Kotimaa

Yli 150 000 nettiadressin al­le­kir­joit­ta­jaa tukee erotettua opettajaa

Kotimaa 9.4.2013 16:37 | Päivitetty 9.4.2013 23:51
STT,

Helsingin Alppilan yläasteelta erotettua opettajaa Antti Korhosta tukeva nettiadressi saa allekirjoittajia vauhdilla. Pelastakaa opettaja Antti Korhonen -adressilla oli myöhään tiistai-iltana jo yli 150 000 allekirjoitusta.

Adressissa vaaditaan Korhosen erottamisen peruuttamista. Siinä myös tiukataan yhteisiä pelisääntöjä koulukurin palauttamiseksi.

Poliisi tutkii yläasteen välikohtausta epäiltynä pahoinpitelynä. Nettiadressista uutisoi ensimmäisenä MTV3.

Opetusalan ammattijärjestössä ei tiedetä yhtäkään aiempaa tapausta, jossa opettajan työsuhde olisi purettu voimakeinojen käytön takia. Alppilan yläasteella opettajan työsuhde purettiin, kun tämä poisti koulun ruokalassa häiriköineen oppilaan työntämällä.

Työsuhteen purkaminen tarkoittaa sitä, että työsuhde päättyy välittömästi ilman irtisanomisaikaa.

- Koulu on edennyt toimenpiteisiin, vaikka poliisintutkintakaan ei ole päättynyt. Kyllä tämä ihmetyttää, sanoo OAJ:n johtava lakimies Erkki Mustonen.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (38)

Vertaan erottamisperusteita teollisuuteen tätä opettajan erottamista. Hoidin aikoinaan työsuhdeasioita teollisuudessa työnantajan edustajana. Meillä oli selkeät työntekijöiden kanssa sovitut säännöt työsuhteen lopettamisesta, koskaan emme halunneet erottaa ketään ilman kolmen varoituksen käyttöä. Jokainen joutuu tekemään joskus hyvin nopeita ratkaisuja ettensä tulleissa hetkellisissä tilanteissa. Mikäli opettajaa ei ole varoitettu aikaisemmin tämän kaltaisesta tilanteista, tuomio erottamisesta on täysin kohtuuton ja kyseessä on selvä ylilyönti työnantajan puolelta. Tuleva oikaisukäsittely tai oikeusprosessi tulee langettamaan Helsingin kaupungille lain vastaisesta irtisanomisesta rangaistuksen. Mikäli näin ei tapahdu opettajilta rIistetään toimintaedelytykset ammatissaan. Selkeät säännöt koulukohtaisesti kouluihin oppilaiden ja opettajien yhteistyön edistämiseksi toivoo : Seppo

