Kulttuuri

Charlotte on ja­neaus­ti­ni­lai­ses­sa pyörityksessä – luvassa taattua brittidraamaa asuineen ja luok­kae­roi­neen

Heywoodien vanhin tytär Charlotte saa sattuman kautta tilaisuuden lähteä tulevaan Sanditonin huvittelukaupunkiin meren rannalle. KUVA: Simon Ridgway
Kulttuuri 7.1.2020 7:00
Tiina Vuorimäki

Sanditon

★★★★ Epätasaisella tiellä hevosen vetämissä vaunuissa matkustaminen on kauheaa, matkustajat heiluvat ja hyppivät liki holtittomasti. Sitten vaunut kaatuvat. Hieman myöhemmin, kun Charlotte Heywood (Rose Williams) lähtee kohti uutta, vaunumatkustus on tasaista.

Kertooko alku jotain koko sarjasta? Tuskin.

Sanditon on kahdeksanosainen draamasarja, joka perustuu Jane Austenin viimeiseen keskenjääneeseen romaaniin. Sarjan on käsikirjoittanut Andrew Davies.

Luvassa on taattua brittidraamaa asuineen, sisustuksineen ja luokkaeroineen. Davis on kuitenkin saanut ainakin draaman alkupuolelle mukaan mukavaa kepeyttä.

Tosin Austenin Ylpeydessä ja ennakkoluulossa ja muista romaaneista ei puutu terävyyttä.

Köyhä nuori nainen vierailulla merenrantakaupungissa

Tarina alkaa, kun Heywoodin kaksitoistalapsinen perhe pelastaa onnettomuuteen joutuneen Parkerin pariskunnan. Kiitokseksi Charlotte saa vierailukutsun Sanditonin merenrantakaupunkiin. Tom Parker (Kris Marshall) toivoo saavansa nostettua sen kukoistavaksi lomailukohteeksi.

Meressä uiminen ei ole ollenkaan mutkatonta ja tavallista – ainakaan naisille. Eikä taida olla kovin moni muukaan asia köyhän nuoren naisen elämässä. Suhteet ovat kimurantteja kuin tanssit sellaisen silmään, joka ei tiedä mitään askelkuvioista.

Charloten roolin luonnikkaasti näyttelevä Rose Williams on ollut mukana muun muassa sarjassa Medicit, Firenzen valtiaat.

TV1 tiistai 7.1. klo 19.00

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

16.2.
CNN: Yli tuhat USA:n oikeusministeriön ex-työntekijää vaatii ministerin eroa – Barrin epäillään taipuneen Trumpin painostukseen
16.2.
Uusien elämysten iltapäivä – Lentopalloseura Etta sai Iissä uusia ystäviä: "Tällaiset pelit ovat lajille älyttömän tärkeitä" Tilaajille
16.2.
Son Tottenhamin sankari – Arsenal juhli murskavoittoa
16.2.
Hallitus aikoo muuttaa potilasdirektiivin toimeenpanoa sote-uudistuksen yhteydessä
16.2.
Miten hallita aikaa niin, että rentoutumisellekin jää tilaa? Oululaisopiskelija: "Tärkeintä jaksamiselle on ehtiä möllöttää välillä kotona"
16.2.
Iin uudessa liikuntahallissa lähes 500 katsojaa, Ettan peliesitys ei riittänyt
16.2.
Lentopallohuumaa Iissä – nimikirjoitukset menivät kuin kuumille kiville, vaikka Ettan esitys pelikentällä jäi pahasti vajaaksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa ja Keski-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 25 m/s.
Maan etelä- ja itäosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

158 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi asuntojen arvo laskee koko suomessa?

kysykääpä itseltänne että missäpäin oulua haluaisitte asua, jos olisi varaa. Siellä eivät hinnat laske. Kaikki eivät näe... Lue lisää...
Sijaintisijainsijain...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image