Kotimaa

Ylinopeuksia, suo­ja­tie­rik­kei­tä ja kiin­nit­tä­mät­tö­miä turvavöitä – poliisin valvonta koulujen lähistöllä johti muun muassa 900 rikesakkoon ja 123 väliaikaiseen ajokieltoon

Poliisin valvonta koulujen lähistöllä elokuussa tuotti runsaasti sakkoja, huomautuksia ja väliaikaisia ajokieltoja. KUVA: Silja Viitala
Kotimaa 19.8.2019 14:08
Iida Ahonen

Poliisin valvonnan saldo koulujen lähistöltä viime ja sitä edellisellä viikolla oli runsas. Poliisi käytti valvontaan 2 400 työtuntia ja havaitsi sen aikana runsaasti ylinopeuksia ja turvavoiden käyttämisen laiminlyöntejä sekä muita rikkeitä.

Poliisi kiinnitti valvonnan aikana huomiota etenkin suojatiesääntöjen noudattamiseen ja ajoneuvojen nopeuksiin. Lisäksi poliisi tarkkaili liikennevalojen noudattamista, turvalaitteiden käyttöä sekä tarkkaamattomuutta aiheuttavia tekijöitä liikenteessä.

Valvontajakson aikana poliisi sai kiinni runsaasti ylinopeutta ajaneita kuskeja, joista osa ajoi ylinopeuksia koulujen läheisyydessä.

– Ylinopeuksista annettiin kahden viikon valvontajakson aikana yhteensä yli 1100 huomautusta, 900 rikesakkoa, 540 sakkoa. 123 kuljettajaa määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon, joista suurin osa huomattavan ylinopeuden perusteella, poliisitarkastaja Heikki Kallio kertoo.

18 autoilijaa ohitti pysähtymättä suojatien eteen pysähtyneen auton. 21 autoilijaa puolestaan ei antanut suojatiellä kulkeneille tietä. Lisäksi 34 kuljettajaa ajoi päin punaista liikennevaloa tai jätti pysähtymättä stop-merkin taakse.

Kevyen liikenteen kuskit saivat kahdeksan rikesakkoa.

Turvavöitä käyttämättömiä kuljettajia tai matkustajia oli 163. Matkapuhelinta ajon aikana käyttäneitä kuljettajia poliisi havaitsi 80 kappaletta.

– Turvavyön käyttö pelastaa ihmishenkiä kolaritilanteessa. Vyö tulee kiinnittää aina myös lyhyillä asiointimatkoilla ja takapenkillä, myös taajamissa, Heikki Kallio korostaa.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (40)

Huh huh, aivan kauheaa jos puoletkaan on totta. Turvavöistä ja pikku ylinopeuslipsahduksista sakotetaan lujaa sekä määrätään tavallisille veronmaksajille herkästi ajokieltoja. Vaan myymälä- ja pyörävarkauksia sekä nettihuijauksia että nakkikioskitappeluita ei tutkita, väitetään kylmästi väkeä mukamas olevan liian vähän. Rikosten uhrit ei voi mitään kun poliisi ilmoittaa että syyttäjä lopetti esitutkinnan, ja paperit on haudattu alalaatikkoon. Eilisen A-studion mukaan tätä tekee eniten Vantaan-Porvoon Poliisi, eli siellä lienee Suomen laiskin poliisi. Vaan onko Oulun polliisi juuri ahkerampi? Mie en oo saanu sakkoja ko ajan vanhalla autolla aina jonossa ensimmäisenä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa Rautatienkadun ja Hallituskadun risteyksessä on mielenkiintoinen ratkaisu. Liikkennemerkit osoittavat, että risteyksessä on suojatie ja samaan syssyyn on laitettu taksitolpan merkki. Niinpä jalankulkijalla on mahdollisuus suoraan suojatietä pitkin astua taksiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rahakas päivä Suomen valtiolle. Ei muuta kuin huomenna sama uudestaan, autoilijat ei koskaan opi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entäs mopot? Viritykset ym. Ja toivottavasti polkupyörien valoja tarkastellaan myös. Kaijonharjussa aamulenkillä viime syksynä tuli vastaan n 45 pyörää ja vain kahdessa valot. Sama meno joka syksy, lisäksi musta vaatetus. Laittakaapa myös ne haijastimet kuntoon, reppuihin ja takkien helmaan, mitä enempi sen parempi. Pikku valo on kiva lisä pimeillä osuuksilla ja pimeiden pyörien nähtäväksi, heijastin ei heijasta jos ei lle valoa!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommenteista puuttuu alinopeudesta valittajat. Miten nyt kaahaajat suu pannaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

.. tänään n. klo 15, rajoitus 40km/h.
Eipä vauhti hiljentynyt autoilijoilla, kun jonon viimeisenä ajelin ja seurasin tilannetta. Mihin mukamas teillä kaikilla oli kiire?! Menette kuin lammas lauma ensimmäisen kaahaajan vauhtia kaikki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yle: Kauppias turhautui, kun myymälävarkaudet jäivät jatkuvasti selvittämättä. Jos poliisilla olisi yhtä paljon kiinnostusta massarikoksiin kuin liikennevalvontaan, meillä ei olisi mitään hätää.

