Kotimaa

Yrittäjä sairastaa duunaria pidempään

Kotimaa 2.12.2016 5:53
STT, Kaleva

Duunareilla on yleisimmin sairauspoissaoloja, mutta pisimmät sairauspoissaolot ovat yrittäjillä ja työttömillä, kertoo Lännen Media. Asia käy ilmi Kelan tutkimustiimin päällikön Jenni Blomgrenin ja tutkija Sauli Jäppisen tutkimuksesta.

Duunareilla on sairauspoissaoloja erityisesti tuki- ja liikuntaelinsairauksien takia. Mielenterveyden häiriön takia yleisimmin sairauslomalle jäävät alemmat toimihenkilöt ja työttömät.

Blomgren ja Jäppinen selvittivät Kelan korvaamien pitkien sairauspoissaolojen eli vähintään 12 päivän poissaolojen sosioekonomista taustaa. Mukana tutkimuksessa oli 25-62-vuotiaita, ja tutkimusotoksessa oli mukana 70 prosenttia työikäisistä eli 1,6 miljoonaa ihmistä.

MAINOS

Kommentoi

Sitä riskiä että yrityksellä menisi jopa paremmin yrittäjän poissaollessa, ei tietysti voi ottaa, ei edes kesälomalla. Ja onhan se mukava kehua kaikille kuinka mahdottomasti on töitä tullut tehtyä, mikä tietysti kuulijaa aina suuresti huvittaa. Korvaamattomia ihmisiä on hautausmaat täynnä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi voi tuota ainaista yrittäjien voivotusta. Hävettää. Itse olen yrityksessäni puurtanut, enkä tunteja laskenut. Onneksi poik jo kaksikymmentä vuotta sitten neuvoi kirjanpidon peruskuviot. Itse senkin hoidan. Hyvin menee. Thaimaassa käymme tammikuulla 3-4 viikon loman ja tietenkin kesällä pitkät viikonloput oopperan merkeissä, purjeveneessä tai datshalla ( rakentajat Virosta ).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Duunari on useammin sairaslomalla, koska häneltä jo ensimmäisestä sairauspoissaolopäivästä vaaditaan LÄÄKÄRIN todistus. Muuten se luetaan rokuliksi ja siitä saa ensin varoituksen ja sitten työsuhde puretaan. Duunari tulee tämän lisäksi sairaampana töihin siksikin, ettei sairauspoissaoloja kertyisi koska ne vaikuttavat merkittävästi työsuhteen jatkumiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saman uutisen voisi otsikoida toisinkin: "Duunari jää yrittäjää herkemmin lyhyelle sairauslomalle" tai "Yrittäjät sairauslomille vasta vakavista sairauksista". Pallo kun näyttää eri puolilta katsoen erilaiselta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

...ollappa nyt palkansaaja.Viikko pois töistä ilman pätevää syytä ja melkeimpä täydellä palkalla.Yrittäjänä hyvä jos pystyy tuon viikon pitämään lomaa vuodessa koska tälle alalle ei saa tuuraajia eikä sijaisia loman ajaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enpä uskoisi tuota tutkimusta. Saattavat syynä olla yrittäjän pitemmät työpäivätkin,eräs tuttu autokorjaamoyrittäjä teki jatkuvasti väh. 18 tuntista työpäivää. Kummasti vain tervekuntoisena pääsi viralliseen eläkeikään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yrittäjillä melkein aina vain mentävä pusertamaan vaikka olisikin hieman kipeä, jolloin lyhyitä saikkuja ei sillä sektorilla tunneta. Lyhyistä saikuista ei yrittäjälle myöskään korvata mitään, joten niitä on senkin vuoksi turha hakea.
Yrittäjäin pitkät saikut selittyykin sillä että hekään eivät ole immuuneja vakaville ja pitkäkestoisille sairauksille joiden iskiessä on pakko pysähtyä.
Tätä tilasto ei kerro ja harva osaa lukea rivien välistä oikean asiain laidan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin. Lyhyestä sairaslomasta ei yrittäjä saa mitään korvausta mistään, joten ihan turha mennä lääkärille sellaista hakemaan. Sekin nimittäin maksaa. Parantelee itsekseen mitä tarvii ja palaa töihin kun kykenee. Siksi näistä ei jää merkintää mihinkään, jolloin pitkät sairauslomat korostuu virallisissa tilastoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meneekö jutun otsikko vähän metsään jos muistuttaa että laman aikana voi yrittäjällä olla "pakko-rako sairastaa?" Töitä on vähän, joten silloin omasta terveydestään huolehtiminen järkevää ... kyse on hiukan eri asioista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten työttömillä voi olla sairauspoissaoloja..?! :D :D Onko työtön sairastaessaan pois työttömyydestä..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta työtön saa 6pv sairaskorvausta viikossa . Työtön vain 5pv/viikossa . Nyt kipin kapin lääkäriin , masennuksella saa piiiiitkän sairasloman ja säästyy päivärahapäivät .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:48
Britannia voi venyttää brexitiä enintään kolmella kuukaudella, jos se haluaa välttää eurovaaleihin osallistumisen
15:35
Makedonian nimikiista oli koitua Kreikan hallituksen kohtaloksi – Ateenaan suunnitellaan suuria protesteja nimisovintoa vastaan
15:31
Ulkorakennus syttyi tuleen Kittilässä – palon epäillään saaneen alkunsa savuhormista
15:25
NRK: Kolmas Norjan lumivyöryuhreista on löytynyt – yhtä etsitään yhä
14:59
Talvikunnossapito paranee 1500 kilometrillä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa – katso kartalta, missä tilanne muuttuu
14:32
Afganistanissa on alueita, joille ketään ei voida ajatella palautettavan – sen sijaan Irakin tilanne on parantunut
14:18
Tässä on ihmiset ja koko planeetan pelastava ruokavalio – yksi hampurilaispihvi viikossa ja kaksi kertaa nykyistä enemmän pähkinöitä ja palkokasveja
92
Pyhäntäläisyritys esittelee liikkuvaa ja talviasuttavaa mökkivaunua Helsingissä – rakennuslupa tarvitaan, jos mökki jätetään paikoilleen
79
Suolattujen teiden määrä kasvaa pohjoisessa – "Vuodenvaihteessa teille tuli aika paljon hoitoluokkakorotuksia"
52
Fazerin Oulun leipomon työntekijöillä öinen ulosmarssi vastalauseena leipomon sulkemisaikeille – "Fazerilla ei rahasta ole pulaa"
48
Kokoomus vahvisti neljä uutta ehdokasta Oulun vaalipiirissä – katso lopullinen ehdokaslista
35
Arina vaihtaa Otto-automaatteja Nosto-automaatteihin, Pohjois-Suomeen tulee viisi uutta rahannostopaikkaa
27
Kittilän kultakaivos täytti 10 vuotta, mutta tunnelma ei ole katossa – "Nykyinen keskustelu huonontaa Suomen kilpailua investointirahasta"
27
"Kansalla ei ole lähtenyt mopo keulimaan" – Tuoreet seksuaalirikosepäilyt eivät ole juurikaan koventaneet asenteita ulkomaalaisia kohtaan, kertoo IL:n kysely

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

151 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Keskustelu työttömyydestä on ala-arvoista

Olipa kommentoijalla hiukan erikoinen kirjoitus. Herraviha on toki niin vanha ja ikuinen asia, ettei sitä pahemmin kanna... Lue lisää...
Pekka Vanhana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image