Kotimaa

Ylen ra­dio­toi­mit­ta­ja Perttu Häkkinen on kuollut 39-vuotiaana

Kotimaa 12.8.2018 14:42 | Päivitetty 12.8.2018 18:33
STT, Kaleva

Ylen radiotoimittaja Perttu Häkkinen, 39, kuoli tapaturmassa sunnuntain vastaisena yönä. STT:n tietojen mukaan onnettomuus tapahtui Hakaniemenrannassa ennen puolta viittä aamuyöllä. Hakaniemenranta on katu Helsingin kantakaupungissa.

– Kaipaamme häntä syvästi. Hän valaisi päiviämme, Yle Puheen ohjelmapäällikkö Olli Junes sanoo STT:lle.

– Perttu oli hyvin poikkeuksellinen tekijä ja myös työyhteisön jäsenenä hyvin pidetty - älykäs, valoisa, huumorintajuinen. Hän oli aidosti ihmisläheinen, innostuva, pelkäämätön ja tarkkanäköinen, Junes kuvailee kollegansa.

Ylellä järjestetään Juneksen mukaan huomenna hiljainen hetki Häkkisen muistoksi.

– Hän oli aidosti kiinnostunut (ohjelmansa) vieraista, kohteli heitä aina kunnioittavasti. Ilman Perttua, hänen ohjelmaansa ja hänen tiimiään, moni mielenkiintoinen asia olisi varmasti jäänyt suurelle yleisölle tuntemattomaksi, Junes sanoo.

Vuonna 1979 syntynyt Häkkinen työskenteli muun muassa Radio Puheella ja YleX-kanavalla. Uransa aikana hän ehti kirjoittaa myös musiikkilehti Rumbaan ja Helsingin Sanomiin sekä työskennellä Radio Helsingissä ja Bassoradiossa.

Esiintyi Flow'ssa Imatran Voima -yhtyeensä kanssa

Epäusko ja järkytys leimaavat Häkkisen Facebook-seinälle jätettyjä osanottoviestejä. Vielä perjantaina musiikkipiireistäkin tunnettu Häkkinen esiintyi Flow-festivaalilla elektronisen musiikin yhtye Imatran Voiman kanssa taiteilijanimellään Randy Barracuda.

Esimerkiksi kansanedustaja Paavo Arhinmäki kirjoittaa Facebook-sivullaan viettäneensä lauantai-iltana aikaa Häkkisen kanssa Flow-festivaaleilla.

– Eilen Flow'ssa otimme Perttu Häkkisen kanssa perinteisen ”kuin kaksi Perttua” -kuvan. Puhuimme kesästä ja lapsista, joimme siiderit, meillä oli mukavaa yhdessä. Tänään kun tulin Flow'hun kuulin järkyttävän uutisen. Perttu oli kuollut yöllä. Ihan hirveää. Lepää rauhassa Perttu.

MAINOS

Kommentoi

Pertun jälkeinen aika on tyhjää, mitä sitä nyt odottaa viikoittain. Olisi ottanut taksin polkupyörän sijaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perttu Häkkinen ei koskaan tyrkyttänyt omaa mielipidettään vaan antoi tilaa haastateltavilleen. Hänestä ei koskaan huokunut halveksunta tai ylenkatsominen. Hänen ohjelmiaan oli mukava ja helppo, toisaalta älyllisesti haastava kuunnella. Jospa jälkeen jääneet (jep) minäminä toimittajat osaisivat ottaa oppia hänestä.
Häkkisen tuotantoa kuunneltavissa Areenassa, suosittelen kaikille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älykäs ja hauska mies. Myusikkoba ja dj:nä myös erittäin inspiroiva. Suuri lovi jää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa se järkyttävä uutinen, yksi miellyttävimmistä juontajista ja ohjelmien tekijöistä. Ihmettelin aina sitä hyvää pohjatyötä ja asiantuntemusta, jota löytyi jokaiseen ohjelman aiheeseen. Areenassa muisto elää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella ikävä uutinen. Hiljaiseksi vetää. Tämän miehen nerouden ja ainutlaatuisuuden tajuaa parhaiten vasta nyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harvoin on kuolinuutinen koskettanut niin paljon. Perttu Häkkinen oli YLE: n toimittajien aatelia, jonka ohjelmista nautti. Jäljellä suuri tyhjyys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulee ikävä Pertun toimittamia hienoja ohjelmia. Sivistynyt, vieraitaan kunnioittava ja aidosti kaikesta inhimillisestä kiinnostunut toimittaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perttu oli loistava toimittaja, pisti tosissaan aiheillaan ja avarakatseisuudellaan miettimään asioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yle uudistusten myötä potkittiin kaikki omilla aivoilla ajattelevat toimittajat mäkeen,, "säästettiin" ja teini joojoo-porukka tilalle. Paitsi yksi toimittaja ja nyt hänkin on pois. Hemmetin iso aukko kaikeltaosin paikattavaksi.
Sanattomaksi vetää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan järkyttävä uutinen. En meinaa uskoa. Paras toimittaja mitä Ylellä oli. Ja siinä talossa on hyviä toimittajia. Perttu teki hienoa toimittajatyötä siellä minne muut eivät osanneet katsoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on kyllä järkyttävä uutinen ja suuri menetys radiojournalismille. Pertun ohjelma on ollut ehdottomasti Puheen helmi. RIP.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suuri menetys. Piti käytännössä yksin pystyssä suomalaista journalismia. Niitä harvoja joita pystyi lukemaan ilman myötähäpeää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa odottamaton ja surullinen uutinen. Mahtavia ohjelmia mies kyllä sai aikaan ja vaikutti muutenkin erittäin viisaalta kaverilta. Kepiät mullat Perttu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä oli mies joka teki journalismia. Menetys alalle suuri. Musiikin kautta tavoitti myös, minutkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Iso menetys meille radion kuuntelijoille. Teki yhtä harvoista vielä kuuntelemisen arvoisista puheohjelmista Yle:llä. Uutta asiaa, uusia näkökulmia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

23.10.
Virallista tai ei, Annunen on ennätysmies – "Ehkä ihan hyvä, että se maali tuli, niin asiaa ei tarvitse enää miettiä" Tilaajille
23.10.
Kärpät löysi vihdoin tehoja myös ykkösketjun takaa – Liigan vatulointi Annusen ennätysuutisoinnissa ihmetytti Manneria: ”Henkilökohtainen ennätys on nyt Justuksen, se on fakta”
23.10.
Huippuhetket: Kärpät-Pelicans
23.10.
Kärpät otti kotivoiton Raksilassa vaiherikkaan pelin jälkeen – katso kuvia ottelusta
23.10.
KuPSin mestariluotsi Jani Honkavaara valitsi potkuherkän SJK:n seuraavaksi osoitteekseen
23.10.
Kainuun ely-keskus: Nuasjärven ekologinen tila on hyvä, eikä happikato uhkaa järveä – "Laaja seuranta-aineisto ei tue Helsingin yliopiston tutkijoiden käsitystä"
23.10.
Julius Junttila iskee ottelun voittomaalin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamupäivästä alkaen Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen ja lumisten teiden vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sähköautot valtaavat vähitellen liikenteen

112 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

En käy töissä!

Ja sinun käytöskö on aikuismaista? Hoh hoijaa. Myötähäpeä. Lue lisää...
Heikki89

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

24.10.

Fingerpori

24.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image