Kulttuuri

Haapavesi Folk sekoittelee jälleen musiik­ki­kult­tuu­rei­ta – festivaalin kantavana teemana toimii haitari, jota kuullaan niin folkmetallin kuin joogatunnin taustalla

Kesällä 2018 Haapavesi Folk -festivaaleilla nähtiin oululainen LANAI-duo eli Petri Kuusela ja Tanja Torvikoski. Arkistokuva. KUVA: Anssi Juntto
Kulttuuri 17.6.2019 8:36
Mirko Siikaluoma

Haapavesi Folk Music Festival järjestetään tänä kesänä 31. kertaa. Kesäkuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävä kansanmusiikifestivaali sekoittelee tämän vuoden ohjelmistossaan laajasti eri musiikkikulttuureita.

Festivaalin kantavaksi teemaksi muodostui tänä vuonna sattuman kautta haitari.

– Haitarin päätyminen festivaalin teemaksi kävi puolittain vahingossa, kun soitin alkoi vilahdella siellä täällä ohjelmistossa, mutta minkäs sille mahtaa, jos se sujahtaa luontevasti niin folkmetalliin ja rokkiin kuin kansanmusiikkiinkin ja jopa joogatunnin taustalle, kertoo toista vuotta festivaalin taiteellisena johtajana toimiva haitaritaiteilija Teija Niku.

Haapavesi Folkin ohjelmistossa kuullaan tänä kesänä paitsi kansanmusiikkia, mutta myös suomalaisia populaarimusiikin tähtiä sekä kansanmusiikkia ja metallia sekoittavan folk metal -genren kärkinimi Korpiklaani. Haitariteemaa edustavat muun muassa musiikin valtionpalkinnon viime vuonna saanut Maria Kalaniemi sekä etno-teknoa esittävä Suistamon Sähkö.

Festivaalilla koetaan myös idän eksotiikkaa, kun Haapavedelle saapuvat irakilais-ruotsalainen Tarabband ja ensimmäistä kertaa Suomessa nähtävä, Bosnia-Hertzegovinan Billie Holidayksi tituleerattu Amira Medunjanin.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

249 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Tämä kehitys tulee vielä näyttään että työläisellä ei ole mitään vaikutus kanavaa etujensa ajamiseen. Työnantajat tulee ... Lue lisää...
Kertokkeepa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image