Kulttuuri

Dimi Salo kyllästyi olemaan vääränlainen – hän teki levyn omilla ehdoillaan

Dimi Salo rohkeni kokeilla, miltä tuntuu laulaa kreikaksi, isänsä kielellä. Hän haaveilee tekevänsä lisää kreikankielistä musiikkia. KUVA: Jarmo Kontiainen
Kulttuuri 22.9.2017 6:00
Anna Kilponen

Vielä muutama vuosi sitten Dimi Salo, 28, harkitsi lopettavansa musiikin­teon. Oululainen laulaja-lauluntekijä ei löytänyt sellaista levy-yhtiötä tai yhteistyökumppania, joka olisi ollut kiinnostunut hänen musiikistaan sellaisenaan.

– Levy-yhtiöiltä tuli palautetta esimerkiksi siitä, että pukeudun ja laulan väärin. Laulujani pidettiin liian monimutkaisina ja tunteellisina. En ole edes surullinen, etten ole sellaiseen suostunut.

Dimi Salo tunsi olevansa vääränlainen, mutta hän ei halunnut luovuttaa. Salo päätti ottaa riskin ja tehdä levyn omilla ehdoillaan. Syntyi Lauluja uskaltamisesta-niminen levy, jonka kaikki sanoitukset ja sävellykset ovat hänen omiaan.

Salon mukaan kappaleissa on paljon latausta, sillä hän on herkkä aistimaan tunnelmia.

Vuoden mittainen prosessi treenaamisineen, äänityksineen, miksauksineen, masterointineen koulun ja työn ohella on ollut raskas mutta kasvattava.

Dimi Salo laulaa sekä soittaa levyllä koskettimia, poikkihuilua ja kellopeliä. Hän on myös tehnyt levyn viulu- ja sellosovitukset.

– Vaikka levyni saisi hyvän vastaanoton, se ei tarkoita, että minulle olisi tilaa täällä. Suomessa tehdään paljon hyvää musiikkia. Minulla on vielä pieni kuulijakunta, mutta en minä huonoille häviä.

Sukupolvien välinen kuilu

Levyn kappaleissa kerrotaan niin sukupolvien välisestä kuilusta kuin toisen naisen ahdingosta. Näkökulma ei ole suinkaan aina nuoren naisen.

– Haluan sanoituksissani tehdä tilaa myös miehen äänelle. On miesartisteja, jotka motkottavat naisista, mutta minä en valita miehistä enkä heidän kliseisistä ominaispiirteistään. Keikoilla olenkin saanut kuulla, että on kiva, kun en hauku miehiä. Haluaisin tehdä enemmänkin biisejä paitsi nuoren miehen myös isän näkökulmasta. Se on avartavaa.

Salolla on juuria Kreikassa, sillä siellä asuvat hänen isänsä ja sisaruspuolensa. Levyllä on myös yksi täysin kreikankielinen ja kaksi osittain kreikankielistä kappaletta.

– Kreikka on isäni kieli. Osaan puhua sitä turistitasolla ja ymmärrän kieltä. Tämä oli ensikosketukseni kreikaksi sanoittamiseen ja laulamiseen.

Levyn hän lähettää myös omalle isälleen – yli 3 000 kilometrin päähän Kreikkaan.

– Rakastan isääni, mutta näemme vain pari kertaa vuodessa. Kulttuurierot ja sukupolvien välinen kuilu vaativat ymmärrystä.

MAINOS

Kommentoi

Hyvä Dimi! Sulla on hienoa musiikkia ja tulkintaa. Oisipa kiva kuulla livenä joskus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa Dimi, kannattaa kuunnella omaa sisäistä ääntä, kyllä tunteelliselle musiikille kuuntelijoita löytyy.

Tsemppiä elämään Dimi <3

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8:03
SPR avaa valtakunnallisen auttavan puhelimen, jossa voi keskustella koronan aiheuttamista murheista
7:57
Päivän kotoiluvinkki: Tällainen on marttojen kotivara – ruokaa koko perheen tarpeisiin ainakin 72 tunniksi
7:00
Päivän leffapoiminnat: Taiteilija kipuilee sosialismin pakkopaidassa – Andzrej Wajda latasi viimeiseen elokuvaansa asennetta
7:00
Enkeli pelastaa itsemurhaa yrittäviä – nuorten nettisarja liittyy projektiin, jonka tavoitteena on ennaltaehkäistä psyykkistä pahoinvointia
7:00
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
7:00
Ruoan verkkokauppojen kotiinkuljetuspalveluiden kysyntä on kasvanut viime viikkoina ruuhkaksi asti – Keskon verkkokaupan myyntijohtaja: "Tavallisen kuukauden tilausmäärä on tullut viikossa" Tilaajille
6:30
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
37
Se hiihdetään sittenkin! Tervahiihto suksitaan lumella, joka tuodaan Ouluun etuajassa suljetuista Lapin hiihtokeskuksista
11
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
8
Kaikkiin koululaisiin ei ole saatu yhteyttä etäopetuksen aikana – "Aika näyttää, tuleeko tästä isompi ilmiö"
5
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
4
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
3
Kunta-alan kolme kuukautta kestäneet neuvottelut tyssäsivät umpisolmuun – osapuolet pyytävät valtakunnansovittelijaa apuun
2
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Tornitalot ja korona

Hissit on tosiaan melkoisia viruspesiä. Kun joku sairas tai piilosairas aivastaa hississä, jää sinne leijumaan viruksia ... Lue lisää...
Ätshii

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image