Kulttuuri

Edelfeltin Leikkiviä poikia jäi Suomeen

Kulttuuri 23.5.2007 20:29 | Päivitetty 23.5.2007 20:32
STT

Bukowskin kansainvälisessä keväthuutokaupassa on maksettu puoli miljoonaa euroa Albert Edelfeltin öljyväriteoksesta Leikkiviä poikia. Teoksen huusi Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö, ja se asetetaan yleisön nähtäville Helsingin Kuusisaaressa sijaitsevaan taidemuseoon Villa Gyllenbergiin.

- Leikkiviä poikia on kalleimpia koskaan myytyjä Edelfeltin töitä, kertoi huutokauppakamari Bukowskin johtava intendentti Maria Ekman-Kolari.

Säätiön edustaja oli Ekman-Kolarin mukaan luonnehtinut kauppaa kulttuuriteoksi. Lisäksi säätiö halusi taulun pysyvän Suomessa ja tarjota yleisölle mahdollisuuden nähdä se.

Keväthuutokaupan suurimmasta yllätyksestä vastasi niin kutsuttu Sipilä-kokoelma, jossa oli 21 Greta Hällfors-Sipilän ja Sulho Sipilän maalausta. Erikseen myytyjen taulujen yhteenlaskettu lähtöhinta oli 35 500 euroa, mutta lopulta taulujen myyntihinta nousi yhteensä 207 000 euroon.

Bukowskin huutokauppa jatkuu huomenna.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

50
Suomen Yrittäjien kysely: Enemmistö lisäisi paikallista sopimista työpaikalla –  "Matala työllisyysaste on suurin köyhyyden syy ja hyvinvoinnin uhka"
44
Analyysi: Politiikasta vetäytyvä Anne Berner on yhden kauden tuulettaja – keskustaryhmästä lähtee jälleen yksi edustaja pois vapaaehtoisesti
30
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
27
Metsästyskortilla äänestämään? – Kysyimme, voisiko äänestysikärajan laskea osan kohdalla 16 vuoteen
7
Kiimingin Jokirannan koulukaava etenee, lukion ja kirjaston rakennukset osoitetaan suojeltaviksi
6
Oulussa laaditaan teemayleiskaava kulttuuriympäristöille
5
Kamera olalle ja ääntä kohti – Heino Kuhan lintukoto on talvinen Hietasaari auringon noususta laskuun

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono maan länsiosassa sekä Kymenlaakson maakunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image