Kotimaa

Ylen uusi toi­mi­tus­joh­ta­ja Merja Ylä-Anttila haluaa Suomen medioilta lisää yhteistyötä: "Näen paljon mah­dol­li­suuk­sia"

Merja Ylä-Anttila on valittu Yleisradion uudeksi toimitusjohtajaksi. Yle piti tiedotustilaisuuden valinnasta tiistaina toimitalollaan Helsingin Ilmalassa.
Kotimaa 17.4.2018 13:37
Markku Uhari

MTV:n uutisten vastaavana päätoimittajana toiminut Ylä-Anttila aloittaa Ylen toimitusjohtajana 1. syyskuuta.

Helsinki

Suomalaiset mediat voisivat tehdä entistä enemmän yhteistyötä keskenään, arvioi Yleisradion uudeksi toimitusjohtajaksi valittu Merja Ylä-Anttila.

Ylä-Anttila siirtyy toimitusjohtajaksi MTV Uutisten päätoimittajan tehtävästä. Fyysisesti siis Ylä-Anttilan työpiste siirtyy liki pitäen kadun toiselle puolelle Helsingin Ilmalassa.

Ylä-Anttila ja Ylen hallituksen puheenjohtaja Thomas Wilhelmsson totesivat tiistaina tiedotustilaisuudessa, että yhteistyön tiivistäminen muun mediakentän kanssa on asia, jota pitäisi tulevaisuudessa selvittää.

Ylä-Anttila arvioi, että varsinkin suuret kansainväliset mediayhtiöt, kuten Google ja Facebook, kiristävät median kilpailua Suomessa entisestään.

– Jos emme mieti, miten Suomi-media todella pärjää, niin ei se hyväksi ole tälle yhteiskunnalle. Näen paljon mahdollisuuksia, hän totesi.

Yhteistyö voi hänen mukaansa liittyä Ylen teknologiaan, julkaisualustoihin tai sisällöntuotantoon. Ennen kaikkea hän toivoisi asiasta vuoropuhelua muiden suomalaisten mediatoimijoiden välillä.

– Pitää miettiä, miten asioita voisi tehdä ja myös katsoa, mitä intressejä muilla on, hän sanoo.

Samaisessa tiedotustilaisuudessa Ylä-Anttila lisäsi, että Suomessa tarvitaan sekä vahvaa julkista että kaupallista mediaa.

Ylä-Anttila aloittaa syyskuussa

Yleisradio ilmoitti tiistaina, että Ylä-Anttila aloittaa yhtiön toimitusjohtajana 1. syyskuuta alkaen.

Ylen hallituksen puheenjohtaja Thomas Wilhelmsson totesi, että Ylä-Anttilan edeltäjä Lauri Kivinen on lupautunut pysymään johdossa siihen saakka, kunnes Ylä-Anttila aloittaa.

Yhtiön toimitusjohtajan tehtävä tuli hakuun sen jälkeen, kun Kivinen ilmoitti tammikuussa eroavansa tehtävästä ja siirtyvänsä yksityiselle sektorille.

Ylä-Anttila sanoi medialle, ettei hän itse hakenut Ylen toimitusjohtajan tehtävää vaan niin sanottu headhunter otti yhteyttä ja pyysi hakemaan tehtävään. Vakavasti otettavia hakijoita tehtävään oli Wilhelmssonin mukaan noin 25. Hallituksen valintaa hän kuvaili yksimieliseksi.

– Hän on toiminut 30 vuotta media-alalla ja 15 vuotta johtavissa asemissa, Wilhelmsson sanoi Ylä-Anttilaan viitaten.

Ylä-Anttila, 57, itse totesi tiedotustilaisuudessa, että hän on valmis ”vielä yhteen uraan” media-alalla. Toimittajataustainen Ylä-Anttila myös otti kiinni omaan työhistoriaansa ja siihen, vaikuttaako journalistin työssä oleminen hänen tulevaan työhönsä Ylessä.

