Kotimaa

Ylen Ykkösaamu: Häkämies tarjoaa nollalinjaa

Kotimaa 12.1.2013 11:01 | Päivitetty 12.1.2013 11:19
STT

Työnantajia edustavan Elinkeinoelämän Keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies tarjoaa tuleviin palkkaratkaisuihin nollalinjaa.

Häkämies sanoi Ylen Ykkösaamussa, että korotusta voisi yksittäisissä yrityksissä tulla korkeintaan tuottavuuden kasvun verran.

Suurimman palkansaajakeskusjärjestön SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly korostaa, että palkkaratkaisuilla olisi pystyttävä turvaamaan ostovoima.

Häkämies sanoi "uskovansa ja toivovansa", että työmarkkinajärjestöjen kiistaan kolmen päivän koulutusvapaasta on edellytyksiä löytää ratkaisu. SAK:n Lylyn mukaan ratkaisujen muoto on toisarvoinen kysymys. Pääasia on saada päivitettyä työuran aikaista osaamista.

Häkämiehen mielestä työmarkkinajärjestöjen olisi löydettävä pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) toimeksiannon mukaisesti kuukauden sisällä uusia toimia työurien pidentämiseksi.

Työmarkkinakeskusjärjestöjen johto keskusteli työurista eilen. SAK:n Lyly sanoo, ettei jaksa vielä uskoa asiassa päästävän eteenpäin. Aiemman aikataulun mukaan kesällä valmistuu vielä asiaa koskevia selvityksiä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (21)

ja nollalinjalla loppuu ainoastaan kulutus.ja kuinka paljon se kaikki vaikutukset on sitten verokertymiin?loppu kulutus ja eurojen kierto,ja se ei tee hyvää muutenkin "rapakuntoiseksi" ajetun maan taloudelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmeisesti häkämies aliarvioi kuulijat ja lukiat tietoisuudesta siitä, mikä oli hänen palkan korotus ja kokonaispalkka tässä uudesssa virassaan. Häkämiehen palkankorotus oli vaivaiset 15100 € / kk. Tämä tarkoittaa hänelle 26600 euroa / kk:ssa. Niin että nollalinja ei herralle itselleen kelvannut mutta on röyhkeyttä kyykyttää palkansaajia tarjonnallaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Melkonen sätkynukke tämä Häkämies. Kaveri itse painelee virasta toiseen dollarinkiilto silmissä ja sitten alkaa sättiä muita palkankorotuksista. Takki kääntyy kuin urpilaisella konsanaan. Ei hyvää päivää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä sitä jaksaa soittaa suutaan ja vaatia muilta kun siisti sisätyö ja pöydän takana. Pistetään Häkämies vuodeksi tuonne ulos pakkaseen lapion varteen ja kysytään sitten mitä hän mieltä asioita

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

viimmeksi kansanedustajien palkankorotus oli 13% korjatkaa jos olen väärässä meikäläisen köyhän korotus oli 1.6% onkohan kaikki oikein eli niillä joilla on jo ennestään niin lisää vaan. köyhiltä ja pienituloisille kaikista vähiten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hohhoijaa,,ompas Jyrillä kanttia,,ensin pettää äänestäjät,,ja,,ja,,paljoko suanee palakkaa,,???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

