Kulttuuri

Elokuvayhtiö kertoi Kalevan kriitikon antaneen Helene-elokuvalle viisi tähteä arviossa, jossa ei mainittu tähtiä – "Olihan siinä hämmentynyt olo", yllättynyt kriitikko toteaa

Laura Birn nähdään perjantaina 17. tammikuuta ensi-iltansa saaneen Helene-elokuvan nimiroolissa Helene Schjerfbeckinä. KUVA: Andres Teiss
Kulttuuri 18.1.2020 15:51
Mirko Siikaluoma

Perjantaina ensi-iltansa saaneen Helene-elokuvan jakelusta vastaava Nordisk Film kertoo lehtimainoksessaan sekä Facebook-julkaisussaan elokuvan saaneen viisi tähteä Kalevan elokuvakriitikko Anssi Juntolta. Jakeluyhtiö lainaa mainoksessaan Junton torstaina julkaistua kritiikkiä seuraavasti:

– Antti J. Jokisen elokuva kuvataiteilija Helene Schjerfbeckistä on erinomainen esimerkki näkemyksellisestä henkilökuvasta. Laura Birn kantaa roolinsa upeasti.

Vaikka Nordisk Filmin mainoksessa näin kerrottiinkin, Juntto ei antanut kritiikissään elokuvalle tähtiluokitusta. Kriitikko yllättyi huomatessaan viisi tähteä sitaattinsa yhteydessä.

– Olihan siinä hämmentynyt olo, mutta kyseessä ei toki ollut ensimmäinen kerta. Taannoin on ollut vähän vastaavaa, että markkinoinnissa on liioiteltu tähtiä, Juntto kertoo.

Nordisk Filmin vastaava markkinointipäällikkö Veronica Rossi kertoo, että tieto mainoksessa olleesta virheestä tuli ensimmäisenä Helenen ohjaajan Antti J. Jokisen Cinematics-yhtiölle.

– Tarkistimme kaikki sähköpostit ja huomasimme, että jossain vaiheessa on tapahtunut virhe. Olimme mainoksen valmisteluvaiheessa poistaneet medioita siitä ja toisen median tähdet olivat joutuneet Kalevan lainauksen yhteyteen, Rossi harmittelee.

Rossi kertoo, että samankaltaista virhettä ei ole aiemmin tapahtunut heille ja pahoittelee asiaa. Hän toteaa olevansa itsekin järkyttynyt tapahtuneesta.

– Poistamme tähdet lainauksen yhteydestä niistä paikoista mistä pystymme ja teemme korjausliikkeen sitä kautta, Rossi sanoo ja toteaa, että loput mainokset korjataan maanantaina.

"Ei viisi tähteä ole kaukaa haettu"

Anssi Juntto antaa omat tähtensä elokuvalle vasta ensi viikolla samaan aikaan Kalevan muiden kriitikkojen kanssa.

– Olin ajatellut jo neljää tähteä, niin siinä mielessä on hauska homma, että joku on noiden parin lauseen perusteella tulkinnut sen viideksi. Toki se ei viisi tähteä ole kaukaa haettu, Juntto toteaa muistuttaen, että piti elokuvasta.

Junton mielestä Helene erottuu edukseen monista muista elämänkertaelokuvista, sillä se ei yritä käsitellä päähenkilönsä koko elämää. Hän kertookin olleensa kritiikeissä jo vuosien ajan "pikakelauselämänkertoja" vastaan.

– Pidän itse elokuvista, joissa otetaan tietty osa elämästä, johon keskitytään. Helene on kiireetön elokuva, jossa keskitytään tiettyyn aikaan ja päästään henkilön pään sisään. Kyseessä on erinomainen henkilökuva.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Nyt varmaankin suurehko yleisö jää odottamaan suurta kansainvaellusta teattereihin ja museoihin. Harmi vain että Suomessa on muutamia mielenkiintoisempiakin taiteilijoita, mutta joilla ei ole kehäkolmosen sisäpuolen klikkiä kapitalisoimassa kuollutta artistia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muunneltua ''totuutta'' ja vaihtoehtoisia faktoja - harrastelevat sijasta totuuden he joille se ei sovi - useinmiten ideologiaan.