– On päivänselvää minulle, että toimitusjohtajan tehtävään ei kuulu sisällöistä päättäminen eikä niihin puuttuminen. Ne ovat vastaavien toimittajien ja vastaavan päätoimittajan vastuulla.

Yleisradiossa on viimeisen vuoden aikana vaihtunut kaksi merkittävää johtajaa. Ylä-Anttilan ohella Ylessä vaihtui viime vuonna vastaava päätoimittaja. Nykyisin vastaavan päätoimittajan tehtävää hoitaa Jouko Jokinen.

MAINOS

Kommentoi

Ja kokoomuslinja jatkuu Ylellä!ei ihme että mettään mennään ja sutta syntyy😂😂

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuleeko entistä enemmän uusintoja TV-ohjelmia YLE:ltä ?? ilman että tarvii kirjautua YLEE:n milläänlailla.
Kaikki ei jää tähän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö media vannokaan kilpailun nimiin? Yhteistyö on jo nyt liiallista, uutiset usein sanasta sanaan samoja. Samoista asioista vaietaan.
Jos yhteistyö tuosta vielä tiivistyy, on kilpailuviranomaisen puututtava asiaan. Muussa tapauksessahan riittäisi, jos hankkii uutistietonsa vain yhdestä medialähteestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipas näppärä veto! Paikka julistettiin hakuun ja kilpailevan yhtiön edustaja ilman, että olisi edes hakenut paikkaa nimitettiin tehtävään. Hyvästi se vähäkin, mitä riippumattomasta mediasta oli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikseihän minua, ylioppilasta, "kutsuttu" johtajaksi valtionyhtiöön? Ai niin, minähän olenkin MIES!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viiden vuoden kuluessa suomessa on ytv ja ylenen. Yksityisiä tv-kanavia veronmaksajien rahoilla. Uusi toimari tekee ylelle saman minkä elop teki nokialle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkoittaako tämä "yhteistyö" "älymystöltä" lisää tyhmän kansan valistamista omaan katsantokantaan perustuen? Nythän esim. kommentointi on useasti poistettu ja journalistien omaan agendaan sopimattomat kirjoitukset suodatetaan suurelta osin pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ylen nykyiseltä, varsin saamattoman hallituksen aikaansaannos. Kutsutaan kilpailevasta leiristä ohi tehtävään hakeneiden hallitukselle sopiva ehdokas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä kuule kaikki on tarkkaan harkittua.. Kokoomus se on taustalla ollut Yleä johtamassa jo pitkään ja tullee johtamaankin. Aiemmat, johtaja Lauri Kivinen ja uutistoiminnan päällikkö Atte Jääskeläinen ovat olleet molemmat Ylessä Kokoomuksen mandaatilla olleet. Nyt seurannee tuosta Ylä-Anttilan valinnasta se, että Yleä kaupallistetaan hiljalleen(hänhän on oikea kaupallisuuden henkilöitymä, ei hän muuten olis maikkarilla saanut ollakaan noin pitkään..) ja riippumaton uutisointi samalla on vaarassa. Suomen päättäjiä kohtaan tulee olemaan vain myötäsukaiata uustisointia, se kun "rengin on toteltava isäntäänsä" .. Toivottavasti olen väärässä tämän asian tiimoilta, mutta pelkäänpä pahoin, että visio toetutuu, sellaiset voimat Suomea hallitsee nykyään..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perinteisen tv:n aika alkaa olla ohi. Ihmiset eivät enää ajasta itseään tv:n ääreen vaan haluamiaan ohjelmia eikä uusintojen uusintoja tarvita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja vasemmistolinja jatkuu kun bonnierilta tullut vaihtaa ylenantoon. Ei mitään parannuksia ole ainakaan luvassa väitän, että huonompaan suuntaa menee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on joillekin vasemmistolinjaa, jos on joku muu kuin halla-aholainen. Ketä olivat edeltäjät, mieti vähän, ennen kuin kirjoittelet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nii-in, kaupallisesta "kokoomus-tv:sta" muuttamaan(lähinnä Kokoomuksen toimesta, sillä valintahan on poiittinen ollut ja on!) Suomen kansan/veronmaksajien omistamaa Yle:a kaupallisen ja samalla hömppä-tuotannon pariin.. Valistunut arvaus, että Anttilan aikana, Yle:lla lopetetaan reaalimaailmaan ja tosipohjaisuuteen perustutuva tiedotus hiljalleen ja tilalle tulee kaupallista hömppää jolla suomalaisia "tyhmennetään", jotteivat liikaa ajattele yhteiskunnalisia epäkohtia.. Kun pistetään aikaa, maikkari(MTV-3) joutaa lakkauttaa ja sulauttaa Yleen, sillä ne lie samanlaisia "sisällöntuottajia" tulevaisuudessa. Tälläinen ideologia sopii muutenkin Kokoomus-porvaristolle, että myydään HYVÄ valtion-yhtiö kaupalliselle taholle "kertakorvauksella" ja samalla jauhamaan rahaa ykstyisille. Se vaan vaarana, että tavan ihminen entistä enemmän jää vaille tietoa yhteiskunnassa tapahtuvista muutoksista, jotka kohdentuu juurikin häneen ja hänen elämänsä kurjistamiseen ja oikeuksien polkemiseen..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei varmaan tule maikkari sulautumaan yleen, sillä ruotsalainen bonnier tuskin fuusioituu ylen kanssa.
Vassarit eivät halua luopua ylen propaganda kanavastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:11
15. kerta ilman ajo-oikeutta vuoden sisällä – kuljettaja jälleen kiinni Kajaanissa
14:57
Vima hakeutuu konkurssiin – uusien vuokralaisten puuttuminen kiinteistöstä söi asiakasvirtoja
14:28
Suomen "seitsemäs pelaaja" puuttuu Milanon MM-peleistä - suomalaisfaneista suurin osa kotiin, metelistä huolehtivat Italian fanit
14:25
Uutuuskirja: Venäläinen miljardööri lahjoitti Kiira Korvelle 300 000 euron auton
14:20
Vaalan seurakunnassa sopuvaalit – Muhoksella listamäärä kasvoi Tervareitti
14:15
Laulaja Tomi Metsäketo: Töistäni 90 prosenttia peruuntui halventavan nettikirjoittelun takia - kaikki syytetyt kiistävät loukanneensa Metsäkedon kunniaa Helsingin käräjillä käytävässä oikeudenkäynnissä
14:10
Helsingin huipputapaaminen käänsi venäläisten näkemystä USA:sta myönteisemmäksi
41
Ulkoministeri Timo Soini sai eduskunnan luottamuksen, pääministeri Sipilä: "Tässä ei äänestetty abortista, tässä äänestettiin Soinin luottamuksesta"
29
MT: Berner suunnitteli isoa postiuudistusta, joka sisälsi muun muassa kilpailuttamisen – eduskuntaryhmä tyrmäsi
17
Ukkosmyräkkä vyöryi Oulun yli yön aikana – huomiseksi odotellaan Mauri18-myrskyä
14
Soinin omistakin joukoista soraääni: Sinisten Tiina Elovaara ei tue ulkoministerin aborttikantaa – "Naisten oikeudet ovat minulle ohittamattomat"
12
Vammaisten pysäköintilupia käytetään jatkuvasti väärin – lupa voi olla vainajalta tai se on väärennetty alkuperäisestä
7
Humala kasvaa Pyhäsalmen kaivoksessa 660 metrin syvyydessä – maan alla vuodenajalla tai vuorokaudenajalla ei ole väliä
7
Kärpät viikonlopuksi Itä-Suomeen – Kanadalaispuolustaja Shaun Heshka liittyi taas joukkueen mukaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lounaistuuli on vaarallisen voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa sekä Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa, Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo etelätuuli on voimakasta aamusta alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Zowi ESZ

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

129 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Verohallituksen sivuilla lukee: "Kotitalousvähennyksen tarkoitus on parantaa työllisyyttä kannustamalla kotitalouksia te... Lue lisää...
JLow

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image