Oululaiset aloittavat viisut

Tanssijat Sipa Suutari-Jääskö ja hänen miehensä Jukka Haapalainen. KUVA: Peura Pekka
Euroviisut 2007 8.5.2007 0:00
Carita Forsman
Torstaina on Suomen kaikkien aikojen menestynein tanssiurheilijapari, Jukka Haapalainen ja Sirpa Suutari-Jääskö, haasteellisen paikan edessä. He ovat nimittäin ensimmäisen kolmen minuutin ajan se, mitä Euroviisujen semifinaalin suorasta lähetyksestä näkyy Suomesta ympäri Eurooppaa.

"Onhan tämä huimaa; noin 100 miljoonaa eurooppalaista näkee meidät suorassa lähetyksessä", myhäilee Jukka Haapalainen. Hän on ollut viime aikoina esillä Tanssii tähtien kanssa -viihdeohjelman tuomarina, mutta nyt näkyvyys on hetken vieläkin suurempi.

"Hienoa tässä on myös se, että ennen suoraa lähetystä, esiinnymme kolme kertaa live-yleisön edessä", riemuitsee Jukka Haapalainen ja viittaa Hartwall-areenan keskiviikon ja torstain ennakkonäytöksiin, joihin on myyty lippuja ennakkoon noin 20 000 kappaletta.Esitys on ronski sekoitus


Avausnumeron on käsikirjoittanut ja ohjannut Tiina Puumalainen, mutta Haapalainen ja Suutari-Jääskö ovat tehneet koreografian ja valinneet muut tanssijat.

"Saimme valita mukaan myös itse kouluttamiamme tanssijoita, oululaisia hekin", myhäilee Haapalainen.

Mukana ovat muun muassa Jani Rasimus, Saara Huovinen, Ville Roos ja Sanni Siurua. Yhteensä suurella viisulavalla nähdään kolmen minuutin ajan kaikkiaan 14 tanssijaa, jotka jakautuvat erilaisiin ryhmiin ja rooleihin. Sirpa Suutari-Jääsköllä ja Haapalaisella on kuitenkin paljon myös soolo-osuuksia.

"Euroviisujen teemana on ´true fantasy´, joka oli tietysti myös meidän ohjenuoramme, kun suunnittelimme koreografiaa", kertoo Haapalainen.

"Punainen lanka on siis satumaailmassa, mutta todellisuus piilee liikkeessä, tanssissa ja itse musiikissa. Erityisen hienoa on, että kappaleen säveltäjä Johanna Juhola on myös lavalla soittamassa omaa instrumenttiaan", Jukka Haapalainen iloitsee.

"Liikkeissä on viitteitä lati-nomaailmaan ja tangoon, mutta sekoittelemme myös muita tyylilajeja ronskisti keskenään. Luulen, että esitys on jotain ennennäkemätöntä", hän kehuu.Pari palaa Lontooseen


Jukka Haapalainen ja Sirpa Suutari-Jääskö aloittivat koreografian ideoimisen jo viime vuoden puolella.

"Tämän vuoden maaliskuussa aloitimme sitten fyysiset harjoitukset, ja olemme joutuneet muuttamaan koreografiaa matkan varrella. Kun esitys täytyy muokata sekä elävälle yleisölle että tv-katsojille, niin mukana on monta liikkuvaa palasta, jotka loksahtavat pikkuhiljaa paikoilleen", tanssija kertoo.

"Mutta tämä on ollut pelkästään mahtavaa! Olemme saaneet olla osana suurta kokonaisuutta."

Euroviisuhulinan jälkeen tanssipari palaa takaisin Englantiin.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

5
Mikko Rautalin opettaa nuoria sairaalakoulussa – Aknestikin ex-rumpali antaa kaikille perheille yhden vinkin: "Voisi olla ihan hyvä, että kotona keitetään pottuja neljän aikaan"
2
Oulun joukkoliikenteen busseissa otettiin käyttöön ensimmäiset infonäytöt – kesän jälkeen näyttöjä löytyy lähes kaikista busseista
2
IS: Elisan pu­he­lin­myy­jät va­leh­te­li­vat asiak­kail­le – Yhtiön kä­si­tyk­sen mukaan käy­tän­tö oli pe­siy­ty­nyt ty­tär­yh­tiön Enia Oy:n Poh­jois-Suo­men myyn­ti­yk­sik­köön
2
Harry ja Meghan menettävät kuninkaalliset tittelinsä eivätkä saa enää valtion varoja – Kuningatar Elisabet: "Tuen heidän toivettaan itsenäisemmästä elämästä"
1
Niskanen räväytti toiseksi Nove Mestossa, Hyväriselle paras maailmancupin sijoitus –  "Teknisimmissä mutkissa en ollut ihan omimmillani"
1
Äimärautio palkittiin Vuoden raviratana – tunnustusta tuli uudelle katsomolle ja tuomaritornille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono aluksi Kainuun maakunnassa, Etelä-Lapissa sekä Koillismaalla lumipyryn ja lumisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Keski-Lapissa sekä muualla Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Olen ansiosidonnaisella

135 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sairaanhoitajille 6,8 %n korotus

Sairaanhoitajille lisää palkkaa. Pysyy ala jatkossakin kiinnostavana kohteena opiskelijoille. Lue lisää...
EHDOTTOMASTI

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image