijan Oulussa – "Laji sekoitetaan krokettiin" Tilaajille
22.7.
Lokkisiimat pyritään saamaan Kauppurienkadulla valmiiksi ennen Qstock-viikonloppua – "Nyt on positiivisen odottava fiilis"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image