Kotimaa

YouTube nousi nuorten suo­si­tuim­mak­si some-palveluksi

Älypuhelin on noussut tietokoneen ohi sosiaalisen median palvelujen käytössä. KUVA: Eriika Ahopelto
Kotimaa 4.5.2015 12:42
Kaleva

Facebook on pudonnut pois ykköspaikalta suomalaisnuorten sosiaalisen median palveluista uuden tutkimuksen mukaan.

YouTube on tutkimuksen mukaan nuorten suosituin sosiaalisen median palvelu. Myös WhatsApp on saavuttanut nuorten suuren suosion.

Älypuhelin on noussut tietokoneen ohi sosiaalisen median palvelujen käytössä. Jopa 92 prosenttia kyselyyn vastanneista nuorista käyttää palveluita älypuhelimella. Kaksi vuotta sitten vastaava luku oli 75 prosenttia.

Parikymppinen keskivertonuori käyttää sosiaalisen median palveluita noin 13-17 tuntia viikossa. Some-palveluiden käyttö painottuu selkeästi kello 15-01 väliseen aikaan. Nuoret käyttävät sosiaalista mediaa ensisijaisesti jo tuttujen ihmisten kanssa keskusteluun.

Nuorten pääpalvelut ovat YouTube, WhatsApp, Facebook, Facebook Messenger, Instagram, Spotify, Skype, Snapchat, Twitter ja Feissarimokat.

Päivitysten ja kommenttien tuottaminen sekä mielenkiintoisen sisällön jakaminen on vähentynyt verrattuna kaksi vuotta sitten tehtyyn tutkimukseen. Myös blogien kirjoittaminen on vähentynyt selvästi: kaksi vuotta sitten 29 prosenttia tutkimuksen nuorista kirjoitti blogia, nyt nuorista bloggaa vain yhdeksän prosenttia. Bloggaaminen on enemmän naisten suosiossa.

13-29-vuotiaiden nuorten sosiaalisen median palveluiden käyttämistä tutki ebrand Suomi Oy sekä  Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut. Tutkimukseen osallistui yhteensä 2618 vastaajaa eri puolilta Suomea.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Olen itse hieman yli tuon 13-29 vuotiaiden osaston, mutta tilanne kyllä on se, että katson jopa uutiset Youtubesta useista erilaisista kanavista. Kaleva.fi on ainoa valtamedia mitä olen seurannut vuosiin. TV:tä minulla ei enää ole laisinkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lopetin TV:n katselun kokonaan jo kolme vuotta sitten. Moni muu on tehnyt samoin viime aikoina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi kaiken pitää olla nykyään somea? Raivostuttaa koko sana, youtube on videopalvelu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oletko tullut ajatelleeksi, että kaikki YouTuben videot ovat käyttäjiensä tekemiä tai ainakin lisäämiä? Siksi se on sosiaalisen median palvelu. Myös kommenttiosio on kovassa käytössä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:53
Ravintolaillan päätös Oulun keskustassa: Mies ajoi juosten takaa toista miestä Kauppurienkadulla ja löi kasvoihin
6:28
Nyt varovasti liikenteeseen Oulun seudulla: Tieliikennekeskus varoittaa jäisistä tienpinnoista Pohjois-Pohjanmaan teillä
6:00
Digijelpparit tuovat avun kotiin – opastus voi olla nettiajanvarauksen tai yhteydenpitomahdollisuuksien oppimista Skype-yhteyden tai some-kanavien kautta Lukijalta
6:00
Venyvätkö yksityisyyden suojan rajat? Loiri-kirja hämmästyttää tutkijaa: "Lähtökohtaisesti seksielämä kuuluu yksityisyyden suojan piiriin" Tilaajille
19.9.
Lukijat kuvasivat torstai-illan upeaa auringonlaskua ja raekuuroa enteilleitä muhkeita pilviä
19.9.
Kelohirsinen mökki tuhoutui tulipalossa Inarissa, ei tietoa henkilövahingoista
19.9.
Riita pelin säännöistä tuli kalliiksi: Mies huitaisi toista biljardikepillä, oikeus määräsi maksamaan yli 10 000 euroa korvauksia

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on paikoin huono Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Lapissa sekä Koillismaalla tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Juttutupa täynnä hankalia ihmisiä

Kaikki jotka ei ole samaa mieltä on joidenkin mielestä hankalia? Lue lisää...
Kritiikkiä tarvitaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image