Tämä kertoo aika paljon nykyisestä tilanteesta jossa poliitikoille on tärkeämpää autoilijoiden sakottaminen kuin myymälävarkauksien selvittäminen. Syynä on tietysti sakkokorruptio jossa liikennerikkomuksista valtio saa miljoonia euroja tuloja kun taas myymälävarkauksien selvittäminen lisää menoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

minusta lasten koulumatkan turvaaminen ja henkien säästäminen/vammautumisten esto on tärkeämpää kuin myymälävarkaudet. Mieluiten tietysti pitäisi molemmat estää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

taitaa myymälävarkauksista selvitä aika moni kameroiden perusteela ja onhan marketeissa ja vähänki isommissa kaupoissa pontevat vartijat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse näkisin lasten koulumatkan turvallisuuden valvonnan tärkeämmäksi kuin juoksukaljojen selvittelyn. Mutta toki meitä on moneen junaan, ilmeisesti osalle kirjoittajista se oma napa on universumin keskus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koulumatkojen turvaaminen ja myymälävarkaudet eivät ole toisiaan pois sulkevia. Poliisi voisi vähentää muualla liikenteen valvontaa ja valvoa tehokkaammin koulujen läheisyydessä. Eipä ole liikennekameroita laitettu koulujen läheisyyteen vaan parhaille sakkorysäpaikoille. Kuvastaa aika hyvin miten pahasti poliitikot ovat ajautuneet sakkokorruptioon.

Kannattaisi ajatella asiaa myös kauppiaan kannalta jossa virka-apua ei saa vaikka millä tavalla pyytäisi. Tämä alkaa olemaan jo oikeusvaltion vastaista toimintaa ja pakottaa laittomaan omatoimiseen poliisityöhön. Homma johtaa lopulta siihen että moni kauppias voi joutua teholle kun varkaat tietävät että poliisia ja poliitikkoja ei kiinnosta jouksukaljojen selvittäminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä paikka oli oikea koulujen läheisyydessä, mutta sitä en ymmärrä, miten turvavyötön kuski vaarantaa koululaisten tai kenenkään muunkaan liikenneturvallisuutta. Ja kyllä, juuri tuosta hirmuisesta rikoksesta sain sakot.

Tosin poliisilta puuttui tarkkuutta sakon kirjoittaessaan, kun "rikosselvityksessä" on väärä kellonaika - todellista tapahtuma-aikaa 20 minuuttia aikaisempi, jolloin todistettavasti vielä istuin hammaslääkärissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun liikennesäännöistä piittaamattomilla ja "eihän se nyt ketään haittaa kun minä tässä vähän vaan" -asenteella ajelevilla tuppaa sitten lipsumaan kokonaisvaltaisesti muillakin liikenneturvallisuuden osa-alueilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten pysyt penkillä, jos auto törmää sinuun ja ei ole vöitä? Miten hallitset autoasi kun olet takapenkillä? Miksi pidät autossa edes ovia ku nekin vaan haittavat menemistä sinne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (40)

Uutisvirta

15:01
Opetusministeri Li Andersson ensi viikon ilmastolakosta: Kouluissa hyvä keskustella pelisäännöistä, jotta vapaus mielenilmaisuun toteutuu
14:57
Jyrki Katainen nousee Sitran johtoon – Hallintoneuvosto teki päätöksensä haastattelujen jälkeen
14:39
Kolmen auton peräänajokolari hidastaa liikennettä Pohjantiellä Oulussa – pyöräilijä ajoi moottoritiellä
14:31
Kokoomus syyttää hallitusta lupausten pettämisestä: "Lipposlaiset demarit ymmärsivät, että vahva valtiontalous on köyhän paras ystävä"
14:16
KRP:n tutkimassa Pohjanmaan haaran seksuaalirikosvyyhdissä nostettiin syytteitä
13:29
Viiteen päivään kolme kovaa vieraspeliä – Kärpät hakee viidettätoista perättäistä runkosarjavoittoa Ilveksestä kolmen tuoreen miehen voimin
13:00
Kuvat Kanadan pääministeristä Trudeausta ruskeiksi meikatuissa kasvoissa saivat aikaan keskustelua rasistisista kokemuksista
49
Google investoi Haminaan 600 miljoonaa lisää sekä kahteen uuteen tuulivoimaprojektiin Suomessa – Pohjois-Suomi saa osansa historiallisesta investoinnista
39
Paikoin jäätyneet tienpinnat vaikeuttivat aamun liikennettä Pohjois-Pohjanmaalla, suola-autoja hälytettiin liikkeelle
23
Google jättikaupoilla Suomessa – yksi kohteista Pyhännän ja Kajaanin välillä
21
Siltatyömaa hidastaa liikennettä Pohjantiellä lähes kahden vuoden ajan – järjestelyn ensimmäisinä päivinä odotettavissa ruuhkaa
20
"Moottoritie ihan jäässä" – Henkilöauto pyörähti aamulla kaiteeseen liukkaalla Pohjantiellä Tupoksen kohdalla
20
Jukka Jalonen avautuu IS:lle liigavalmentajille asennettavista mikrofoneista: ”SM-liiga ei saisi olla mikään BB-talo!” – Kirosanoja kuultiin jo Kärppien pelissä
19
Nykykoulun tragikoomiset funktiot Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamulla Keski-Pohjanmaan maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Rahastoon sijoittaminen...

Aloittaja tietenkin sijoittaa omat rahansa valitsemallaan tavalla, vaikka aloitus onkin melko pahasti virheellinen. Bu... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image