Kulttuuri

Charlotte on ja­neaus­ti­ni­lai­ses­sa pyörityksessä – luvassa taattua brittidraamaa asuineen ja luok­kae­roi­neen

Heywoodien vanhin tytär Charlotte saa sattuman kautta tilaisuuden lähteä tulevaan Sanditonin huvittelukaupunkiin meren rannalle. KUVA: Simon Ridgway
Kulttuuri 7.1.2020 7:00
Tiina Vuorimäki

Sanditon

★★★★ Epätasaisella tiellä hevosen vetämissä vaunuissa matkustaminen on kauheaa, matkustajat heiluvat ja hyppivät liki holtittomasti. Sitten vaunut kaatuvat. Hieman myöhemmin, kun Charlotte Heywood (Rose Williams) lähtee kohti uutta, vaunumatkustus on tasaista.

Kertooko alku jotain koko sarjasta? Tuskin.

Sanditon on kahdeksanosainen draamasarja, joka perustuu Jane Austenin viimeiseen keskenjääneeseen romaaniin. Sarjan on käsikirjoittanut Andrew Davies.

Luvassa on taattua brittidraamaa asuineen, sisustuksineen ja luokkaeroineen. Davis on kuitenkin saanut ainakin draaman alkupuolelle mukaan mukavaa kepeyttä.

Tosin Austenin Ylpeydessä ja ennakkoluulossa ja muista romaaneista ei puutu terävyyttä.

Köyhä nuori nainen vierailulla merenrantakaupungissa

Tarina alkaa, kun Heywoodin kaksitoistalapsinen perhe pelastaa onnettomuuteen joutuneen Parkerin pariskunnan. Kiitokseksi Charlotte saa vierailukutsun Sanditonin merenrantakaupunkiin. Tom Parker (Kris Marshall) toivoo saavansa nostettua sen kukoistavaksi lomailukohteeksi.

Meressä uiminen ei ole ollenkaan mutkatonta ja tavallista – ainakaan naisille. Eikä taida olla kovin moni muukaan asia köyhän nuoren naisen elämässä. Suhteet ovat kimurantteja kuin tanssit sellaisen silmään, joka ei tiedä mitään askelkuvioista.

Charloten roolin luonnikkaasti näyttelevä Rose Williams on ollut mukana muun muassa sarjassa Medicit, Firenzen valtiaat.

TV1 tiistai 7.1. klo 19.00

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

1.4.
Oulun kaupunki myy Hietasaaren huvilat huutokaupalla – viiden myynnissä olevan huvilan kunto vaihtelee täysin remontoidusta romahdusvaarassa olevaan Tilaajille
1.4.
Yle: Sairaalat saivat varmuusvarastoista jopa kahdeksan vuotta sitten vanhentuneita hengityssuojaimia
1.4.
Uefa siirsi kaikki kesäkuun jalkapallomaaottelut – tanskalaistiedon mukaan naisten EM-kisat lykätty vuodella
1.4.
Oululainen Tinja-Riikka Korpela on päässyt Evertonin maalivahtina aistimaan englantilaisten intohimoa jalkapalloa kohtaan: "Se on henki ja elämä" Tilaajille
1.4.
Toukokuun tornien taisto peruttiin koronavirusepidemian vuoksi
1.4.
Vientikiellot iskevät omaan nilkkaan viennistä riippuvissa maissa – "Rajoituksia voi jäädä päälle, kun kriisi on ohi"
1.4.
Korona työllistää myös tulkkeja, kun hallituksen tiedotustilaisuudet tulkataan suorana viittomakielle – intensiivinen simultaanitulkkaus vaatii kokemusta: "Työ on kuormittavaa ja tilaisuudet sisältävät tärkeitä asioita" Tilaajille

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aamulla huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Savon maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöllä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

277 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tietämättömien piensijoittajien osakehölmöilyt

HEP \o/ Täällä yksi ymmärtämätön. Minä en oikeasti tiedä, mitä salkkuni yrityksille tapahtuu tulevaisuudessa. En edes ... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

2.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image