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vääränlainen suuntaus. Kaikki lähtee jo siitä, kun pienet lapset jäävät vaille huolenpitoa ja riittävää rakkautta. Ongelmat korostuvat vanhempien kyvyttömyydessä asettaa rajoja lapsilleen, ilman väkivaltaa. Mielenterveysongelmat, alkoholin käyttö, huumeet, vanhempien omat ongelmat. Persoonaltaan sairaat vanhemmat kasvattavat oireilevia ja myöhemmin sairaita lapsia, ja tämä on ikävää. Ei ole opettajan tehtävä hoitaa koko kasvatusta. Rajat ovat rakkautta, ja oikeuksien saamisen edellytyksenä on myös velvollisuuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Opettaja toimi juuri sillä tavalla kuin pitääkin toimia mielestäni. Tilanne jossa oltiin edellyttää nopeita toimia, ettei se karkaa käsistä. Näyttää siltä, että tämä oli oppilaitten järjestämä teatteriesitys. Hävettää, ettei koulun johtajaksi saada ammattinsa osaavia ihmisiä, jotka tukee opettajia heidän raskaassa ja erittäin vaativassa työssään. Erityisopettajalla on varmasti ns. ongelma oppilaita, joilta tälläistä käytöstä voi pitää itsestään selvänä, eiväthän he tyhmiä ole, mutta energia suuntautuu helposti vääriin asioihin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ensin asiat tutkitaan ja sitten vasta hutkitaan.
Kuka ei malttanut odottaa? Eikö juristi tarkista potkupäätöksiä?Oliko taustalla asioita, mitkä eivät ole tiedossa?
Oikeus jutun selvittää.
Ehkä erottaminen saa vielä jotain uutta hyvää aikaan koulumaailman ja kotien väliseen yhteistyöhön - toivon ainakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmasti sekä Helsingin opetuslautakunnan puheenjohtaja tää koulun rehtori ovat naisvihreitä (kasvisyöjiä yms.), joiden maailmankuvaa leimaa postmodenri hömpötys; oppilaiden samanarvoisuudesta, maailmanrauhasta,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri tämä sama ajatusmalli tuli minullakin ensimmäisenä mieleen. Koko toiminta viittaa henkilökohtaisen agendan ajamiseen, jossa ei välitetä kouluarjen realiteeteista tuon taivaallista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itsekin olen saanut huomautuksen opettajan työssäni,kun estin oppilasta hyppäämästä ikkunan läpi 3krs:sta.Todella kurjaa kun lapset ja nuoret saavat hyppiä aikuisten silmille,sylkeä,herjata,töniä,ihan kaikkea ne saavat tehdä.Me emme saa poistaa heitä luokasta kantamalla tai muulla vastaavalla tavalla.Vaan muut oppilaat poistetaan tilanteesta ja annetaan häirikön jatkaa hölmöilyä.Oppilaat tietävät oikeutensa,vanhemmat nyt kasvatusta sinne kotiin.Kunnioitusta aikuista kohtaan joka tekee vain työtänsä,häiriköt vaikeuttavat kaikkien oppimista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tietävät oikeutensa myös kotona. Eipä sitä vanhemmillakaan ole oikeutta kurinpitoon. Eletään pelossa ja koetetaan kestää. Vanhemmat eivät saa mitään tukea kasvatusvastuun ja lain välissä taiteillessaan.
Sitä saa mitä tilaa, valitettavasti. Kiitos kukkahatut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kotona yläasteikäiset kertovat koulun kurista, jota ei ole. Vanhemmilla mahdoton tehtävä kasvattaa vastuuntuntoisia nuoria, kun koulu ei tue kasvatustehtävässä vaan romuttaa hyvän käytöksen arvostamisen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, koska opettajien kädet on sidottu kurinpidollisesti. Oppilaita kun ei nykyään saa pakottaa mihinkään, ei edes istumaan jälki-istunnossa. Kännyköitäkään ei saa takavarikoida edes tunnin ajaksi. Mitäs siinä sitten teet?