Rahasta tehdään murhiakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miljoona kärpästä EI voi olla väärässä; Kakka on hyvää!
Tästä johtuen Uuno Turhapurot, Luokkakokoukset, sun muut shaibat on suurten massojen mieleen.
Näkihän sen Venla-äänestyksessäkin; Sohvaperunat menestyi. VMP!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naulan kantaan osut Suuret Joukot.
VMP VMP.
Samaa scheissea oli myös urheilugaala.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sohvaperunat ! Voiko tyhmempää olla ! Ja Turhapuro! Spede itsekin sanoi kerran nolosti naureskellen, että ei sitä ulkomaille voi viedä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmaan nyt käy, että kaikki kriitikot kehuvat ja ylistävät. Vaikka todellisuudessa elokuva voi olla kehnokin. Eipähän joude kriitikot taidemafian boikottiin. Jokisen elokuvat ovat tähän asti olleet suoraansanottuna surkeita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hassu homma, kun naistaiteilijasta saisi mielenkiintoisen elokuvan muutenkin, siihen ympätään täysin keksitty romanssi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuntematonta sotilasta lytättiin monessa paikassa ja oli kuitenkin katsotuin elokuva. Nuiden kriitikoiden tähtien mukaan en ainakaan elokuvia katso. Yleensä tähdet menee omien mieltymysten mukaan juuri päinvastoin. Parasta olisi, että ei anneta ollenkaan tähtiä. Sama juttu on jonkun lehden joku lonkerotesti. Maistelevat saman pöydän ääressä ja joku on vähän päsmärinä joka johdattelee muita. Oikeesti makutestissä pitäisi olla kymmeniä testaajia, jotka eivät tiedä toisten mielipiteitä ja eivät näe muita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vieläkö elokuvakriitikoita on olemassa? Tarvitsevatko ihmiset oikeasti vielä apua sen suhteen mistä elokuvasta pitävät?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:12
Poliisikyselyn hyytävät tulokset: Poliisit eivät usko pystyvänsä takaamaan suomalaisten turvallisuutta
10:03
Jari Sillanpää paikalla oikeudessa, syytetään lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä – laulajatähti kiistää syytteet
10:02
Butterfly Ventures pyrkii hiilineutraaliksi pääomasijoittajaksi
9:19
Pohjoisen poliiseista kolmasosa katsoo työturvallisuuden heikentyneen – asiakkaat ovat entistä aggressiivisempia ja arvaamattomampia
8:45
Koronatartuntojen määrä Teneriffan eristyshotellissa kasvaa, Iranissa virus iski ministeritasolle – Tokion olympialaiset eivät vielä vaarassa
8:43
Väitös Oulun yliopistossa: Mobiilipelien grafiikkaoptimoinnin haasteet on mahdollista ratkaista
7:00
Päivän leffapoiminnat: Arto Paasilinnan Ulvova mylläri sai Asterix-käsittelyn – ranskalaisessa kyläkomediassa on sadunomaisia piirteitä
23
Koronan leviäminen uhkaa Euroopassa, hallitus pui varautumista keskiviikkona – Asiantuntija vastaa kysymyksiin pandemian uhasta, viruksen leviämisestä ja rokotuksista
20
Uutisanalyysi: Oulun yliopisto tulossa Raksilaan – sijainnilla iso merkitys kilpailukyvylle Tilaajille
11
Raskaat ajoneuvot syynissä Haukiputaalla – saldona jarruvikoja, kortitta ajoja ja ammattipätevyyden puuttuminen
6
Koirille uusi puistoalue Toppilan Rantapuistoon
4
Koronatartuntojen määrä Teneriffan eristyshotellissa kasvaa, Iranissa virus iski ministeritasolle – Tokion olympialaiset eivät vielä vaarassa
3
Tervahiihto peruttiin hätiköidysti – Oulun seudulla mitä parhaimmat lumi- ja latuolot Lukijalta
3
Pohjois-Pohjanmaalla enemmän työttömiä kuin viime vuonna, maakunnan suurin työttömyysaste Taivalkoskella

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

197 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Onko pakko omistaa auto?

Elämänympyrät jää aika pieniksi ilman autoa, varsinkin kesällä. Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image