Kulttuuri

Ehdokkaat Botnia-palkinnon saajiksi jul­kis­te­taan ­lau­an­tai­na Pop up -kir­ja­mes­suil­la Oulussa – palkinto 10 000 euroa

Kirjailija Minna Rytisalo sai ensimmäisen Botnia-palkinnon vuosi sitten romaanistaan Lempi. KUVA: MEERI UTTI
Kulttuuri 11.9.2018 20:36
Kaleva

Ehdokkaat toisen Botnia-kirjallisuuspalkinnon saajaksi julkistetaan lauantaina 15. syyskuuta osana kaksipäiväistä Uusi kirjallisuusfestivaali -tapahtumaa.

Seitsenhenkinen raati on tehnyt valintansa teoksista, joiden tekijät vaikuttavat Pohjois-Pohjanmaalla tai ovat täältä kotoisin.

Oulun kaupungin ja Osuuskauppa Arinan lahjoittama palkinto on 10 000 euroa.

Kolmas Uusi kirjallisuusfestivaali avataan perjantaina kello 17 kaupunginkirjaston Sarjastossa, johon tulee esille Aapo Kukon sarjakuvaromaaniin Sosialisti ja nihilisti -perustuva näyttely.

Emeritusprofessori Seppo Hentilä esitelmöi vuoden 1918 sisällissodan vaikutuksista Suomeen ja suomalaisuuteen. Suomen tietokirjailijoiden järjestämä tilaisuus alkaa Pakkalan salissa kello 18.

Kirjallisuusklubi tuo kello 20 ravintola Tuban estradille Satu Alajoen, Ville Rannan ja Lauri Ahtisen uutuusteoksineen. Kolmikon jälkeen vuorossa on kirjallista burleskia, jota tarjoavat burleskitaiteilijat Director's Kat ja Divina Moonlight.

Lauantai aloitetaan kirjanjulkistamisella: Satu Alajoen kirjoittaman ja Ella Kurjen kuvittaman lastenkirjan Kadonnut aurinko ilmestymistä juhlistetaan kaupunginkirjaston Laituri-tapahtumatilassa kello 12.

Uuden kirjallisuusfestivaalin päätapahtuma on tänäkin vuonna Pop up -kirjamessut kauppakeskus Valkean Kesäkadulla.

Botnia-palkinnon ehdokkaiden lisäksi koetaan toinenkin merkittävä kirjallinen ulos tulo: Pentti Haanpään parhaat -kokoelman valtakunnallinen julkistamistilaisuus.

Into Kustannuksen ja mediatalo Kalevan yhteishankkeena syntynyt Haanpään parhaat on ainutlaatuinen teos sikäli, että sen sisällön ovat sanelleet Haanpään lukijat.

Oulun kirjailijaseuran jäseniä on Kesäkadulla esittelemässä ja myymässä tuotantoaan ja tapaamassa lukijoitaan.

Pop up -kirjamessuilla kuullaan myös kirjailija-muusikko Kauko Röyhkän kirjallisia kuulumisia.

Musiikkivieraana on 50-vuotista toimintaansa juhlivan Madetojan musiikkilukion oppilaita.

Myös Oulun kirjallisuuden talon suositut Lesung-ääneenluentatilaisuudet saavat tapahtuman aikaan jatkoa.

Lauantaina kello 17 Pauliina Rauhala lukee otteita romaanistaan Synninkantajat ja Katariina Vuori tositarinallisesta romaanistaan Erään tapon tarina.

Yleisöllä on mahdollisuus keskustella kirjailijoiden kanssa. Lippuja tilaisuuteen voi ostaa ennakolta osoitteesta tuomo.heikkinen@kirjallisuudentalo.fi.

Kolme tuntia Kesäkadulla

Oulun kirjailijaseuran järjestämä Uusi kirjallisuusfestivaali tuo Pohjois-Pohjanmaalla toimivien kirjailijoiden tuotantoa esille Pop up -kirjamessuilla lauantaina kello 13–16. Paikalla on parikymmentä kirjailijaa esittelemässä ja myymässä tuotantoaan.

13.00

Tapahtuman avaus

13.05

Madetojan musiikkilukion jazzcombo

13.15

Pentti Haanpään parhaat -teoksen julkistamistilaisuus (Into, 2018). Kirjan ovat toimittaneet toimittaja Petri Laukka ja tietokirjailija Matti Salminen.

13.40

Oulun kirjailijaseura ry:n puheenjohtaja Antti Leikas kertoo Botnia-palkinnosta.

13.50

Botnia-kirjallisuuspalkinnon raadin puheenjohtaja, kirjallisuuden professori Sanna Karkulehto. Botnia-raati esitellään.

14.00

Botnia-palkintoehdokkaiden julkistaminen.

14.30

Madetojan musiikkilukion jazzcombo

14.40

Kauko Röyhkä: Maan korvessa kulkevi (Like, 2018). Petri Laukka haastattelee.

15.00

Ilpo Koskela: Uusi Sarjakuvantekijän oppikirja (Arktinen Banaani, 2018). Vesa Kataisto haastattelee.

15.20

Runoilija Eeva Maria al-Khazaali lukee runojaan.

15.30

Kirjailija Toni Aho esittelee dekkarisarjaansa.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

125
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
91
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
39
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
36
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
33
Työministeri Harakan ensi toimet työllisyyden parantamiseksi – työttömille yksilöllistä valmennusta ja palkkatukeen lisää rahaa
32
Kalevan kesäterassiäänestyksen voitosta käytiin kova kilpailu – voittajaksi nousi kauppatorin Keltainen Aitta, hopeaa Tuiraan
23
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image