Kyllä kasvatus lähtee aina ensisijaisesti kotoa. Kotona vanhempien tulee opettaa miten koulussa pitää käyttäytyä ja kuinka opettajaa kuunnellaan ja totellaan kuten muitakin aikuisia (esimerkiksi vanhempia). Tällöin koulussa voidaan tukea sitä vanhempien kasvatustehtävää mikäli opettajilla on oikeudet sitä tehdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hankala se on opettaa jos oppilaat ovat kuin pellossa,jatkuva häiriköinti on muilta oppilailta pois opetuksessa.Yksi pelle porukassa riittää tuhoamaan koko opetuksen.Luokasta poistaminen hyvin yleistä...Kyllä se käytöksen oppiminen kotoa lähtee,meillä ainakin lapsille on opetettu että koulu on heidän työ tällä hetkellä ja siellä käyttäydytään niinkuin kotona.Päätä ei lyödä seinään jos joku muu sitä tekee!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jääkiekkokaukalossa joutuu pelaaja jäähylle, jos naputtaa liikaa tuomarille tai poliisi kirjoittaa sakot virkamiehen vastustamisesta, jos menet räkyttämään asiattomia. Myös opettajilla pitää olla oikeus käyttää valtaa tai kouluihin on palkattava vartijat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa kerrankin sellainen opettaja joka sai kuria oppilaalle. Irtisanominen peruttava. Rehtorille potkut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Iltaan mennessä jo 138 000 allekirjoitusta. Menkäähän tekin allekirjoittamaan tämä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En allekirjoita. Väkivaltaa ei pidä sallia missään muodossa! Eikä saa opettaa ratkaisemaan asioita väkivalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä kohtaa opettaja muka syyllistyi väkivaltaan, oppilaitten käytös onkin sitten asia erikseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joka vitsaa säästää, se lastaan vihaa. Jos muuta väittää, puhuu pa..aa! Aivan turhaa kukkahattujen jauhaa vapaasta kasvatuksesta. Lapsi ei ole aikuinen, joka osaa itse päättää viisaasti omista asioistaan, tekemisistään tai käyttäytymisestään. Eli lapsi. Toiset on kovapäisempiä kuin toiset, ja vaativat kovempaa kuria ja kättä. Koska itsekin olen ollut tosi luupää lapsena tiedän että jos en olis selkääni saanu tarvittaessa niin tod. näk. linnassa istuisin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisikohan opettaja niskoitellut rehtoria vastaan jossain asiassa ja rehtori näytti näin opettajalle kaapin paikan kuka määrää. Oppilaan poisto-episodi toimi vain verukkeena irtisanomiselle. Mikäli näin on, rehtorille pitäisi antaa välittömät potkut!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämähän on nyt viesti oppilaille, että voitte riehua ja räkyttää koulussa miten haluatte ja opettajalle, että ei saa olla näkevinään eikä kuulevinaan eikä kannata puuttua mihinkään ettei tule sanktioita. Ja siitä se meno sitten alkaakin. Aivan kohtuuton erottaminen. Hyvä, että opettaja puuttui kuitenkin asiaan ja näytti tälle häirikölle missä mennään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (38)

Uutisvirta

6:22
Yön uutiskooste – Savon Sanomat: Siilinjärvi vaatii Attendolta selvitystä kuuden vanhuksen kuolemasta
6:00
Vanhuksen väkivaltaisuuteen vastataan osaamisella – taitava hoitaja osaa lukea muistisairaan käytöstä ja ennakoida tilanteita Lukijalta
6:00
Yrittäjyys on Suomen moottori Kaupallinen yhteistyö
6:00
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
6:00
Saako kala maksaa enemmän kuin liha? – "Kotimaisen kalan kulutuksen kasvua jarruttaa etenkin kalan saatavuus" Tilaajille
19.2.
Ministeriöiden työryhmä haluaa yhdistää kuntatyöntekijöiden ja yksityisillä työskentelevien eläkkeet yhteen järjestelmään
19.2.
Oulussa laaditaan teemayleiskaava kulttuuriympäristöille
13
Analyysi: Politiikasta vetäytyvä Anne Berner on yhden kauden tuulettaja – keskustaryhmästä lähtee jälleen yksi edustaja pois vapaaehtoisesti
3
Raahen Laivan kultakaivoksella alkamassa yt-neuvottelut, neuvottelujen piirissä alle 50 henkilöä
3
Kiimingin Jokirannan koulukaava etenee, lukion ja kirjaston rakennukset osoitetaan suojeltaviksi
3
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
3
Ministeriöiden työryhmä haluaa yhdistää kuntatyöntekijöiden ja yksityisillä työskentelevien eläkkeet yhteen järjestelmään
2
Oulussa laaditaan teemayleiskaava kulttuuriympäristöille
1
Remontti laittoi OYSin liikennejärjestelyt uusiksi, jalankulkijat kävelevät autojen keskellä – "Pitääkö jonkun vakavasti loukkaantua ennen kuin tähän havahdutaan?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono maan länsiosassa sekä Kymenlaakson maakunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono aluksi Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi. Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image