Kotimaa

Ylen toimittaja Olli Seuri valittiin vuoden jour­na­lis­tik­si, Keisari Aarnio nousi vuoden kirjaksi

Kotimaa 14.3.2018 20:23 | Päivitetty 14.3.2018 21:08
STT, Lännen media

Vuoden journalistiksi 2017 on valittu Ylen toimittaja Olli Seuri. Seuri luo pohjaa päivän keskustelunaiheille radion Ykkösaamussa. Häntä kuvataan tiukaksi mutta reiluksi haastattelijaksi, joka ei päästä haastateltaviaan helpolla.

Seuria kiitellään huolellisesta valmistautumisesta lähetyksiin, faktojen hallinnasta ja olennaiseen keskittymisestä. Hänestä myös paistaa aito innostus ohjelmissa käsiteltäviä asioita ja kysymyksiä kohtaan.

Bonnierin Suuri journalistipalkinto on jaettu Suomessa vuodesta 2001.

Vuoden kirjana palkittiin Helsingin Sanomien Minna Passin ja Susanna Reinbothin Keisari Aarnio. Tutkivien toimittajien parivaljakko avaa kirjassa monimutkaista vyyhtiä Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion tapauksen ympärillä.

Kirjassa muun muassa pohditaan, mahdollistiko taitava manipulointi poliisin ja alamaailman yhteisten bisnesten junailun vuosikausien ajan.

Vuoden jutut paljastivat ahdistelua kouluissa

Vuoden jutuksi valittiin puolestaan Suomen Tietotoimiston ja Turun Sanomien uutiset seksuaalisesta ahdistelusta kouluissa. Jutut paljastivat, että helsinkiläisessä lukiossa ja turkulaisella yläasteella oli kenenkään estämättä ahdisteltu nuoria vuosien ajan.

Tapauksia kuvataan erityisen havahduttaviksi uhrien alaikäisyyden ja opettajien valta-aseman väärinkäytön vuoksi. Jutut ovat esimerkkejä huolellisesta, sinnikkäästä ja rohkeasta uutistyöstä vaikealla alueella.

– Saimme vinkin ja sitä kautta pääsimme seuraavan koulun jäljille, totesi Turun Sanomien toimittaja Annamari Nurminen journalistipalkintogaalassa suorassa lähetyksessä MTV3:lla.

Turun Luostarivuoren koulusta paljastui laajaa ahdistelua ja hyväksikäyttöä, joka oli jatkunut kahden vuosikymmenen takaa.

Kollega Esko Pihkala kertoi, että 20 vuotta on ollut uhreille pitkä aika odottaa.

– Yksi haastateltava kertoi, että hän puhui asiasta seuraavan päivän aamuna 23 vuotta sitten ja seuraavan kerran minulle. Voin kuvitella, että hän on käynyt läpi aika isoja asioita.

Myös Nurminen kehuu haastateltavien rohkeutta.

– Ihmiset, jotka eivät olleet tullut kuulluksi, avasivat itsensä täysin auki.

Vuoden journalistiseksi teoksi nostettiin Helsingin Sanomien Musta laatikko, jossa journalismia tarjoillaan yleisölle teatterissa. Esityksissä Helsingin Sanomien toimittajat ja kuvaajat ovat kertoneet jutuistaan ja avanneet journalistisen työn prosesseja.

Journalistit tulevat näytöksissä aivan uudella tavalla lähelle lukijoitaan, perusteluissa todetaan. Musta laatikko siirtyi Kansallisteatterin suurelle lavalle vuonna 2017.

MAINOS

Kommentoi

Toivottavasti lukijoita. Se, että jokin yhteisö jakaa palkinnon syhteisön jäsenelle, ei ehkä ole yleisesti kiinnostaa aihe. Toki tässä palkitut ovat tehneet hyvää toimituksellista työtä. Itse aiheet kiinnostavat yleisöä kuitenkin enemmän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa aina muistaa nämä koulutapahtumat kun joku väittää "ei meidän koulussa kiusata".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seuri on ihan OK, vaikka asenteellinen toimittaja hänkin on esimerkiksi Trumpin tapauksessa. Koko ajan tulee vähätellä esim. vaaleilla valittua amerikan presedenttiä, oli se sitten minkälainen tahansa ja vaikka siitä ei tykättäisi, tulee häntäkin käsitellä reilusti. Nyt sitä ei tehdä esimerkiksi ykkösaamussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea palkituille.

Se että joku johtaja on valittu demokraattisilla vaaleilla ei tarkoita että häntä ei voi eikä pitäisi arvostella jos siihen on syynsä. Trump tarjoaa syitä arvostelulle kyllä ihan roppakaupalla. Vielä kun ottaa huomioon vaalisysteemin joka salli sen että vähemmän ääniä saanut voitti vaalit.

On hyvä muistaa että esimerkiksi meillä pääministeriä ei valita vaaleilla. Harva kansalainen olisi halunnut Sipilästä pääministeriä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä lopetin radion kuuntelemisen aamuisin. Mieli kanava oli ylen ykkönen, mutta se että seitsemän ja kahdeksan välille tuli ykkösaamu ja hieno musiikki tuokio, aamusoitto, poistettiin ylitti sietokyvyn. Siihen entiseen ohjelma sisältöön oli niin mukava herätä. Pitäkööt ykkösaamunsa, minulle se nostaa vain verenpainetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

24.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image