Kotimaa

Zyskowicz moitti talouselämän eliittiä

Kotimaa 12.2.2013 20:31
STT

Kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok.) on pettynyt siihen, ettei palkkiostaan tinkineen tasavallan presidentin viesti mennyt perille talouselämän eliitin piirissä.

– Se on surullinen asia, Zyskowicz sanoi tiistaina, kun eduskunta alkoi käsitellä lainmuutosta, jolla presidentin palkkiota alennetaan.

Muutos tehdään presidentti Sauli Niinistön omasta toivomuksesta.

Zyskowiczin havaintojen mukaan talouselämän piiristä kukaan muu ei seurannut esimerkkiä kuin Elinkeinoelämän keskusliiton uusi toimitusjohtaja Jyri Häkämies.

Zyskowiczin mielestä presidentin eleen taustalla oli halu viestittää, että hyväosaiset voisivat itse luopua jostakin.

Vasenryhmän Markus Mustajärvi pahoitteli, että presidentin avausta käytettiin keppihevosena, jolla saatiin aikaan keskustelu yleisestä palkkojen alentamisesta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Talouselämän eliitti näytti esimerkkiä kuinka itsekkäästi on pidettävä kiinni vain ja ainoastaan omista saavutetuista, ylimitoitetuistakin edusista. Menkööt veneestä pudonneet leipäjonoon, omapa on häpeänsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tuollainen omakohtainen omasta luopuminen muiden hyväksi on miehekäs teko. Ja uskallan sano näin vaikka en Niinistön miehiä olekaan. Harmi ettei muut (edes omassa puoluessa) seuranneet perässä. Kyllä tuloerot ovat päässeet karkaamaan aivan liian suuriksi. Jokaisen tulisi tiedostaa että asialle voidaan myös tehdä jotain jos vain yhteistä tahtoa löytyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sosiaalidemokraatithan ei suostu palkanalennuksiin, vaikka ois miljoona euroa kuussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainoana nykypressana haluaa pudottaa oma palkkatasoaan. Kunnioittava kumarrus ja suurkiitos fiksulle Suomen presidentti Sauli Niinistölle. Olet tehnyt todella isänmaallisen teon, vaikka edustajien ja ministerien olisi kuulunut itse laskea omaa palkkatasoaan, he ovat sen itse itselleen myös korottaneetkin.

Ja mitä teihin ministereihin ja edustajiin tulee, teille riittää palkka siten että ministerit 12.000 euroa kk/ netto Ja edustajille 10.000 euroa kk,/ nettopalkka. Eli 2000 euron kk, palkka ero.

Rosvoamisen aikakausi on kohta ohi. Vapaan rosvoamisen aikakausi, joka ei ole toiminut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

voisivat itse määrätä kaikkien julkisten virkojen max palkat. Ei yksityisen sektorin, etenkään vientisektorin, korkeat palkat ole ongelma, nehän vain lisää verotuloja. Ongelma on julkisen sektorin palkat jotka maksetaan verorahoista. Byrokratiaa on liikaa, on liikaa turhia eläkevirkoja, irtisanomissuojia, tehottomuutta. Mutta Ben eikä muutkaan päättäjät puutu tähän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta jos jonkun ison firman 10-50k euroa kuussa tienaavat pomot (10kpl) pudottaisivat omaa palkkaansa hieman niin säästyttäisiin monelta irtisanomiselta. Eikö tämä olisi yhteiskunnan kannalta paljon parempi kuin se, että jo valmiiksi varakkaiden pomojen suurten palkkojen takia ihmisiä saa kenkää ja nostaa työttömyyspäivärahaa ja alkoholisoituvat ja käyttävät mielenterveys- ym. sosiaalipalveluita?

Kyllä tuo Niinistön ele oli hyvä juttu ja Benin kritiikki ihan oikeaan suuntaan. Toki valtion koneistossa pitäisi tehdä sama homma kuten sanoitkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kaikille samapalkka työstä kuin työstä herrat ja narrit mukaanlukien.ilman bonuksia tai optioita sekä tulospalkkausta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joten hallituksen tehtäväksi jää johtajaille määrätä veron korotukset joilla nettopalkat lasketaan samalle tasolle .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

23:17
Henkilöauto suistui tieltä Siikalatvalla, kuljettaja vietiin tarkastukseen
23:06
Fluorivoiteet kielletään maastohiihdossa ja Suomessa kehitetään korvaavia tuotteita
22:58
Moottoripyöräilijä loukkaantui vakavasti Kajaanissa, pakeni poliisia hurjaa ylinopeutta ja törmäsi lopulta autoon
21:17
Oululainen Veronica Helanen taisteli tiensä ylioppilaaksi – maksansiirrot pakottivat nuoren lukiolaisen lopettamaan koulun hetkeksi kokonaan
20:48
Vanhan kou­lu­ra­ken­nuk­sen asunnossa syttyi tulipalo Tervolassa, viisi henkilöä vietiin tarkastukseen
20:44
Laservalojen ja höyrykoneiden Slushissa värikyltit vievät yrittäjät ja sijoittajat yhteen – Huippukalliista lipuista huolimatta tapahtuma tekee kävijäennätyksen
20:43
Oulun amatöörinyrkkeilyn ykkösiskijä Aydin Behruz loukkasi kätensä työtapaturmassa, Tammer-turnaus jää väliin: "Henkisesti tämä on kovempi pala kuin itse vamma"
90
Oulun poliisi muuttaa suurilta osin Linnanmaalle – keskustaan tila asiakaspalvelulle, putkat pysyvät vielä Haukiputaalla
79
Postijumi pahenee: Neuvotteluaikaa ei ole sovittu, autolauttojen rekkakyydit pysähtyivät – Paatero MTV:lle: En tiennyt työehtosopimuksen siirrosta
68
Pelti rytisi Pohjantien työmatkaliikenteessä: Kuusi autoa kolaroi Kaakkurissa, kaksi autoa törmäsi Iskossa – liikenne sujuu nyt normaalisti
68
Pirkka-Pekka Petelius pyytää saamelaisilta anteeksi vanhoja sketsejään, lähetti tapaamispyynnön romaneille – Aake Kalliala IS:lle: "Kuulostaa ihan älyttömälle"
59
Postilaiset vaativat Eduskuntatalon edessä valtiota erottamaan Postin hallituksen – Ministeri Paatero: "Postin tilanteeseen täytyy saada ratkaisu pikaisesti"
52
Pääministeri Rinne: Postin pakettilajittelijoiden työehdot turvataan ja työehtoshoppailu loppuu
45
Kalen! kalluppi: Pittäiskö yliopisto rakentaa ratapihalle?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

202 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Ay-liitot paras työntekijän turva,ajaa varmasti Posti kiistan niin,että ei tule työntekijöiden palkkoihin leikkauksia.AY... Lue lisää...
Tämä aloitus roskako...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.11.

Fingerpori

21.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image