Kulttuuri

Cabaret-musikaali löi Myrskyluodon Maijan katsojaluvut – Rovaniemen teatterin suosikki sijoittuu samaan aikakauteen kuin te­le­vi­sio­me­nes­tys Babylon Berlin

Rovaniemen teatteri, Cabaret 2019 KUVA: Tatu Kantomaa/Rovaniemen teatteri
Kulttuuri 8.1.2020 17:44
Eeva Kauppinen

Rovaniemen teatterin – Lapin alueteatterin syyskauden katsotuin esitys oli syyskuussa ensi-iltansa saanut Cabaret-musikaali. Siitä järjestettiin 31 esitystä, joissa kävi yhteensä 8 258 katsojaa.

Luku ylittää teatterin edellisen musikaalin, Myrskyluodon Maijan, yleisömäärän, joka oli 7 821 katsojaa.

Cabaret-musikaalin naispääroolissa Sally Bowlesina nähdään Rovaniemen teatterin uusi näyttelijä Siiri Partanen. Hän haki Sallylle esikuvia Peppi Pitkätossusta näyttelijä Ella Eroseen ja näyttelijä, kabareetähti Eartha Kittiin.

Cabaret sijoittuu kiinnostavasti samaan aikakauteen televisiossa suositun Babylon Berlin -sarjan kanssa. Partanen toivookin katsojien ja taidetestaajien miettivän, mitä yhteneväisyyksiä 1920-luvun lopun Saksaan sijoittuvasta teoksesta löytyy tähän päivään.

– Cabaret kiteytyy lauseeseen "Elämä on lyhyt, mutta kiihkeä". Pidetään siitä kiinni, Partanen sanoo.

Musikaalin on ohjannut Seppo Välinen. Koreografiasta vastaa Tanssiteatteri Rimpparemmin taiteellinen johtaja Matti Paloniemi.

Cabaret jatkaa Rovaniemen teatterin ohjelmistossa 1.2.2020 saakka.

Vuosi 2019 oli Rovaniemen teatterin 70-vuotisjuhlavuosi. Alueteatteritoiminta täytti 50 vuotta. Juhlavuonna teatteri kiinnitti erityistä huomiota yhteiskuntavastuuseen. Esitysten koekatsojiksi kutsuttiin Kansalaistalon asiakkaita, maahanmuuttajanaisia ja kummikoulun oppilaita.

Varsinaisten näytelmien lisäksi Rovaniemen teatteri toi syksyllä ohjelmistoonsa uuden konseptin, Toiverunoklubin, jossa teatterin näyttelijät tulkitsevat yleisön etukäteen toivomia runoja. Toiverunoklubia on esitetty kellariteatteri Saivon lisäksi tilauksesta Rovaniemen alueen palvelukodeissa.

Lisäksi teatteri lähti mukaan Kaikukortti-toimintaan. Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien mahdollisuuksia osallistua kulttuuripalveluihin.

– Kokeilu on antanut varsin myönteisen kuvan. On ollut ihana nähdä uusia kävijöitä teatterissa, teatterin toiminnanjohtaja Sari Alatalo sanoo.

Rovaniemen teatterin juhlavuoden kokonaiskatsojamäärä oli 34 255.

Kevätkaudelle 2020 teatteri tuottaa kaksi uutta ensi-iltaa: Tommi Kinnusen romaaniin perustuvan draaman Neljäntienristeys ja Siri Kolun Finlandia Junior -palkittuun romaaniin pohjautuvan lastennäytelmän Me Rosvolat.

Neljäntienristeys saa ensi-iltansa 8. helmikuuta, Me Rosvolat 18. huhtikuuta.

Teatterin keväässä jatkavat Cabaret-musikaalin lisäksi omat tuotannot Korjaamo, Kuin ensimmäistä päivää ja Pikku prinssi.

Vierailuesityksinä nähdään Helsingin kaupunginteatterin Kiviä taskussa ja Ulla Tapanisen Lava-ammuntaa VI – Six Pack -komiikkaa.

MAINOS

Kommentoi

Olisi kiva päästä näkemään ja kuulemaan; miten esitys svengaa?
Humppa musiikki syntyi, kun suomalaiset eivät oppineet "foxtrottia".
Sitten joku huomasi, että sehän on kuin 2/4 -osa polkka!
Jättää vain sen "höpsö" iskun pois!
"Ei sitä kukaan huomaa..."
Shuffle on yhä herkyydessään vaativa laji soittajalle kuin soittajalle.
Eritoten rumpaleille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli kyllä todella mainio esitys. Suosittelen oululaisiakin käymään Rovaniemellä, vaikka ihan vain tämän näytöksen vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse en ole nähnyt esitystä, mutta useampikin on maininnut muusikkojen olleen parasta antia klassikon tässä sovituksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

28.1.
Kiinalainen matkailija on tuotu eristykseen Lapin keskussairaalaan koronavirusepäilyn vuoksi – potilas oli tullut Wuhanista
28.1.
Oulun ammattikorkeakoulussa ultralujasta teräksestä rakennetulla autolla pyritään parantamaan autojen energiatehokkuutta – "Tavoitteena oli suunnitella mahdollisimman luja ja kevyt auton runkorakenne"
28.1.
Karibianmerellä voimakas maanjäristys, useille maille annettiin tsunamivaroitus – Vedenalainen järistys oli voimakkuudeltaan 7,7 richteriä
28.1.
Lin­ja-au­to suistui ojaan Enon­te­kiöl­lä
28.1.
Oulun keskustan Snellmaninpuistolle laadittiin rakennussuunnitelma – puistoon suunnitellaan oleskelumahdollisuuksia ja taidepolkua
28.1.
Trump: Palestiinalle itsenäinen valtio, Israelin miehittämät siirtokunnat tunnustetaan, Jerusalem säilyy "jakamattomasti" Israelilla, Palestiinalle pääkaupunki Itä-Jerusalemiin
28.1.
Hiihtosuunnistuksen kuusinkertainen nuorten maailmanmestari Liisa Nenonen muutti Ouluun opiskelemaan: "Lunta on pitänyt etsiä" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Lapin länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Kemijärvi pöllyävän lumen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan etelä- ja keskiosassa lukuunottamatta Ahvenanmaan maakuntaa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Iitaz

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image