Oululaiset aloittavat viisut

Tanssijat Sipa Suutari-Jääskö ja hänen miehensä Jukka Haapalainen. KUVA: Peura Pekka
Euroviisut 2007 8.5.2007 0:00
Carita Forsman
Torstaina on Suomen kaikkien aikojen menestynein tanssiurheilijapari, Jukka Haapalainen ja Sirpa Suutari-Jääskö, haasteellisen paikan edessä. He ovat nimittäin ensimmäisen kolmen minuutin ajan se, mitä Euroviisujen semifinaalin suorasta lähetyksestä näkyy Suomesta ympäri Eurooppaa.

"Onhan tämä huimaa; noin 100 miljoonaa eurooppalaista näkee meidät suorassa lähetyksessä", myhäilee Jukka Haapalainen. Hän on ollut viime aikoina esillä Tanssii tähtien kanssa -viihdeohjelman tuomarina, mutta nyt näkyvyys on hetken vieläkin suurempi.

"Hienoa tässä on myös se, että ennen suoraa lähetystä, esiinnymme kolme kertaa live-yleisön edessä", riemuitsee Jukka Haapalainen ja viittaa Hartwall-areenan keskiviikon ja torstain ennakkonäytöksiin, joihin on myyty lippuja ennakkoon noin 20 000 kappaletta.Esitys on ronski sekoitus


Avausnumeron on käsikirjoittanut ja ohjannut Tiina Puumalainen, mutta Haapalainen ja Suutari-Jääskö ovat tehneet koreografian ja valinneet muut tanssijat.

"Saimme valita mukaan myös itse kouluttamiamme tanssijoita, oululaisia hekin", myhäilee Haapalainen.

Mukana ovat muun muassa Jani Rasimus, Saara Huovinen, Ville Roos ja Sanni Siurua. Yhteensä suurella viisulavalla nähdään kolmen minuutin ajan kaikkiaan 14 tanssijaa, jotka jakautuvat erilaisiin ryhmiin ja rooleihin. Sirpa Suutari-Jääsköllä ja Haapalaisella on kuitenkin paljon myös soolo-osuuksia.

"Euroviisujen teemana on ´true fantasy´, joka oli tietysti myös meidän ohjenuoramme, kun suunnittelimme koreografiaa", kertoo Haapalainen.

"Punainen lanka on siis satumaailmassa, mutta todellisuus piilee liikkeessä, tanssissa ja itse musiikissa. Erityisen hienoa on, että kappaleen säveltäjä Johanna Juhola on myös lavalla soittamassa omaa instrumenttiaan", Jukka Haapalainen iloitsee.

"Liikkeissä on viitteitä lati-nomaailmaan ja tangoon, mutta sekoittelemme myös muita tyylilajeja ronskisti keskenään. Luulen, että esitys on jotain ennennäkemätöntä", hän kehuu.Pari palaa Lontooseen


Jukka Haapalainen ja Sirpa Suutari-Jääskö aloittivat koreografian ideoimisen jo viime vuoden puolella.

"Tämän vuoden maaliskuussa aloitimme sitten fyysiset harjoitukset, ja olemme joutuneet muuttamaan koreografiaa matkan varrella. Kun esitys täytyy muokata sekä elävälle yleisölle että tv-katsojille, niin mukana on monta liikkuvaa palasta, jotka loksahtavat pikkuhiljaa paikoilleen", tanssija kertoo.

"Mutta tämä on ollut pelkästään mahtavaa! Olemme saaneet olla osana suurta kokonaisuutta."

Euroviisuhulinan jälkeen tanssipari palaa takaisin Englantiin.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

24
Tutkimus Oulun poliisitalon sairastumisryöpyn syistä valmistui: Työtiloissa runsaasti myrkyllisiä bakteereita ja homeita
15
Lakko ja työsulku uhkaavat viedä metsäalan työntekijöiltä lomapäiviä – Teollisuusliiton Aalto: "Ei se vahinko ole, sulkupäätöksen vaikutus on laskelmoitu"
7
Reservin upseeriylennykset Pohjois-Suomessa – katso tästä nimilista ylennetyistä
6
Itsenäisyyspäivän marsseihin varaudutaan satojen poliisien voimin – Keskiviikkona poliisi kielsi uusnatsien mielenosoituksen, torstaina ilmoitettiin toisesta vastaavasta
5
Tuira kutsuu nyt jouluihmisiä - yhteisöllinen Titta på Tuira goes Christmas kokoaa väkeä ylilääkärin talolle lauantaina
4
Kolumni: Rinteen eron syyt lakaistiin kansanvallan maton alle – onko palapelin puuttuva pala sellainen, josta yksikään puolue ei halua puhua?
4
Ulkoministeri Haavisto vastasi ulkoministeriön ammattijärjestön kysymyksiin – Työntekijät ihmettelivät, pitääkö heidän hankkia tiedot työpaikan asioista mediasta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat aluksi erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjän uhkaa ei ymmärretä!

337 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ylen gallup: Perussuomalaiset 24,3%

Katso vain Ruotsiin ja mieti sitten, että mikä asia on tärkeää. Lue lisää...
Haluatko kuolla kadu...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

6.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image