pellit kiini, mitä se tollasesta virasta naukuu ku ei uskaltanu hallituksessakaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ministerinä 9400 euroa/kk EK:n toimitusjohtajana 26.000 euroa/kk, josta esimerkkiä maltista näyttäen on valmis tinkimään 5%..
Niin että nyt on pärjättävä bruttopalkalla 24.700 euroa/kk.Kyllä mäkin noilla tuloilla, sisätöillä ja sihteereillä jaksaisin pidentää työuraa,vois olla ihan kivaakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokoomus tarjoaa nollalinjaa? Näin se menee demokratian logiikan mukaan jos etujärjestöjen ja valtakunnan tavoitteet yhdistetään ministerivahvuuksilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämähän oli ministeri vasta, eli ministerin tehtävä on turvata kansalaisten hyvinvointi ja perusturva ja huolehtia suomen maastamme parhain keinoin. EIkö ?
Jos samat ajatukset oli ministerinä ollessaan niin.....miten on valtakunnan oikeus olisi varmaan paikallaan ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä mulle käy tuo nollalinja, kunhan ensin saan vaihtaa työpaikkaa ja palkka tuplataan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkoittaako Jyri Häkämies että: pienituloisille nollalinja palkkoihin ja teille herroille korotetaan kymmeniä prosentteja palkkaa. Taidat Jyri Häkämies puhua niin EK:n kuin Kataisen ja Urpilaisen suulla??? Niinhän se on että kenen lepiää syö niin sen suulla puhutaan. Olisihan se kiva saada palkkaan kunnon korotus kun indeksikorotus tulee niin jollakin verolla ne palkankorotukset leikataan tuplasti miinukselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meikäläisellä menee jo miinuslinjalla, kun palkka ei muutu mutta veroprosentti pomppasi jälleen 1,5% ylöspäin. Enkä varmasi ole yksin tämän asian kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä nyt on kokarit tosi ihania nielemään työläisen eväitä ja kohta ne nostaa itseleen 50% palkankorotuksia niinkuin tähänkin asti joten ei mitään tälaisille kokareille muuta kuin siperiaan opetelemaan työläisen leipää syömään niin tietävät että miltä se jäätynyt leipä maistuu ja vielä itse tienatua eikä mitään yhteiskunan elämästä nautitua leipää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllähän se häkämies tarjoaa nollalijnjaa herrat vain nostelee optioita ja suuria palkankorotuksia ja duunarin pitäs tyytyä nollaan ja kaikkien kulutustavaroiden hinnat nousee vuokrat verot elntarvikkeet. ei mitään nollaa vaan kunnon korotukset vähintään 5% ammattiliitot ei saa tyytyä vähempään tai eroamme liitoista ja liitymme pelkkään työttömyyskassaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ja alempien palkkatulojen verojen pienennys on silloin ihan pakollinen tapahtuma.muuten alkaa samplaamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ei käy kansalaissopimus jossa alennetaan kaikkea vaikka 20%.Palkat hinnat,kulut...Sisäinen devalvaatio olisi mahdollinen ja toteutettavissa.Se ratkaisisis monta pulmaa.Mutta,pitää vaihtaa poliitikot,näille kun tuo on mission impossible....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (21)

Uutisvirta

22.11.
Kärppien voittoputki venyi jo yhdeksään – Lukko hallitsi peliä, mutta Kärpät onnistui maalinteossa
22.11.
Kärpät otti vierasvoiton Lukosta - katso ottelukooste
22.11.
Kuvagalleria: Lumo toi iloa ja valoa marraskuiseen pimeyteen, tältä valofestivaalin teokset näyttävät
22.11.
Kaksi suomalaista mäkihypyn maailmancupin kauden avauskilpailuun – Eetu Nousiainen ja Andreas Alamommo selvittivät tiensä karsinnasta kilpailuun
22.11.
Junttilan tehoilta takasi Kärpille yhdeksännen perättäisen voiton – Rybarille kauden kolmas nollapeli
22.11.
Kalevan entinen päätoimittaja Markku Mantila palaa Vaasaan Ilkka-Pohjalaisen päätoimittajaksi – "En olisi muuten tullutkaan näihin hommiin, jos en luottaisi tulevaan"
22.11.
Kärpät tekee 0-2 maalin Lukkoa vastaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

202 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Kaikissa tilanteissa, nyt ja tulevaisuudessa, AY-liike rakentaa Suomea paremmaksi ja toimii suomalaisten yhteiseksi hyvä... Lue lisää...
Yhdessä enemmän

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.11.

Fingerpori

23.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image